tisdag 27 november 2007

Livstidsutvisning men inte livstids fängelse?

Hur tänker rätten då de dömer ut straff? För mig så är det anmärkningsvärt att inte döma till livstids fängelse. Speciellt då våldet emot huvudet var så grovt. Straffet livstids utvisning är dock gammalmodigt och borde antingen tillämpas på alla individer eller inga. Nu är det bara vissa grupper som drabbas. Alla är inte lika inför lagen.

AB DN SVD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom utlandsfödda begår 60-70% av alla grova brott så är det väl en förbannad tur att vi får iväg dom.

rockchick114 sa...

Det är bra med livstidsutvisning. I istället för livstids fängelse för alla utlandsfödda så skulle staten tjäna miljoner.Enligt SIS begicks t.ex. 75 % av alla våldtäkter 2006 av utlandsfödda. Så ser verkligheten ut.

Anonym sa...

Livstidsutvisning är billigare för staten. Skulle vi utvisa alla utlänningar som begår grova brott så skulle staten tjäna miljoner. Nu är det inte ett "Grovt brott" straffrättsligt räknat men som exempel på att jag har rätt kan jag nämna statestik från SIS rörande våldtäkter som begicks under 2004.75% begicks av utlandsfödda. Sån är verkligheten.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad du menar med att bara vissa grupper drabbas av utvisning. Menar du att dessa vissa grupper är utlänningar och att det då är diskriminerande mot dessa. Vilka ska annars kunna utvisas? Svenska medborgare kan inte utvisas vilket enligt mitt förmenande ibland inte skulle vara fel.

Byxorna Nere sa...

anonym 14:25: Det där stämmer ju inte.

rockchick114: SIS? Siffrorna är helt fel.

anonym 14:38: Vi bryter emot de mänskliga rättigheterna. Alla är inte lika inför lagen.

anonym 15:45:
Det är ganska enkelt i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna artikel 7 står det att alla ska vara lika inför lagen. I Sverige bryter vi emot de mänskliga rättigheterna genom att ha denna lagstiftning om utvisning.