måndag 26 november 2007

Mutor är vardagsmat

Den enskilt största delen av svarta pengar i sverige finns i den sfären som rör mutor. Det är något som det talas tyst om och som ingen vågar riktigt ta i. För det leder upp i maktelitens korridorer. Det är alltid någon som sitter på en position där de avgör ett beslut. Dessa uppvaktas jämt. De spelar högt. Fast faller de så faller de som utfört mutorna.

Ingen kan väl tro att fd politiker får bra jobb i den privata sfären hux flux? Det finns tjänster och gentjänster till förbannelse.

Att det då används mutor till att betala politiker utomlands för att köpa vissa plan är väl ganska logiskt. Det händer dagligen att mutor används på hög nivå. Tro inget annat. De är bara människor.

AB

3 kommentarer:

Anonym sa...

CIA, en mycket trovärdig källa, få har väl glömt skrönan om massförstörelsevapen i Irak, den gör amerikanska företag grova pengar på nu. Tror inte att de är lika intresserade av att tvätta den amerikanska krigsindustrins byk.

Byxorna Nere sa...

anonym 02:00: Glöm inte att USA inte vill sälja vapen till Thailand för deras militärdiktatur. Vilka kommer då inseglande och vill sälja? Jo sverige med JAS 39 Gripen.

Ett mindre land med en sämre produkt får naturligtvis muta mer än ett stort land med en bättre produkt. Det kostar att sälja som de sa.

rumcajs sa...

alltså...tyckte ingen i Sverige att det verkar konstigt att ett NATO land väljer Jas?
Sydafrika köpte eftersom de hade speciella relationer med Sverige, tacksamhetsskuld, och kontakter sen 30 år tillbaka, ANC...
+ mutur självklart,de kan ha varit inbakade i sk "motköp"..här kan man trixa med siffrorna rejält, man använder sig av en sk "muliplikator" som är väldigt krånglig,
nu skulle alltså Ungern satsa på JAS...BEA är ett brittiskt bolag...varför kränger de inte JAS till sitt eget land? Australien?
nehej...