tisdag 20 november 2007

Ständig hotbild mot hela rättsapparaten

Det känns naivt att tro att en åklagare inte skulle ha en hotbild emot sig jämt. Speciellt för en åklagare som jobbar med tung brottslighet. Det vore konstigt annars. Fast det krävs dessvärre väckarklockor som talar om att det är inte så oskyldigt i sverige.

Den riktigt tunga brottsligheten bör utredas av en speciell avdelning inom rikspolisen samt en special enhet inom åklagarmyndigheten. Dessa bör få skyddade identiteter och säkert boende. För det är ingen barnlek att åtala yrkeskriminella.

Efter nattens attentat i Trollhättan kanske vi förstår att det är farlig mark för hela rättsstaten. Vi måste kunna skydda oss mer emot dessa individer.

Visst det sker inte så ofta. Dock är det mer vanligt att vittnen hotas.

Det måste kosta mer att vara kriminell. Längre straff är det som fungerar. Är de inte ute i samhället så kan de inte gör skada. Vi måste visa att vi inte daltar med de kriminella.

AB AB AB AB DN DN SDS SVD

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å andra sidan är det inte så konstigt att samhället - och dit hör trots allt även kriminella mc-gäng - reagerar när domare och åklagare dömer eller/och fäller oskyldiga, folk från lägre klasser och mentalt eller/och fysiskt handikappade utan att höja ögonbrynen. Utan att tänka på konsekvensen för den enskilde eller samhället i sin helhet. Vill domare och åklagare slippa hot så får de allt sopa rent fram för egen del först.

Kalle Kex sa...

Lysande idé, det där med längre straff. Se på USA, t ex, mycket längre påföljder för varje typ av brott. Och praktiskt taget ingen brottslighet. Solklart positivt samband.

Byxorna Nere sa...

kalle kex: Svartenbrandt skulle ju suttit inne och inte varit ute och gjort nya brott hela tiden. Så visst hjälper det att få bort brottslingar ifrån gatorna.

Anonym sa...

Kalle Kex glömmer att Sverige slår exempelvis den ökända staten New York i grov brottslighet. Va stolt du måste vara, när inget talar till din fördel.

Att USA har högre brottslighet är pga socioekonomiska faktorer och liberala vapenlagar.