onsdag 28 november 2007

Senaste nytt om Apples iPhone i Sverige

Det har gått lite rykte kring Apple och Tre.
En del personer på vissa forum tror att tre skulle sälja Apples iPhone om den kommer i 3G utförande. Det kan vi dementera. Under överskådlig tid så lär det inte vara aktuellt säger källor till oss. Den största anledningen är att telefonen kräver en subvention som är för hög för tre. Sen finns det andra saker som gör den ointressant. MSN skall finnas i alla telefoner ifrån operatören tre. Både för det är en bra inkomstkälla och målgrupperna som tre jobbar emot vill ha den funktionaliteten. Det har ryktats om att kundtjänsten på tre skulle uppge att de skulle sälja iPhonen. Vi har ringt mer än 20 gånger de senaste dagarna. INGEN har talat om det. De har förnekat det hela. Så vi anser chansen att tre skulle sälja Apples kommande iPhone är mindre än en procent.

Det går lite rykten om när Apple skall visa upp den kommande 3G iPhonen och vi kan idag säga att fler oberonde källor nämner samma datum. Tisdagen den 15 januari 2008 kommer Steve Jobs visa upp den nya iPhone modellen. Det finns rykten om mer än en modell. Klart är att 3G finns i den nya iPhonen. Det är alla eniga om. Det talas om att Apple redan har börjat eller kommer börja producera dessa telefoner nu så de når affärerna i USA samma dag samt i europa i mitten på februari. En del operatörer talar om april. Det skulle vara för sent för Apples mål är att sälja 10 miljoner enheter fram tills i juli. Nya marknader för Apples iPhone är flera länder i asien, kanada, sydamerika, spanien, italien, norden, samt polen och ryssland. I norden blir det Telenor som får äran att sälja Apples iPhone.

Vad vet vi mer om den nya iPhonen? 3G har vi nämnt flera gånger. Spel lär säljas genom iTunes store. Nya program finns med ifrån dag ett. Det kommer säljas fjärrstyrningsprogram för din mac hemma enligt en källa. Kapaciteten i telefon kommer bli större.

Kommer MMS? Vi vet inte. En del säger att det kommer och kommer införas på alla äldre telefoner samtidigt. Bättre bluetooth stöd kommer komma. Exakt vad det innebär får vi se.

Ny formfaktor? iPhone nano? iPhone Pro? Här är ryktesfloran stor. Tittar vi på iPodens uppväxt så skulle det inte vara helt omöjligt. Dock tror vi det dröjer ett tag.

Det är de senaste ryktena och uppgifterna vi har fått.

Inga kommentarer: