torsdag 29 november 2007

En MUF-ordförande delegerar till en annan MUF-ordförande

Ulf Kristersson är en gammal MUF-ordförande som varit en doldis ett tag inom moderaterna . Ulf Kristersson tillhör klart förnyarna och den liberala delen av partiet. Grundplåten för den nya politiken för integration och mot segretion låter mycket vettig. Det mångkulturella samhället är här för att stanna. Det är skönt att moderaterna visar vägen. Socialdemokraterna har ju visat de har gått åt andra håller med dårarna i Göteborg och Malmö.

SVD

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan du säga att detta verkar vettigt? Är väl bara här i Sverige som politikerna har huvudet cementerat i sanden. Tänker inte ens kommentera mångkulturen som intressant men kan bara reflektera över att okontrollerad invandring och en integrationspolitik som inte fungerar aldrig kan anses "intressant". Vi kan ju fråga fransoserna, britterna, alla föredetta jugoslaver och vidare som fått sett hur motsättningar mellan folkgrupper i fattigdom dyker upp. Nu till de konkreta förslagen som ter sig sanslöst korkade och hånfulla mot skattebetalare... Har man bara PUT och krisen i landet man kommer ifrån är över och det går att återvända så ska de väl i rimlighetens namn tvingas att göra detta utan att belasta svenska skattebetalarna resten av sitt liv. Att moderaterna dessutom säger att de ska kunna få ett bidrag för att återvända OCH få pension gör det ännu sjukare. Vad är då skillnaden mellan de svenskar som flyttar till Spanien efter pensionen? Inte får väl de ett rikligt bidrag för att flytta dit? Nu har verkligen Reinfeldt målat in sig i ett hörn. Fortsätter moderaterna på inslagen väg når de nog inte ens 10% nästa val så i otakt med folkopinionen som de är...

Byxorna Nere sa...

anonym 08:45: Du missar ju helt det viktigaste. Integrationspolitiken som sossarna haft sedan urminnestider har gått ut på att sätta alla i bidragsberoende. Jag skulle inte ens vilja kalla det för integrationspolitik, utan istället för någon form av förslavande.

Vad vi bör göra är ju att se till att alla som vill komma hit får jobba så fort som möjligt. Vi skall inte isolera och knäcka de som kommer hit. För det är det som sker idag.

Vi har ett stort antal 40-talister som nu går i pension. Om 10-15 år finns det ett stort vårdbehov. Vi kommer sakna arbetskraft. Se bara på danmark eller norge för den delen. Det är enorma brister kring personal.

Ju fler som bor och jobbar i sverige ju mer skatteintäkter. Ju mer vi har i skatter ju mer kan vi vidhålla vårt sociala skyddsnät.

Så med ganska enkel matematik så förstår ju alla att fler människor innebär mer inkomster.

Anonym sa...

Du har onekligen vissa poänger jag håller med om men ja tycker fortfarande att man ska skilja på äpplen och päron. Som invandringen ser ut idag och säkerligen fortfarande kommer göra med moderaternas förslag så får man allt utan motprestation. Detta ska va förbehållt de med verkligt asylskäl och inte alla som kastar passet eller kommer som anhörig.

Det du snarare talar om är arbetskraftsinvandring som jag absolut är för till de sektorer det kan behövas. Men idag har vi, trots högkonjunkturen, fortfarande nästan en miljon människor som inte arbetar. Dessa räcker mycket väl för att täcka upp brister de närmaste åren. Så en riktig asylinvandring visst, men våga ställ krav. Kan inte vara meningen att man kan komma hit, leva på socialbidrag så länge man är här för att sen få ett bidrag för att åka hem och leva resten av sitt liv på pension i form av skattepengar.

Magnus sa...

"Det mångkulturella samhället är här för att stanna." Vilket mångkulturellt samhälle? Du menar det där man kan köpa både sushi och pizza? I själva verket har vi inget mångkulturellt samhällel. Sverige är utpräglat monokulturellt. Att det finns vissa inslag från andra kulturer, särskilt i storstadsområdena ändrar inte detta faktum nämnvärt. Som tur är.

Master sa...

Det mångkulturella samhället är här för att stanna? Moderaterna gör ju precis tvärtom! Det är en märklig syn på integration när man föreslår att skicka tillbaka invandrade till deras ursprungsländer. Är inte det raka motsatsen till integration?

Byxorna Nere sa...

anonym 09.12: Alla som kommer hit är nästan uteslutande välutbildade. Det är väldigt få som är lågutbildade. Att de sen idag antingen blir socialbidragstagare eller städare är en skam och rent ut sagt att ta död på driftiga personer.

Vi har en brist på läkare. Att då låta en läkarutbildad ifrån tex Irak inte läsa in svensk kompetens och komma ut i vården är idioti milt sagt. Har en nära vän som jobbar med flyktingmottagande och han är väldigt förvånad att ingen tar reda på utbildningsnivån på de som kommer hit som flyktingar.

Anhöriginvandring anser jag kan vara ok så länge övrig släkt jobbar eller pluggar. Det viktigaste är att få bort bidragsberoendet. För alla som kommer hit har ju redan aktivt tagit sig hit, något som kräver en hel del jobb. Så att de är villiga att jobba är det inget snack om.

Fast att vi då sätter in dem i flyktingförläggningar som tar evigheter på sig att utreda om det finns asylskäl eller inte. De får inte jobba under tiden. De skall bara sitta av sin tid. Det är inte humant.

Moderaterna vill inte sätta personer i bidragsberoende. Det är det som är den stora skillnaden. Därför litar jag på Ulf och Fredrik. De vet precis vad som krävs och hur de skall nå dit.

Sen får vi inte glömma att även någon som går på bidrag behöver boende, mat, kläder mm. Det ger inkomster till samhället i form av skatteintäkter. Fast så räknar ingen. Konstigt nog.

Anonym sa...

Byxorna Nere..
Jag kan faktiskt bli lite facinerad över att någon ( fortfarande..)kan göra ett uttalande som ditt:
"Ju fler som bor och jobbar i sverige ju mer skatteintäkter. Ju mer vi har i skatter ju mer kan vi vidhålla vårt sociala skyddsnät"
och
"Så med ganska enkel matematik så förstår ju alla att fler människor innebär mer inkomster."

I det censurerade Sverige, kan du faktiskt inte lägga fram några siffror som kan styrka dom uttalandena.
Troligare är väl att "våran", läs politikernas välvilja, att ge bort "vårat" sociala skyddsnät kostar runt 300 miljarder per år.

Det kan inte heller jag bevisa med en utredning, för det finns inte.

Men vill du veta vad benbrott bland kvinnliga pensionärer kostar eller what ever, så finns det siffror att stödja sej på, men inte när det gäller något med anknytning till invandring.
Jag har arbetat i Sverige i 37 år.
Jag har inga ( inga) rättigheter.
Prova att bli sjuk efter 50..
Pensionen "spelade" dom bort.
-:Med vilken rätt, kan man komma till Sverige, utan flyktingstatus, och få ett bättre skyddsnät än infödda medborgare?
Javisst ja..Så får man inte fråga..
Då är man rasist.
Vad är man då, när man hatar sitt lands befolkning?
Kulturskribent? Journalist?
//Leif

Mediadrev sa...

"Du missar ju helt det viktigaste. Integrationspolitiken som sossarna haft sedan urminnestider har gått ut på att sätta alla i bidragsberoende. Jag skulle inte ens vilja kalla det för integrationspolitik, utan istället för någon form av förslavande. "

Så du tror på fullaste allvar att ett parti försöker sätta människor i ett bidragsberoende som skattebetalarna finansierar?

Vad vi bör göra är ju att se till att alla som vill komma hit får jobba så fort som möjligt. Vi skall inte isolera och knäcka de som kommer hit. För det är det som sker idag."

Ja låter ju bra, men hur fan ska du kunna skapa jobb som inte finns? Hur fan ska du tvinga folk från att flytta dit de vill? För de flesta främlingar i vårt land väljer att flytta dit andra främlingar bor medan svenskar flyttar till "svenskområden", varför? För att man vill vara med sitt eget folk då dessa är mest lik en.

"Vi har ett stort antal 40-talister som nu går i pension. Om 10-15 år finns det ett stort vårdbehov. Vi kommer sakna arbetskraft. Se bara på danmark eller norge för den delen. Det är enorma brister kring personal."

Haha, jo men OM detta händer i Sverige så måste vi ha en specialinritkad arbetsinvandring som senare går ut på att dessa människor åker hem efter de har arbetat.

Du förstår att i den verkliga världen där invandrare inte kan alla yrken som vi fattas personal inom så lever många invandrare i fattigdom och detta är inte pga dom är invandrare utan för att dom är outbildad jämfört mot de svenskarna.

"Ju fler som bor och jobbar i sverige ju mer skatteintäkter. Ju mer vi har i skatter ju mer kan vi vidhålla vårt sociala skyddsnät."

Typiskt högertänkande att bara se på det som kan ge pengar. Men du glömmer att ju fler invandrare som inte jobbar och som gör brott skapar en stor börda för skattebetalarna, och det finns en viss överrepresentation inom dessa områden. Invandringen kostar mer än vad den ger.

"Så med ganska enkel matematik så förstår ju alla att fler människor innebär mer inkomster."

I din "enkla matematik" där du inte tänker in dig i alla aspekter så gör den det, men eftersom du också tänker att materalistiska behov täcker de själsliga så orkar jag inte ens förolämpa dig om detta.

Frågan är om du vågar publicera min kommentar denna gång.

Byxorna Nere sa...

Magnus: Det beror ju på i vilken del av landet man rör sig. I Malmö anser jag vi har ett mångkulturellt samhälle. I andra delar av landet lever de ju kvar precis som för 100 år sedan. Vi har ju hela tiden utvecklats genom att nya influenser kommit hit. Se bara på släkten Bernadotte. Jag skrattar gott åt dem som anser att både det ena och andra är svenskt när det allt som oftast är en import ifrån utlandet. Ungefär som med potatisen.

Master: Det handlar ju mer om att slopa nationalgränserna. Nationen som ramverk är ju ganska överspelat i den globala ekonomi vi lever i. Jag tycker snarare det är klarsynt. Om medborgare vill flytta tillbaka till sina ursprungsländer skall de få göra det. Individen skall stå i centrum.

Anonym sa...

Byxorna Nere skrev...

anonym 09.12: Alla som kommer hit är nästan uteslutande välutbildade. Det är väldigt få som är lågutbildade.Byxorna nere, kan du visa detta? Det stämmer nämligen inte alls med min erfarenhet. De som varit välutbildade (t.ex. iranier) har ju klarat sig finfint, men de verkar knappast utgöra någon majoritet. Somalier är väl främsta skräckexemplet åt andra hållet.

Byxorna Nere sa...

Mediadrev: Nej, jag tror ingen medvetet skulle sätta någon i en beroendeställning. Dock så har stora delar av vår befolkning hamnat i det. Det finns ju de som tror att samhället skall sköta uppfostran för att ta ett exempel.

Jobb kryllar det av som aldrig utförs. Har bekanta som jobbar 65 timmar i veckan idag. Så visst finns det arbetstillfällen. Dock har alla år av socialdemokrati inneburit att det är dyrt att anställa. De borgerliga vill göra det billigare att vara arbetsgivare. Då anställs fler och produktiviteten ökar.

Förlåt, men du har inte många vänner som är invandrare/flyktingar? Jag skulle vilja påstå att de vill bo blandat. Dock är det ofta så att i vissa områden så hamnar många grupper tillsammans för att socialen har lägenheter i vissa områden. Hade de ifrån dag ett fått en chans att försörja sig hade det inte blivit sådan segregering.

Det är inte frågan OM, det blir en stor arbetsbrist. Den är här faktiskt redan idag. Se bara på lärarkåren.

Du tycks inte alls ha koll på utbildningsnivån på de som kommer hit. De är högutbildade läkare, ingenjörer, arkitekter, forskare mm. Det krävs enorm driftighet att ta sig ända till sverige. De lågutbildade hamnar ofta bara i närområdet. Visst, det kan ses som odemokratiskt, fast så är verkligheten. Det är väldigt få som kommer hit som kräver utbildningsinsatser.

Du hänger upp dig på brott och bidrag. Låter vi de som kommer hit hamna i bidragsberoende så är det lätt att hamna i kriminalitet. Så är det för alla som är fast i bidragsträsket. Med rätt politik så har vi väldigt få som går på bidrag.

Det viktigaste själsliga behovet är att ha ett arbete. Därför skall vi vara snabba på att få in nyanlända på arbetsmarknaden.

Här råder ingen censur så länge inläggen följer svensk lag och det inte enbart innehåller hot och förolämpningar.

Anonym 09:31: Det svåra i sverige är att samköra system och ekonomiska redovisningar.

Det är ju så att så länge en person finns i ett land så omsätter personen pengar. Även bidrag ökar omsättningen. Det är väldigt basic ekonomi. Fast en del extremistiska nynazister och nationalister släpper propaganda som talar om motsatsen.

Då jag verkligen vet vad det innebär att bli sjuk efter 50 så förstår jag var du vill komma. Fast det har ju absolut inget med invandring att göra. Det handlar om socialdemokraternas misslyckanden. De har haft 70 år av maktmonopol, med ett par mindre avbräck. Ändå fungerar inte skyddsnätet som borde finnas.

Alla som finns i sverige bör ha samma skyddsnät. Socialdemokraterna har på något skumt vis fått till det att alla inte är lika. Nu har dock en återställare startats, så om det blir en mandatperiod till så är vi säkert på fötter igen. För enskilda individer är det värre. Det tar tid.

Ditt hat bor rikta sig emot sådana som Göran "godsherren" Persson och andra företrädare för den röd gröna röran som satt oss i den knipa vi är idag.

Vad som saknar i sverige är nutänkande. Det har dock moderaterna nu insett och gör något nytt. Jag tror på Ulf och Fredrik.

anonym 09:46: Irakierna som kommer hit mest just nu är extremt välutbildade.

Problemet är att ingen inventerar kunskaperna som alla flyktingar besitter. Det har aldrig ansetts att det fanns ett behov. De skulle ju in i bidragsberoendet. Ett helt oacceptabelt tankesätt.

Jag har dock en bekant som jobbar med flytkingmottagandet som jämt bekräftar den höga utbildningsnivån. För vi skall ju veta att fly så långt som till sverige kostar en massa pengar. Dåligt utbildade brukar inte ha råd att fly längre än till grannländer. De med bättre ställt både ekonomiskt och utbildningsmässigt kommer längre.

Mediadrev sa...

Det kryllar av jobb för att dina bekanta väljer att arbeta mycket? Jadu, behöver nog inte ifrågasätta den logiken. Nej det "kryllar" inte av jobb MEN det finns fler jobb nu än innan (efter valet) men dock får vi inte glömma att efter uppgång kommer nedgång i det ekonomiska perspektivet.

Jag har ett fåtal personer som jag räknar vänner och endast ytterst få är invandrare, sen att du skulle vilja påstå något betyder inte det att det är så. Utan verkligheten är att folk flyttar till områden där det finns en hög etnisk homogenitet. Senare att "flyktingar" väljer var de vill bo i Sverige spelar väll inte heller roll.

Jag som många andra håller inte med dig om arbetsinvandringen, men det spelar mindre roll då detta kommer vara en spetsplacerad invandring där endast fåtal kommer att få komma hit för att sedan åka hem och således inget med den generella invandringen att göra.

Det roliga är att ni (som förespråkar som dig) glömmer bort att det är skillnader mellan utbuildningar världen över. Vi har en högre standard i Sverige än i t.ex Irak, detta är ingen hemlighet. Sen så menar du att de som kommer hit är inte faktiskta flyktingar utan vällbärgade familjer som har det bra i sitt hemland?

Jag hänger upp mig på verkligheten då en ökad brottslighet är en direkt följd av bl.a invandring. Nej det du menar med rätt politik med bidragen är att vi knappt har några bidrag.

Det viktigaste själsliga behovet är att ha ett arbete. Därför skall vi vara snabba på att få in nyanlända på arbetsmarknaden.

Så det är inte viktigare att folk mår bra? Visst folk mår bra av att arbeta men inte med vad som helst. Senare så anser du att man ska så snabbt som möjligt försöka få in främlingar i arbetsmarknaden men detta kommer innebär att den svenska ungdomen kommer få svårare att jobb. Detta krävs prioritering där valet står mellan främlingar och ungdomar, där tydligen du väljer främlingar.

Andra av mina kommentarer har inte blivit publicerade och jag kan lova dig, dom bröt inte mot någon lagstiftning av idag.

Anonym sa...

Så fort det kommer hård statistik som exempelvis BRÅ:s statistik om invandrares överrepresentation i brottslighet eller somaliers totala bidragsberoende oavsett ålder eller kön så tycks media alltid vilja bortförklara, banalisera eller simplifiera resonemangen. Är det då konstigt att människor som tar del av svensk media är invaggad i en falsk bild av mysig mångkultur? De flesta som får smaka "äkta mångkultur" via skattsedel eller kanske ett mobilrån brukar börja fundera mer på egen hand och söka andra källor. Med andra ord, dagen kommer att komma när svensken reser sig! Tyvärr kommer dagen att vara försent och Södertälje kommer att påminna om Bagdads kåkstäder...

Anonym sa...

Allt snack om läkare som kör taxi och hjärnkiruruger som ingen vill ha är mest floskler.

De flesta som utbildats i mellanöstern har gått medicinska utbildningar som inte håller måttet.

De som gått tekniska utbildningar har ofta kunskaper som var aktuella för 20 år sedan.

Utbildningsväsendet i de här länderna håller inte samma klass som i västvärlden eller Asien.

Det samma kan sägas om de som pluggat i Afrika. Dessutom är det fullt möjligt att köpa en examen i dessa länder, vilket gör det svårt att veta vilka som verkligen har gått utbildningar.

Trots detta finns det möjlighet att komma in på läkarutbildningar och komplettera - men det kräver att du går igenom ett prov som visar vilka kunskaper du har, liksom att du lär dig god svenska.

De invandrare som har drivkraft och verkligen är utbildade gör detta och får också jobb i den svenska vården.

Reino sa...

Här haglar det av missförstånd ser jag. "Byxorna nere" menar att alla som kommer hit är välutbildade. Det är fel. Du kan kontrollera själv på SCB:s hemsida, undersökningen "Befolkningens utbildning".
Du säger att utlänska läkare inte får jobb. Det är fel. Det finns i princip inte en enda utbildad läkare i Sverige som är utan jobb, vare sig svensk eller utländsk. Det enda som krävs är att de bemödar sig med att lära sig hjälplig svenska.
De få som fortfarande arbetar har allt fler lågutbildade utlänningar (ofta analfabeter) utlänningar att försörja, och det är ett problem!

Byxorna Nere sa...

mediadrev: Det märks du inte sysslat med samhällsekonomi.

Om du har två personer med två barn var. Om en jobbar så är två barn på dagis. Om båda två jobbar då är fyra barn i behov av dagis. Det krävs mer personal på dagis och ytterligare en är ute ifrån arbetslösheten. Samma sak är det med allt annat. Ju fler med bra ekonomi och bidragsfria, ju fler jobb skapas.

Av alla mina vänner som är invandrare bor mindre än 3% i typiska invandrarområde.

Förlåt, var har du fått för dig att vi har bättre standard? Vi har en nordisk standard. Fast vi är knappast "bäst". Mycket av tex grunderna för att bli en läkare är exakt samma runt om i världen. De som kommer hit är klart bland de 10-15% rikaste. De har råd, de har motivationen och de är mer västerländska än många av sina landsmän.

Det finns INGET samband mellan våld och invandring. Det finns däremot en koppling mellan bidragsberoende och brottslighet. Det kvittar vad för etisk tillhörighet vi talar om. Det handlar om att när någon hamnar i utanförskap och inte kan försörja sig själv. Då tar de till alla medel,

Vi skall följa FNs deklaration för mänskliga rättigheter. Det har vi förbundit oss till. Då skall vi behandla våra medmänniskor väl.

Alla kommer få det lättare att få jobb ju fler som jobbar. För ju fler som jobbar ju fler behov av tjänstesektorn. I klar följd ökar handeln och det ena ger det andra.

Min webmaster säger inte han känner igen ditt nick. Han har inte censurerat något med det nicket. Han har jämfört med alla kopior av inläggen han fått.


Anonym 13:27: Nu låter du som sann White trash. Sorry men du har ju fått allt om bakfoten.

Utan bidrag så måste individer jobb. Med rätt integrationspolitik så finns det inget bidragsberoende. Det är bidragsberoendet som leder till kriminalitet. Det finns svart på vitt. Fast det krävs att man läser långa utredningar för att se sambanden. Kanske lite maffigt för normalsvensson.


Anonym 14:00: Du har inte mycket rätt du. Du vet vad som ingår i läkarutbildningen? Du vet det är samma ända fram tills praktiken? Nej, kunde förstå du inte hade koll på det. Fast så är det då hatet försvartar synvinklen.

Ingenjörsutbildningen är lika tidsobunden så som filosofin eller för den delen teologin. Liksom flera andra tyngre utbildningar. Fast åter igen, svårt att veta för de som inte har rätt allmänbildning.

Du vet att vi har en minister som köpt en examen? Du vet det finns massor av svenska höga politiker, företagare och andra som med köpt examen ifrån olika företag.

De flesta bryts ner psykiskt och fysiskt genom att det går år innan de får besked att stanna eller utvisas. Det är inhumant och etiskt förkastligt. En ordentligt inventering kring kunskaperna, det är det smarta!

Reino: Om du hade haft koll visste du att SCB inte har någon inhämtning om utbildningar utomlands, varken för svenskar eller invandrare. Det gör att SCB inte har någon statistik alls att räkna med.

Det är väldigt få som är lågutbildade. Det är inte ens promille som är analfabeter. De skulle aldrig klara av att ta sig till sverige om de vore analfabeter.

Så läs gärna på. Idag åkte jag med busschauför som jobbat som allmänläkare i 30 år. Underbart. Så är den bistra verkligheten.

hypn0 sa...

Det finns 500 arbetslösa läkare i Sverige, vilka de flesta är arbetslösa pga av att de är invandrare och inte är behöriga att arbeta som läkare i Sverige.

Konstigt att varenda pkjävel träffat flera stycken av dessa körandes i taxibilar och bussar...

http://www.ergo.nu/tidning/Utskrift.asp?ArtikelID=2741

Förövrigt så är det helt idiotiskt att vilja ta in en massa invandrare för att vi enligt vissa undersökningar kommer ha arbetsbrist om 15 år...

Ska vi ta hit 100 000 invandrare om året nu och låta dem gå arbetslösa i 15 år tills det finns jobb?...

tror förövrigt inte att det behövs 1,5 miljoner anställda inom vården om 15 år...

Förövrigt så är det ju 1 000 000 människor som lever i ett såkallat "utanförskap" i dagens Sverige...

Kanske borde utbilda dessa och skaffa jobb till dem innan vi tar in en miljon till?...

Byxorna Nere sa...

Hypn0: Nu vet jag inte om du är seriös för fem öre eller du bara spelar dum. För om du på allvar tror att det finns ett samband mellan de som är anmälda arbetslösa på arbetsförmedlingen och det faktiska antalet läkare som inte jobbar som läkare, då vet jag inte vad jag skall tro om din slutledningsförmåga.
Det är 20-40 gånger fler läkareutbildade som har andra jobb. Fast då blir det ju lite jobbigare siffror då det rör sig om 10.000-20.000 personer. Fast retoriken blir ju enklare då i främlingsfientlighetens namn.
Vilka undersökningar bygger du det påståendet på? Alla seriösa undersökningar talar om brister inom alla yrken.
Vem talar om 1,5 miljoner anställda inom vården?

Miljonen i utanförskap är ju en skapelse av sossarna. En idiotisk bidragspolitik som inte skapar jobb. Vad vi behöver är fler som vågar satsa på sina idéer och som har råd att anställa. Med rätt politiska beslut så skulle vi kunna få de flesta in i arbete. Det finns ju dock alltid några som går arbetslösa. Fast långtidsarbetslösa kan man stoppa. Fast vårt fokus på en statsbudget som går ihop, kanske borde omvärderas för att ge alla en möjlighet. 70 år av vanstyre i ett land går inte att omvandla på en mandatperiod. Det krävs 2-3.
Att vi har enorma ytor och inte har några problem att ta emot flyktingar får inte förbises. Vi har skrivit på FNs deklaration om mänskliga rättigheter och då måste vi ta emot flyktingar. Fast vad vet vi svenskar om krig och svält? Det var så länge sedan att vi glömt bort det.