fredag 30 november 2007

Niclas i förnekelse?

Hur har vi det med sanningen? Hur var vi det med vad som verkligen hände?

För att sätta perspektiv på det hela så skall jag utlämna två vänner. Ett par. Ett par som levt destruktiv. Jag kommer inte nämna deras namn, men de som vet vem de är får reda på mer än de borde veta.

Hon är två år yngre än Honom. De träffades utomlands på semester. Det var kärlek ifrån första stund. De drack, hade sex, jobbade och åt. Det var de som de gjorde. Både frilansade och kunde anpassa dygnet efter sin egen värld. Ibland blev hon väldigt sotis på sin man. Han kunde i fyllan bli våldsam. Han hetsade henne tills hon svor åt honom och då kunde han slå. Han slog aldrig oprovocerat så han i rätten. För det var där han hamnade efter fyra misshandlar av henne. Hon förlät snabbt och förhållandet tog aldrig slut. De förlovade sig, gifte sig, skaffade barn och hus.

Vi som fanns runt om, vi visste inget. Vi kunde inte ens ana. Så en dag så gick en av oss vänner hem till dem för ett oplanerat besök. Då fann han henne misshandlad och blödande. Det blev polisutredning och rättegång. Han dömdes till fängelse. Han muckade, gick på terapi och de blev ett par igen.

Det visade sig att han visste inte hur våldsam han kunde bli påverkad. Är det så som hänt i relationen mellan Niclas Salomonsson och Unni Drougge? En part har inte haft full koll?

SVD

Inga kommentarer: