tisdag 20 november 2007

Makt är sexigt? Sexlekarna på kliniken, fler läkare inblandade?

Makt är sexig? Sex med någon i toppen på den sociala hierarkin lockar till sig många kvinnor och män. Det är något som vi känner till sedan evigheter. Var det detta som skett i Malmö? Plastikkirurgen kanske tog tillfället i akt. En del kanske fick rabatt på behandlingar? Vem vet? Det finns en rimlighet i det hela.

Samtidigt så köper jag inte storyn med att han onanerade innan. Det känns som något han hittat på i efterhand.

Det finns mycket som är skumt i hela fallet. Den ena påstår det ena och den andra påstår något helt annat. Åklagaren och massmedia har redan dömt långt innan vi fick alla pusselbitar. Namnet spred sig snabbt i media och det tycks bara vara svenska dagbladet som inte namnget läkaren.

En del gör allt för att rädda ett äktenskap. En del tror blint på sina advokater att de vet vad de gör. Trodde plastikkirurgen att han kunde klara sig vad han än sa, för sin sociala ställning i samhället?

Vad jag däremot tycker inte belysts är de rykten som florerar att detta inte var något unikt för PKC och den aktuella plastikkirurgen, utan fler plastikkirurger är lika intima med sina patienter. Hur ser det ut?

Plastikkirurgen i Malmö bjöd på den ena behandlingen. Är det ok att göra så?

Hela storyn känns absurd. Samtidigt så tror jag alla jobbat på arbetsplatser där det varit olika former av relationer mellan kollegor. En del väljer att låtsas att det regnar. Dock sker det. Det sker ofta. Att läkare och patienter har haft affärer är med något som sker då och då. Det är dock moraliskt helt fel, men skall domstolarna döma utifrån vad moralen och etiken säger eller vad som hänt?

Jag vet inte vad som skedde mellan den anklagade plastikkirurgen och målsägaren. Dock så tycker jag både har sådana brister i sina storys att jag inte vet ut eller in. Malmö är uppdelat i två läger känns det som. De som tror att plastikkirurgen våldtagit och de som tror att plastikkirurgen utnyttjat sin ställning och tänkt med den lilla hjärnan som sitter mellan benen.

Någon skall ju inte dömas om det finns tvivel kring skulden. Hade vi fått vara med under hela rättegången kanske bilden varit tydligare. Just nu så får massmedia leka filter och tolka så som de ser det. I deras ögon så är plastikkirurgen skyldig. Så får vi hela bilden?

Det är dyrt att anlita en plastikkirurg. En del kan genomgå 15-tal operationer på några få år. Den faktorn och ställningen han hade gör att det är lätt att se hur det skulle kunna yttra sig.

Plastikkirurgens liv är redan slagit i spillror. Han kommer aldrig kunna jobba som plastikkirurg i sverige igen. Han har ett sönderslaget äktenskap med sin fru. Han har förlorat större delen av sitt sociala nätverk. Så även om han skulle frias så har han redan fått sitt straff. Ett straff långt hårdare än några år bakom galler. Är han skyldig? Jag har inte den blekaste aning. Det finns massor som talar för det och lika mycket som talar emot det. Om några veckor vet vi hovrättens utslag.AB AB AB DN SDS SDS SVD

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket absurt resonemang. Dina åsikter styrker bara min uppfattning att media och övriga kan vänta med tolkningar tills förhandlingen är avslutad.

Byxorna Nere sa...

Anonym 15:08: Var i ligger det absurda? Det absurda är att folk på tidningarna skrev ut namn på kirurgen tidigt på privata bloggar. Realtid var den första som gick ut med namnet. Vi blev matade väldigt ensidigt tidigt om vad som skedde.

Jag anser ingen skulle namnge kirurgen. Dock gör alla det. Det sägs att tingsrätten/hovrätten skall se saker och ting objektivt. Det är svårt med dagens medietryck.

Själv ansåg jag han var skyldig tills jag läste domen. Sedan dess är jag en tvivlare. Jag tror ingen säger sanningen fullt ut. Dessvärre.

Anonym sa...

Han är skyldig och har våldtagit tjejen när hon inte var vaken. Punkt slut. Kom igen, en 23 årig tjej ligger där naken och man har tagit på brösten etc det är klart att man inte kan hindra sig själv även om man vet att det inte är tillåtet. Även folk som har bra jobb kan bli lite galna ibland...

Byxorna Nere sa...

anonym 16:44: Var du med? Jag blir allt mer och mer skeptisk till bådas story. Läst tingsrättens dom?

Anonym sa...

Var kan man hitta tingsrättens dom på ett enkelt sätt?

Byxorna Nere sa...

anonym 17:41: Den finns här:
http://ss27i01.stream.ip-only.net/Dom/Dom.pdf

Anonym sa...

Jag blir än en gång imponerad av dina inlägg. Det glädjer mig att någon i denna stan har så pass mycket analytisk förmåga att de kan förstå att detta fall inte är självklart och att medias nyhetsrapportering är högst ensidig. Media har förstört och förvrängt mycket!

Anonym sa...

Heterokillen är skyldig så det skriker om det trots alla märkliga krumbukter om onani och än mer bizarrt kukslem på fingrarna när han skulle tuttoperea en patient och det slemmet bara "råkade" hamna långt in i den kvinliga patientens puppa när han skulle operera hennes bröst...

Är det inte förresten ett grundkrav för kirurger -även privata- att använda rena sterila handskar?

Byxorna Nere sa...

anonym 18:54: Tack. Jag vet ju hur resonemanget är på en tidningsredaktion. Det är enklare att köra allt i svart och vitt.


anonym 20:24: Du missar ju att han "bjöd" på en behandling av bikinilinjen. Det var bikinilinjen, bröst och läpparna på samma dag.

Jag tror inte heller på sperman på fingrarna.

Dock har jag lärt mig att allt inte är svart och vitt i verkligheten. Massmedia fördjupar sig aldrig. Det är en grå verklighet. Sanningen finns ofta mellan det vita och svarta!

25 sa...

Hur har en 23 årig brud råd med så många operationer? Det var väl knappast första gången vad jag vet.

Byxorna Nere sa...

25: En bra fråga. Jag har inget svar.

Anonym sa...

Vad finns det för skäl att tvivla på tjejen??
Historierna om hur sperman har hamnat i slidan är ju däremot absurda....nä, han får nog finna sig i att ta sitt straff. Leken är över för hans del.

Byxorna Nere sa...

anonym 11:49: Britsen och hur man kan ligga mitt på den och någon står vid fotändan och har sex. Där är det som gör att jag tvivlar mycket. Så välutrustade män finns inte.

Anonym sa...

Varför drogar man en patient med Propofol inför en hårborttagning? Medlet är inte smärtstillande, och har därför ingen som helst funktion vid denna behandling. Enda tänkbara skälet är att man vill försätta patienten i en hjälplös situation...............
Varför kräver du att en kraftigt drogad person skall kunna redogöra i detalj för hur övergreppet gick till? Brukar du kunna redogöra i detalj för varje kroppsställning du intog under barrundan föregående dag? Hur svårt är det att dra ned en kvinna så att hennes underliv kommer ned mot kanten av britsen/bordet/sängen? Att hon inte minns en sådan detalj i det drogade tillstånd hon befann sig är väl knappast skäl för friande dom!

Byxorna Nere sa...

anonym 13:08: Jag anser att så länge det påstås att plastikkirurgen skall kunna vara så välhängd, så faller åklagarens åtal. Det är springande punkt. Polisen klantade med genom att inte banda förhöret.

Om målsägaren däremot påstått att hon kunnat haft en annan position på britsen så hade jag kunnat köpa det. Här borde ju målsägarbiträdet hjälpt till att förtydliga detta för sin klient.

Jag vet inte alls hur resonemanget kring profolananvändandet har gått i plastikkirurgens hjärna.

I alla rättsväsenden så skall en dom endast utdömas om det är utom alla tvivel är klarlagt vad den åtalade har gjort och inte gjort. I det aktuella fallet så finns det en massa som talar för att ingen talar sanning. Storyn går inte ihop.

Det är polis och åklagares jobb att för det första säkra bevis, se till så att det är ett vattentätt åtal. Just nu så känns det som om det klantats ifrån första sekund. De bandade inte förhöret. Det har funnits förändringar i storyn. Just det faktum att samlaget skall ha skett när plastikkirurgen stått vid fotändan av britsen och målsägaren legat mitt på går inte alls ihop. Detta gör att det blir tvivel. Ett tvivel som gör att det finns saker som gör att en fällande dom för våldtäkt är svårt att motivera. För här borde åklagaren varit tydligare med att visa att målsägaren befunnit sig i en annan position. Det har han inte lyckats med.

För rättssäkerhetens skull så hoppas jag hovrätten väger in alla faktorer.

Efter våldtäkten så fortsatte ju dagen med bröstförstoringen och enligt media en läppförstoring. Jag hade direkt larmat polisen och inte genomgått vidare behandlingar. Fast det kanske bara är jag?