måndag 26 november 2007

Condoleezza Rice skapar fred i mellanöstern mellan Israel och Palestina?

Condoleezza Rice gör det som behövs. Hon försöker medla fred i konflikten mellan Israel och Palestina. Så många föregångare har försökt men misslyckats, kommer Condoleezza Rice lyckas med sitt uppdrag?

Condoleezza Rice har lyckats med något som ingen lyckats med under de senaste sju åren. Hon får båda parter att sitta vid samma bord. Att påbörja en förhandling. Det är unikt. Det är något vi i omvärlden borde applådera. Istället så är massmedia skeptiska, för de har ju ett inbyggt hat emot Bush och Condoleezza Rice. Det är riktigt korkat av massmedia. Samtidigt så är mandaten dåliga.

Condoleezza Rice har dock en fördel. Hon är envis och väldigt mycket "på". Så är det någon som kan få partnerna att komma överens så är det Condoleezza Rice.

Vi som vill ha fred i regionen får hålla tummarna.

AB DN DN DN DN SVD SVD SVD

1 kommentar:

Anonym sa...

Som jag har förstått det så skulle USA kunna ha fått parterna till bordet när dom vill. Men Bush valde att satsa på Irakkriget istället för Israel-problemet.

Sedan så tror jag faktiskt att ett slut på Israel-Palistina konflikten är möjlig nu. Förut har det alltid varit två parter mot varandra. Och då har det inte funnits några kortsiktiga problem som tvingar fram en fred.

Men nu är det tre parter, Israel/ USA vs Iran/Syrien/Hamas vs palistina/ saudiarabien. Och då det finns en konflikt mellan dom två arabiska parterna så är en fred möjlig nu.

Sedan är det väldigt tveksamt att USA, som i praktiken är en del av Israel, ska medla. Frågan är ifall det inte är större sannolikhet till framgång med en neutral medlare, Kina kanske?