torsdag 29 november 2007

Smakar på sin egen medicin!

Så, nu vet en tjuv hur det känns att bli rånad. Miljonvinnaren Timothy Elliott var lycklig. Han vann 1 miljon dollar på lotteri. Allt hade varit frid och fröjd om inte Timothy Elliott var dömd för bankrån. Så nu står han där utan sin vinst. På sätt och vi fick han känna på nu hur det är när någon blåser någon annan.

Vad vi lär oss är att leva laglydigt. Hade han inte gjort bankrånet hade han varit en miljon dollar rikare.

AB

5 kommentarer:

Svante sa...

Undrar bara om du tycker att man är skyldig hela livet? Han har ju avtjänat sitt straff...

Byxorna Nere sa...

svante: Låt mig citera aftonbladet
I januari 2006 erkände sig Timothy Elliott skyldig till ett obeväpnat bankrån i Cape Cod och straffades med fem års skyddstillsyn.
I villkoren ingår dessvärre att Elliott inte får ägna sig åt spel och dobbel, inte köpa lotter och inte vistas på kasinon.


Så han hade ju inte avtjänat sitt straff ännu. 2011 hade situationen varit en annan för då hade han ju fått spela.

Tratten sa...

Ännu en märklig lag från USA, inte konstigt att amerikanaren döms som okunnig, småsint och dum. Är du straffad mister du även rösträtten, helt otroligt. Men vad annat i ett land där de anställda får vänta i tio år för att få ut en vettig semester. Mister de anställningen får de gott ställa om sig i kön - om de får ett vettigt jobb, dvs.

Byxorna Nere sa...

tratten: Vad är märkligt? Vi har villkorliga domar i sverige med. Bryter man emot dem så blir man straffad.
Sen är det enormt skillnad mellan delstaterna och rösträtten. Det är som skillnaden mellan länderna i EU.

Semester är företagsbaserat. Y-generationen kräver ledighet och flextid. Se på företag som Google tex. Det är verkligen frihet under ansvar. Företagen skriker efter arbetskraft. Bara att ta kontakt med rätt företag så kan även en svensk jobba där borta.

Ulrika sa...

Apropå Trattens kommentar så såg jag på "Judge Judy" (tror jag det hette) på TV idag. Där var det en man som blivit fråntaget sitt KÖRKORT för att han hade 3 barn som han var underhållningsskyldig till och som han inte kunde betala.

Nu vet jag inte vilken stat detta var, eller om det är något generellt för hela USA, men man frågar ju sig ändå vad i hela fridens namn körkortet har med saken att göra.

Om inget annat så kan det ju faktiskt förhindra mannens möjligheter att få ett jobb (han var arbetslös) och på så sätt kunna betala för sina barn.

Dom är lite konstiga i det där landet, ibland slår man sig för pannan...