tisdag 27 november 2007

Ett helt ok förslag

I vissa delar av landet finns det många under 15 som begår brott. För att se till att de inte blir kriminella i framtiden så krävs tidiga åtgärder. Regeringen är inne på helt rätt spår. Alla till buds tillgängliga medel måste få användas.

Så tummen upp för förslaget!

AB

6 kommentarer:

Janne sa...

Ja, för när man är sådär pass ung så behöver man såklart ingen integritet... Var det så du tänkte?

Byxorna Nere sa...

janne: Nej. Det handlar om att se till att det inte blir fler Rödeby. Att unga stoppas i deras kriminella karriär innan det är för sent.

I storstadsregionerna så är det ligor på ungar mellan 12-14 som gör jobbet för äldre kriminella. De langar knark, de rånar, de gör helt enkelt en massa kriminella gärningar.

Jag vill rädda varje ung människa så fort det går. När deras föräldrar vänt dem ryggen kan inte vi i övriga samhället sitta tysta och se på. Det krävs agerande.

Att åsidosätta den enskildes integritet för att rädda dem ifrån brottslighet är humanare än att inte agera.

Mary sa...

Men alltså, att använda maskiner och apparater och kameror och buggningsprylar för att hålla koll på ungarna är att vara väl instrumentell.

Det är är på något sätt att ta ännu mer fysiskt avstånd från dem än vad vad som görs idag. Ungar behöver vuxna, helst sina egna. Annars andras. Det är det vi måste jobba med.

Vi kan inte hålla på och radiostyra ungarna för att hålla kollen på dem. Helt okänsligt.

Byxorna Nere sa...

mary: Om vi hade haft tillräckligt många vuxna kring våra unga så hade vi inte haft detta behovet. Nu är det för få tillgängliga och då får tekniken finnas på plats tills vi löst problemet.

Jag tycker som vanligt att ansvaret ligger på föräldrarna. Dock så är det så många som har föräldrar som inte kan/vill engagera sig i sina barn och helt missar uppfostran. Då får vi i samhället rycka in och teknik kan vara en metod. Dock är det bara ett komplement.

Varje ung som blir kriminell är en förlorad person för min del. Kan detta hjälpa att rädda en enda ung människa, då är det tillräckligt för min del.

majho sa...

De förslaget kommer bara förvärra ungas inställning till samhället och poliser. De borde istället finnas fler saker att göra för oss unga som inte kostar en massa pengar.

Många begår små brott för att få tag på snabba pengar för att det inte finns något roligt att göra. och pga att man har fått helt fel inställning till samhället, poliser osv.

Inget blir bättre med nya hårdare regler, det är helt fel sätt att få ungdomar att "byta" betende och inställning i den här frågan. Det jag själv tycker/märker gör störst skillnad är Lugna gatan, och folk som jobbar på fritidsgårdar. Mer av sådant istället för nya lagar.

Byxorna Nere sa...

Majho: Problemet är att fritidsgårdar och aktiviteter för unga sällan eller aldrig fångar upp de som är mest kriminella. Det kvittar hur mycket man satsar att försöka skapa aktiviteter, det finns grupper som samhället inte kan hindra ifrån kriminalitet.

Självklart så får man inte dra ner på de satsningar som finns för unga, men för de som inga andra medel når, de måste man få fånga upp med alla tillgängliga medel. För en som faller in för kriminalitet är en förlorad individ.

Småbrotten är inte det stora problemet. Det stora problemet är knarklagning, personrån och utpressning. De vet så väl att de säkra under 15.