torsdag 22 november 2007

Det finns enkla botemedel

För det första se till använd ett säkert operativsystem. Mac OS X och Linux är två säkra operativsystem. Det finns 114 000 virus till windows, det finns noll till Mac OS X. Du slipper antivirusprogram! För när det saknas virus, spyware och trojaner, då blir ditt liv enklare!

Så var lika klok som mig. Byt ifrån Windows till Mac OS X.

För det andra om du sitter kvar med windows, se till att ha virusskydd, brandvägg som är uppdaterade och igång.

För det tredje surfa med firefox eller safari!

AB EXPR

10 kommentarer:

Anonym sa...

Och varför byta operativsystem. Den absolut enklaste lösningen vore om alla som satt vid en dator fortsatte använda sunt förnuft även när dom sitter vid en dator istället för att just då koppla bort allt vad sunt förnuft heter.

Anonym sa...

Håller med fullständigt! Om folk körde Linux eller MacOS så fanns inte dessa problem över huvud taget.

/Gentoo

Rickard sa...

Hej!

Jag jobbar som Microsoftkonsult på ett av de stora IT-bolagen i sverige. Har jag jobbat med detta sedan mitten på 1990-talet. Jag är specialist på klientdatorer i microsoftmiljö.

Jag har dock gjort som du. Slängt ut windows hemma till förmån för Mac OS X och kör det på min dator, på min hustrus och mina döttrars datorer. Den enda windows datorn är min HP-laptop som jag har ifrån min arbetsplats.

Mac OS X kräver ju att du som användare aktivt installerar program. Det gör att det inte finns några skadliga program som du som enskild använder kan råka ut för.

Det finns några få konceptvirus fast det kräver för det första att aktivera superanvändarkontot SUDO. Samt att du som använder skriver ditt lösenord fyra gånger. Så det kan inte klassas som ett virus. Inte ens som en trojan.

Så jag uppmanar alla att byta till Mac OS X. Det är säkert, modernare än windows, samt snyggt och driftsäkert!

Jag är övertygad om att Mac OS X kommer in på företagen när windows XP inte går att köpa längre.

Anonym sa...

Vänd på kakan. All kör Mac Os. Vad kommer att hända då. Man undrar ju över logiken, men det kan ju vara ett virus.

Byxorna Nere sa...

Anonym 16:41: Folk är dumma. Windows är osäkert. Bättre ge dem då en dator med både airbag och säkerhetsbälte!

anonym 17:37: Jag var med anti linux och mac os, nu fattar jag inte varför jag inte bytt tidigare. min stationära pc kör linux nu.

rickard: det låter väldigt klokt.

anonym 18.03: På denna bloggen så har ca 14% mac os x. windows ligger på runt 70%. Så skulle det gå att göra virus lika lätt till mac os x hade det redan skett. Du har inte använt Mac OS X har jag förstått för då vet du att inget kan installeras utan att du anger ditt lösenord!

Sverre sa...

Varför inte göra det enkelt skapa en terminal som sköter bankaffärer och inget annat...

Anonym sa...

Man kan t.ex kör Linux direkt från CD / DVD när man surfar eller gör bankaffärer.

SLAX t.ex bara att sätt in cd.n och bota om datorn. Hux flux kör man Slax Linux och det blir rätt svårt för nån gubbe att sätta sig i webläsarn.

http://slax.hosting4p.com/

/janne

Peter sa...

Hej du nämner terminaler.
Gå in på websidan där det finns en Svensk lösning på alla dessa problem. Den är helcool och jag fattar inte varför inte alla banker har den, kanske för ny ännu ??
Här finns både en säker portal och världens enda trojansäkra lösning, en keypad.

Jag kallar detta helt klart för världens bästa lösning !

MVH Peter

Henke sa...

Inte helt sant att Macen är "osårbar" men det är extremt sällsynt med virus och dylikt. Vill du veta mer kan hag rekommendera dig att läsa på http://www.securemac.com/ eller googla mac viruses.

Nöjd Macägare...

Anonym sa...

Är det Windows eller MSIE och FF som är sårbara för de här attackerna? Min bank är till exempel inte kompatibel med Safari, så om det är browsern som är sårbar är det meningslöst att byta operativsystem.