tisdag 13 november 2007

Avskaffa SVT nu!

SVT har för längesedan spelat ut sin roll. De har aldrig varit oberoende och lider av en massa gammelkommunister som sitter på både den ena och andra platse. SVT och SR vinklar och vrider på nyheter efter sin egen agenda.

Nej, stäng lekskolan! Se till att låta privata oberoende bolag att ta över frekvenserna! Statstelevision tillhör diktaturer. Befria oss ifrån detta!

AB

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så de har fortfarande förtroende för tv-mannen Elfsberg?

Gubben sa...

Nej, SVT må vinkla och vrida, men det är det bästa vi har. Det viktiga är ju vetskapen om att de vinklar och vrider emellanåt...
Det är lätt att kräva "avskaffa" men vad vill du ha istället?

Dennis Nilsson sa...

Det är inte så lyckat heller när det går göt långt åt det andra hållet, att det blir privata oligopol/monopol. Idag är det de facto oligopol inom privat radio coh TV. Först och främst statens radio o TV, därefter MTG och SBS, som kontrollerar det mesta utanför SR/SVT.

I USA har det gått så långt att det har skapats enorma oligopol/monopol som i p´rincip styrs av några få. Så privata, likvä statliga monopol/oligopol är lika illa.

Byxorna Nere sa...

anonym 16:50: Ja, det är underligt...

gubben: Jag vill ha fri television. Jag ville inte se att vissa bolag har flera kanaler med nästan samma innehåll. En uppluckring av sändingstillstånd. Allt som går över boxer i det digitala marknätet skall tex vara öppet för alla att se. Små aktörer behövs. Lokala kanaler med lokal profil tror jag på.

dennis nilsson: Dagens tvmarknad har ju byggts upp i sverige genom några som hoppat i säng med regeringen och ett bolag som hela tiden velat krossa monopolet. En marknadsreglering krävs. Exakt hur den skall se ut låter jag andra bestämma, men mer regionalt och flera mindre bolag är framtiden. De stora jättarnas tid är förbi.

Anonym sa...

Ja ! avskaffa SVT men gud bevare oss för de "privata oberoende" kanalerna, som är så i behov av feta vinster att det öses reklam över tittarna stup i kvarten - USCH !

Ut med alla rödhakarna både från SVT och Tidningarna så vi kan få se ovinklade nyheter !

Byxorna Nere sa...

anonym 07:55: Reklamkanalerna inser att de inte kan köra på som i USA. De tappar tittare med för mycket reklam.
Danska TV2 har bara reklam mellan programmen. Det tycker jag är ett gott föredöme.