tisdag 27 november 2007

Mona Sahlin tar Göran Johansson i örat, vill inte kopplas ihop med SD

Sverigedemokraterna och socialdemokraterna står varandra nära i många frågor. Det enda de varit riktigt oense om är integrationspolitiken. När nu Göran Johansson spelar sverigedemokrat, då får mona rycka ut och rätta till.
Att vi har problem med integrations politiken är en sak. Fast det har inget att göra med att vara solidariska mot våra medmänniskor. Alla som har råd skulle lätt betala för att fly till ett bra land. Vi skall vara stolta över intresset för vår nation.

AB

12 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att det är omöjligt att uttala sig om en minskning av mottagandet av flyktingar (och andra människor som av olika anledningar söker sig till Sverige) utan att direkt bli jämförd med en Sverigedemokrat eller kallad rasist. Det är troligtvis just av denna anledning som denna fråga havererat och är hopplös att diskutera. En eloge till Johansson som lyfter frågan, inte helt oväntat av Sahlin att direkt försöka plocka poäng genom att "ta honom i örat".

Jag främjar liksom du gärna solidariteten i världen, men tyvärr medför solidaritet i detta fall endast feta plånböcker för människosmugglare.

Magnus Andersson sa...

Ett sätt att vara stolt över vår nation är att släppa in, få se nu, på 50 år 25000 irakier blir 1,25 miljoner irakier? Och naturligtvis lika många från andra muslimska länder, så att 2,5 miljoner adderas till dagens 0,5 miljoner från Nordafrika och Mellanöstern och arabvärlden. Det blir 1/3 av nationens befolkning, och kanske rent av hälften med tanke på emigration och skillnad i nativitet.

Så att byta ut halva befolkningen är alltså att vara stolt över nationen.

Jag var bara tvungen att kolla. Nu vet jag sanningen om vad att vara stolt över nationen är för något!

Byxorna Nere sa...

anonym: För det första får du gärna fylla i ett nick så blir det lättare att föra en dialog.

Vi får ju se vad det är. Göran Johansson står för ett parti som en gång i tiden agerade utifrån FNs deklaration om mänskliga rättigheter. Idag så vill han slänga ut folk som flytt ifrån krig och förtryck.

Det är en enorm skillnad på att diskutera sakfrågan om hur vi tar emot flyktingar och hur integrationspolitiken ser ut i förhållande till att ta upp frågor som hur de tagit sig hit. Självklart är det ju så att ju mer driftig en person är, ju längre kan han/hon fly. De som kommer hit är välutbildade och kunniga människor.

Att vi sen har flyktingläger som påminner om koncentrationsläger där vi bryter ner individerna. Vi låter dem hamna i bidragsberoende och ser till att de inte kan söka jobb är idiotiskt. Vad vi borde göra är att inventera vilka kunskaper de har och se till att dra nytta av de som kommer hit. Det är inte ok som idag då läkare, arkitekter, ingenjörer mm städar samtidigt som vi har brist på läkare och ingenjörer.

Att sen massmedia inte vågar/vill se att BNP ökar med invandringen. De som är i arbetsför ålder blir allt färre med de stor barnkullarna på 40-talet. Ännu har de inte behov av omsorg, men det kommer. Hur skall vi klara den offentliga service som vi är vana vid utan att få hit fler som kan jobba och göra rätt för sig?

Nej, Göran Johansson företräder en grupp som ser allt kortsiktigt. De tror att det flyktingmottagande vi har haft och har idag är så det borde vara. När det handlar om att integrera så fort som möjligt så att ingen hamnar i bidragsberoende!

Byxorna Nere sa...

magnus andersson: Nu vet jag inte om du är dum, eller bara spelar dum. För det är mycket korkat i ditt resonemang.

För det första så tror du att vi är så intressanta att så många skulle komma hit? I så fall så skulle de redan vara här.

För det andra, vet du om att det finns kristna irakier? Vet du om att de är väldigt överrepresenterade för de som flyr hit?

För det tredje. Du vet om att vi har en kull av 40-talister som snart kräver vård och omsorg? Vem skall sköta om dem? Vi behöver fler i arbetsför ålder. Annars blir det som i danmark. Där de idag helt förlitar sig på svenskar för nästan alla serviceyrke. Det är posten, det är affärerna och det är krogarna. Det har med inneburit en inflationstakt och kostnadsutveckling som inte är bra ekonomisk. Invandring och mottagande av flyktingar hjälper oss att slippa det.

För det fjärde: Skaffar fler egna barn? Hur många har du? Hade svensken knullat som de borde och fött 3 barn eller fler så hade vi inte haft brister inom flera kompetensområden. Nu är vi i den sitsen att vi är för få i arbetsför ålder för att ekonomin skall gå bra.

Så läs gärna på om hur vi har det och hur vi själva satt oss i klistret. Vi behöver fler invånare. Vi får vara glada för alla som kommer. Fast har man skygglappar som du så ser man inte fakta. Det är sorgligt.

Zana sa...

Du skrev så lite, men ack så fint.

Mer medmänsklighet och mindre liberalism. :>

Byxorna Nere sa...

Zana: Som jag ser det så krävs det mycket att bryta upp ifrån sitt hem, sin stad, sitt land och bli flykting. Det krävs personlig engagemang och drivkraft. De som kommer hit gör det för de vill kunna leva fritt. Jag anser att liberalismen, eller socialliberalismen för att vara exakt, kan ge frihet, fred och demokrati.

Sverige är ju ett land som byggts av invandring sedan tusentals år sedan.

Vem vet. Om 100 år så kanske ryssen anfaller och vi alla tvingas fly. Skall våra barnbarn då behandlas i sina nya länder så som Göran Johansson vill? Nä han saknar empati den gamla gubben.

Diffen sa...

Han är ju bara rädd för att det är kapitalister som kommer, har de råd så är de automatiskt ett hot.
"– Om vi inte gör det, så innebär det att folk betalar för att komma hit. Jag tycker att vi ska ta emot flyktingar i Sverige. Det är det mänskliga behovet som ska styra, inte vem som har råd att betala en smugglare, säger Johansson till SR Ekot."

JudaZ sa...

Känns som det måste vara enklare att utvisa smugglarna. De människor som kommer hit gör det för de drömmer om en bättre framtid, de som smugglar hit människorna försöker bara göra profit på andras olycka. Lösningen är "enkel" så fort de kommer på en människosmugglare, deportera denna och frys inresetillståndet i 10 - 15år. Svårt att smuggla in människor om man inte får komma in själv. Självklart kommer det ständigt nya lycksökare som kör lastbilen åt någon annan, men om de riskerar att låsas ute från vårt land, eller ännu bättre samtliga EU land (förrutom det ev. EU land de själv tillhör) då lär det bli en brist på villiga smugglare ganska snart. Hade Göran haft något i skallen hade han föreslagit detta istället för att sparka på de som ligger

Magnus Andersson sa...

"Byxorna nere" blir en bra rubrik på det inlägg som jag ska skriva om din censurering.

Det är ett viktigt inlägg på grund av ämnets vikt och din desinformation om sakers tillstånd vilken du inte låter mig bemöta. Liberal, my ass!

Byxorna Nere sa...

Judaz: Vi är helt eniga. Där hade han kunnat vinna massa med goodwill. Fast både Göran Johansson och Illmar Reepalou har själv satt sig i klistret. Integration i kommunerna handlar om att kunna planera sin kommun. Att inte skapa segregering. Segregeringen är det stora problemet i Malmö om inget annat.

magnus andersson:Censur? Nu förstår jag inte alls.

Magnus Andersson sa...

Det är klart att det inte är en Slump? Ljug lagom, "Byxorna nere". Att tre inlägg försvann (det första sparade jag dock inte, men jag ska påpeka de felaktigheterna i nästa kommentar om du släpper fram denna). Min läsare tog emot returmeddelanden att inläggen tagits emot och skulle modereras.


-------

"För det första så tror du att vi är så intressanta att så många skulle komma hit? I så fall så skulle de redan vara här."

Att alla invandrare som kommit år 2050 redan skulle vara här i dag om vi vore intressanta, är det ditt påstående? I så fall är det du som är mer än lovligt dum; ja rent utav en idiot. Men du försökte väl bara använda en mindre lyckad retorisk fråga.

Inga system är statiska. Det system jag kommenterade och är föremål för denna diskussion, befolkning och invandring, har nu en rekordhög förändringshastighet. Förresten har vi redan nästan halva befolkningen av utländskt ursprung (samt nästan 1/4 muslimsk) i vår tredje största stad, Malmö.

Detta som är relevant.

-
"För det andra, vet du om att det finns kristna irakier? Vet du om att de är väldigt överrepresenterade för de som flyr hit?"

Jag visste att det kommer kristna irakier, men jag visste inte att de var överrepresenterade. Jag vet dock att Migrationsverket eller andra myndigheter inte har tillåtelse att föra sådan statistik, så därför är jag nyfiken på varifrån du har fått den uppgiften.

-
"För det tredje. Du vet om att vi har en kull av 40-talister som snart kräver vård och omsorg? Vem skall sköta om dem? Vi behöver fler i arbetsför ålder."

Det finns länder som minskat sin befolkning och klarat detta. Sverige har 1.8 födslar per kvinna, vilket inte är så farligt långt från reproduktionstalet samt högre än för nästan samtliga övriga Europeiska länder.

Vidare är vår höga invandring, vilken sedan en tid varit den överlägset största i västvärlden, något som ger en aldrig tidigare skådad befolkningsökning. Att då tala om kris av befolkningsminskning är minst sagt lite krystat.

-
"danmark ... helt förlitar sig på svenskar för nästan alla serviceyrke"

Svenskarna som åker dit är kanske inte så fantastiskt välutbildade i "världens bästa skola", men jag förstod inte riktigt vad du ville säga? En del svenskar åker kanske till Danmark för att Sveriges ekonomi är usel. (Danska ungdomar är i dag klart rikaste i Norden.)

Som ungdom är det inte fel att arbeta i Serviceyrken till relativt låg lön (men dansk lön är ändå hygglig jämfört med svensk).

Jag vet inte vad du ville säga, alltså!


"Det är posten, det är affärerna och det är krogarna. Det har med inneburit en inflationstakt och kostnadsutveckling som inte är bra ekonomisk."

Du menar alltså att svenskar som åker till Danmark inte är bra (för Dansk ekonomi antar jag), men att massinvandring från Afrika och Mellanöstern till Sverige är paradiset?

Du får gärna koppla ihop dina resonemang lite bättre, så att man kan förstå dem i dess helhet.

"Invandring och mottagande av flyktingar hjälper oss att slippa det."

Får jag fråga dig om du anser att invandrare ska ta enklare servicejobb? Ja, det skrev du ju faktiskt. Alltså är du rasist, enligt --antar jag -- din egen definition. Men du skriver också att invandrarna är läkare och ingenjörer... Tja... Du hoppas mest bara det ena och det andra.

Vidare så sker det i dag en flytt av svenska ungdomar till Danmark för arbete där man kan få det, och det sker samtidigt som det kommer 35000-40000 invandrare per år till Sverige bara från de områden jag nämnt.

Det är fakta -- så är det. Vad menar du då att denna invandring "hjälper oss att slippa"? Hade det inte varit bra om svenska ungdomar stannat i Sverige, eller måste invandrare ta skitiga servicejobb för att vår ekonomi ska fungera utan -- som du skriver -- "inflationstakt och kostnadsutveckling som inte är bra ekonomisk"?

Jag tycker att det du skriver utstrålar en rätt tydlig rasism.

-
"Hade svensken knullat som de borde och fött 3 barn eller fler så hade vi inte haft brister inom flera kompetensområden. Nu är vi i den sitsen att vi är för få i arbetsför ålder för att ekonomin skall gå bra."

Med tanke på verkligheten är dina ord puckade. Hade svensken fött 3 barn hade befolkningen växt explosionartat, och då hade det gett speciella krav, vilka vi nu nog ändå delvis möter genom massinvandringen. I dag föder en kvinna 1,8 barn, och det är Europas högsta (varför behöver just Sverige massinvandring när andra länder klarar sig utan den?) nära reproduktionstalet och inte alls någon katastrof. I Italien, Tyskland och Spanien samt vissa f d kommunistländer i östra Europa har man haft siffror nedåt 1,3 och 1,2.

-
"Så läs gärna på om hur vi har det och hur vi själva satt oss i klistret"

Du verkar själv inte alls informerad, utan kommer bara med felaktiga påståenden om att vi tjänar multum på invandring och ekonomiska teorier som verkar lika hemsnickrade som obegripliga.

-
"har man skygglappar som du så ser man inte fakta"

Jag tror iofs inte att du har skygglappar. Jag tror bara att du är korkad.

Sverige har världen i dag klart största invandring och alla tas emot och de med avslag stannar och väntar bara på nästa amnesti. (Pass är en handelsvara och används upp till 6 gånger med mera; läs gärna mfo.se = Flyktingomdudsmannen, som drivits av borgerliga riksdagsmän, liberala journlister och ideella arbetare.

Kom nu inte med mer av din sk*t (småsnittsiga formuleringar av rena felaktigheter, egna teorier mm) och påståendet att jag är okunnig.


-

mfo.nu är Flyktingombudsmannens adress.

Länk.

De beskriver nu bl a att antalet asylsökande (som var rekordstort 2006) utvecklats så här:

år . antal asylssökande
2005 . 17 530
2006 . 24 300
2007 . 40 000

Byxorna Nere sa...

Magnus Andersson: Jag har talat med min webmaster som sköter modereringen. Han säger, vilket jag tror på, att det inte fanns några andra inlägg än de som publicerats här i bloggen. Dock har vi tagit emot mail ifrån en person tidigare som sagt han skrev ett inlägg som aldrig kom ut på sidan. I det fallet hade webmastern fått ett felmeddelande då han var inne under granska kommentarer. Dock var detta flera veckor sedan.

Jag skulle personligen vilja slippa moderering, men på grund av för många tokar som skickar reklam, bryter emot PUL samt bryter emot annan svensk lagstiftning så kan vi inte släppa det fritt. Det kanske ändrar sig, men just nu har vi 15-20 inlägg som är helt klar olämpliga att lägga ut per dag. Vi har ju, liksom alla andra som har en sida på nätet, ett ansvar att sköta inläggen på en websida. BBS-lagen är väldigt klar på hur det fungerar.

Nu över till svara på resten av inlägget.

Om någon är dum är det ju du. Om sverige skulle vara ett paradis på jorden, varför har vi då inte miljontals som kommer hit årligen?

Jag vet mycket väl hur malmö ser ut. Jag bor och trivs i Malmö. Sen handlar ju allt om hur man räknar. Det finns lögn, förbannad lögn och statistik. Räknar du utlandsfödda är siffran lägre. Räknar du andragenerations invandrare som svenskar eller invandrare? Tredje och fjärde generation? Det beror ju helt på vilken agenda som debattör du har. För skall vi hård dra det fullt ut så har vi 100% invandrare i hela sverige.


Uppgiften om hur invandrares religion avspeglas har jag ifrån förstahandsuppgifter i både ifrån de som jobbar med invandrare och ifrån irakiska intresseorganisationer. Det finns som sagt ingen offentlig statistik vilket får en massa att sätta fel religion på de som kommer hit. Fast jag anser inte staten skall syssla med sådant, lika lite som att registrera politiska sympatier.


Se du håller med. Invandringen innebär att vi inte kommer ha samma problem som andra europeiska länder har och kommer få kring kullarna födda på 40-talet.

I danmark råder det brist inom alla yrken. Det är totalt kaos. Det har inneburit att skånska välutbildade tar tåget till Köpenhamn och andra delar av danmark för att jobba. När det blir betydligt mer ut i lön för ett serviceyrke än för ett jobb som ekonom då är det ju något fel. Har en gammal kollega som jobbat med företagsbokslut och allmänna ekonomiska frågor på ett stort skånskt bolag. Han slutade och är idag konferensvärd på ett danskt hotell. Han har ut 10.000:- mer per månad för ett enklare jobb och tre timmar kortare arbetstid. Sverige skulle varit i samma sits idag om vi inte har en så pass stor invandring. Löneutvecklingen i danmark och speciellt köpenhamn gör att efterfrågan på danska tjänster ute i världen minskar på grund av de ökade priserna.

En bieffekt är att lönerna i skåne sackar efter och att det idag är brist inom handeln på personal. Ett biträde i sverige tjänar 5000:- mer i månaden än en butiskchef om det är samma biträdestjänst i danmark. Biträdet tjänar ca 10.000:- mer i månaden i danmark än i sverige. Så vem vill jobba i sverige?

I sverige i övrigt så fylls i första hands serviceyrkena med våra invandrare. Det gör ju att alla steg i kedjan skapar bättre välstånd.

Att invandrare med läkarutbildning eller liknande hamnar som taxiförare eller städare beror på att ingen ser till att kompetens indexera de som kommer hit och får ut dem i rätt riktning. Det finns ingen samordning alls.

Dansk ekonomi går emot en ekonomisk bubbla. Det funkar inte att betala så mycket i lön som det görs idag. När sen de som jobbar i danmark bor i sverige så läggs en stor tyng på den svenska välfärden. Så inte nog med att den danska situationen innebär minskad global efterfrågan på tjänster och produkter, det innebär med att kostnaderna för landstinget i skåne ökar medans intäkterna minskar.

Jag vet inte var du får in rasism i det hela. Jag talar om regioner som tar död på varandra genom för få individer som skall göra jobbet och där transfereringen mellan ekonomierna inte fungerar. Utjämningsbidraget skåne får ifrån danmark är en droppe i havet. Det fungerar fortfarande, men om takten håller i sig blir det kris. För det är knappt några danskar som jobbar i sverige för att väga upp det hela.

Hur stort land är sverige gentemot holland för att ta ett exempel. Tyskland har en helt ok befolkning i förhållande till sin yta.

Om någon är korkad så är det du magnus. Riktigt okunnig om alla de positiva effekterna som finns kring invandring. Att vår integrationspolitik inte fungerat beror ju på att vi tvingar in alla i bidragsberoende.

En invandrare per var 18 kvadratkilometer är väldigt lite. Hade det varit 18 per varje kvadratkilometer, då kan vi tala om massinvandring. Nu är det bara patetiskt.

Nu drar jag ett sträck i debatten.