tisdag 13 november 2007

Vägverket nedrustat = gjort för kaos!

Nedrustningen av vägverket har hållit på de senaste 20 åren. Idag är det en tiondel så många som skall hålla vägarna rena som för 20 år sedan. Det är inte konstigt det är kaos!
Förr så var det massor av anställda inom vägverket som såg till att vägarna var torra och rena ifrån snö. Det satsades en massa pengar på snöbekämpningen och det fick inte vara halt eller snö på vägarna. Idag är det precis tvärtom.
Det kan ta upp till 3 timmar innan de första snöröjarna är på plats på europavägarna. På länsvägar kan det ta upp till 6 timmar! Är det acceptabelt? Förr så var det max en timme på europavägarna och två timmar på andra viktiga vägar. Det fanns massa med personal ifrån vägverket själva och en massa inhyrda åkare som körde för vägverket. Idag är det knappt några kvar.
Varje olycka som sker i snökaoset är onödig. Allt beror på en nedmontering av vägverket som S regeringarna varit med om. Snacka om att inte bry sig om människoliv!
Det är som om det skulle finnas en tiondel så många läkare på våra sjukhus nu som för 20 år sedan. Skulle vi acceptera det som patienter? Nä! Ändå accepterar vi det kring underhållet på våra vintervägar! Sjukt!

AB AB AB AB AB DN DN DN SVD SVD

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men ta och lär er köra bil på snön istället för att gnälla och skylla på annat, eller ge fan i bilen när det nu snöar/fryser till och det blir så här halt. Samma sak varje år... att så få lär sig.
1. Snö
2. BAM, DÖD OCH KAOS
nästa år
1. snö
2. BAM, DÖD OCH KAOS
o.s.v
Tar man bilen i sånt väder när man bor söderut kan man ju tyvärr räkna med att sitta fast antingen i en kö eller i ett dike i några timmar.

Byxorna Nere sa...

anonym 00:54: Det är enkelt att skylla på bilisterna när nedrustningen av vägverket är det stora problemet.

För få snöplogar. För lång responstid. För dålig samverkan. För lite personal.

Det är oansvarigt av staten. Nej, låt oss få samma nivå som för 20 år sedan! Så slipper vi en massa onödiga dödsoffer.

magnus sa...

samma som för 20 år sen sa du...hmmm.
antal döda i trafik olyckor 1987 ca:790
antal fordon i trafik 1987 ca:3.400.000
antal bilar i trafik 2006 4.153.700
antal döda i trafik 2006
430
hitils i år har 353 personer dött itrafik men antalet bilar har ökat med ca 40.000 st....så använd matte så ska du se att allt inte var bättre för...tack för mej

Byxorna Nere sa...

Magnus: Vem har sagt att allt var bättre förr? Tänk hur många färre som dött om fler hade jobbat med våra vägar. Kanske vi hade nått nollvisionen!

magnus sa...

byxorna nere..jo visst är väll en nollvision att sträva efter,men den kommer att förbli en utopi om man bara lägger ansvaret på vägverket...nu tycker även jag att vägverket alltid"blir tagna på sängen"men även vi trafikanter måste lära oss att ta ansvar i trafiken...och siffrorna indikerar ju att vi faktiskt går åt rätt håll,så därför tycker jag inte att man skall klaga för mycket på vägverket,då dess underbemanade styrka ändå gör ett gott arbete på vägarna.över och ut magnus

Byxorna Nere sa...

Magnus: Vägverket gör ett utmärkt arbete med tanke på sin storlek. Vägverket är som ett krigssjukhus. De jobbar underbemannat och får prioritera. Jag tycker de skall slippa att vara för få. Ha lika många åkare som förr. Låt de få vara ute ett par gånger för mycket än som idag vara ute för sent.

magnus sa...

byxorna nere:ok ,där har vi samma åsikt,och utryckt på det sättet fångar du enligt mitt tycke själva esensen i problematiken för vägverket...have no more coments.
i övrigt tycker jag detta var en trevlig blogg ,och jag kommer nog att frekventera er ofta....10-4 mvh magnus