måndag 26 november 2007

Jan Guillou är ett stort skämt

Har han inte snott andras storys och kallat dem för sina egna så har han skrivit böcker som lånat en massa ifrån andra böcker. Fast Jan Guillou har ju rätt partibok. Då får man alltid rätt stöd. Ryktet om spökskrivare är kanske inte helt osant? Det skulle ju vara ganska typiskt Jan Guillou om inget annat.

Jan Guillou var ju länge vän till Saddam Hussein. Han trodde aldrig på vittnesmålen om tortyren och annat djävulskap. Fast så är det med Jan Guillou. Fakta är inte så viktigt. Homofoben Jan Guillou är ett stort skämt. Att han skriver för aftonbladet är kanske inte så konstigt. Jan Guillou passar ju in på vilken "ding ding världs"-redaktion som helst. Massa smörja och total brist på faktakoll. Att han hamnade som ordförande för publicistklubben säger väl mer om svenska journalister.

Peter Bratt har nog ett och annat att säga om Jan Guillou. Jan Guillou anser detta ju bara vara pladder. Att vi bloggare är fria och oberonde vågar han inte förstå. Vi hotar ju Jan Guillou och andra. För vi kan komma med sanningar som ingen vågar publicera!

AB

2 kommentarer:

jonas sa...

Det är exakt sånt här trams som sabbar för bra bloggar, som ger bloggen dåligt rykte. Berätta vid vilken hemlig middag du har hört kurdkramaren Jan Guillou försvarat Sadam (för offentligt har han bara beskrivit honom som mördare och brutal diktator), och berätta om stölderna och "ryktet" om spökskrivare? Som det är nu så påminner du bara om dom allra löjligaste typerna man hittar i landets kommentarfält. Pinsamt.

Byxorna Nere sa...

jonas: Middag? Räcker ju att läsa boken Irak - det nya Arabien som skrevs tillsammans med Marina Stagh. Det räcker väl? Det var inte förrens långt senare, en bra bit in i slutet på 80-talet som han ändrade ståndpunkt.

Titta på hans tidiga produktioner. Det var ofta medförfattare. Ryktena har gått på tidningsredaktionerna i många år. Stora kända journalister har talat i termer kring spökskrivare. Jag tror inte det finns rök utan eld.

IB-affären. Peter Bratt kan nog säga både ett och annat om affären. Gå ut på stan så säger 9 av 10 att det var Jan Guillou som gjorde avslöjandet. Peter Bratt håller nog inte alls med.

Så jonas, var inte så pinsamt opåläst. Det enda som inte skrivits om i media är spökskriverierna. Det kan ju bero på att det finns många "journalister" som får hjälp med att skriva på redaktionerna med.