tisdag 27 november 2007

Polisuniformer lika lätta att kopiera

Det är lika lätt att fejka poliser som det är att fejka personal ifrån ett vaktbolag. Varför tar inte journalisten på DN upp det? Att G4S (vad är det för jäkla bolagsnamn förresten) blivit drabbade är klart. Fast polisen vet ju med om falska poliser som har dykt upp då och då. Fast det kanske inte blir lika spännande att skriva då?

Värdetransporterna i vårt land är utsatta för rån. Mycket beror på att polisen är dåliga på att lösa brotten. Samtidigt fattar jag inte varför uniformerade väktare och fordon med företagslogotyper används. Det borde väcka mindre uppmärksamhet med civila fordon och civilklädd personal.

Jobbar själv vid ett företag som får pengar och lämnar pengar ifrån ett av de stora bolagen. De borde ju köra utifrån en slumpmässig besöksplan. Nu kan man nästan ställa klockan efter när de kommer. Skall det vara så?

Jag tror inte på beväpnade väktare. Jag tror inte på poliseskort. Jag tror mer på fordon och personal som smälter in. I längden borde vi lämna användandet av kontanter.

DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där!

Det spelar ingen roll om bolagen kör utan loggotyper på sina fordon.(vissa gör det och blir ändå rånade) Utan logga är det svårt för allmänhet och polis elr andra behöriga att se skillnad på om man ska gå fram till fordonet elr inte.
vanligt folk kanske ger sig in i en farligare situation om de tror att de kan hjälpa en vanlig person.
Polisen får längre tid att hitta rätt på en gång och det blir svårare för spontat aggerande/observerande vid rån/olycka etc. Målad bil är nog bäst för att man vet bättre hur man ska aggera vid en situation som uppstår. Målad är bäst ur mänisko aspektet. satsa mer på säkrare system.

mvh// gayforce

Byxorna Nere sa...

anonym 11:38: Hej! Det finns ju bolag som sysslar med penga och värdepapperstransporter som har råkat ut noll rån och överfall. De kör med omärkta fordon och person som är civilklädd. Så visst fungerar det.
Att de stora bolagen använder system som syns och lockar till sig buset tycker jag är ett systemfel.

Det enklaste hade varit att ta bort det som allt rör sig om. Kontanterna. Det hade gjort att det inte fanns någon risk.