måndag 26 november 2007

15 år och redan våldtäktsman, hur kan det bli så?

Två 15 åringar i örebrotrakten har anhållits misstänkta för våldtäkt. Hur kan det bli så? I Malmö hände något liknande för någon månad sedan, då var det ett helt gäng tonåringar som var inblandade.

Har föräldrar helt slutat att uppfostra sina barn? Tror de skolan skall sköta allt? Det känns så. En hel del som är föräldrar idag är vana vid att samhället gör allt. Det är läge att informera om att det är varje förälders uppgift att uppfostra sina barn med etik och moral så de blir goda medborgare.

Vi kan se på rödeby, där tonåringar år efter år mobbade och utförde terror emot en familj. Det var samma sak där. Var fanns deras etik och moral? Varför kunde de inte se vad som är rätt och fel? Var det åter igen en urusel uppfostran som låg bakom?

AB

2 kommentarer:

John sa...

Tror inte att det räcker med smisk på stjärten för dom där 15 åringarna som vissa menar, att hårdare tag är lösningen. Jag tror problemet ligger på en anan nivå. håller helt med dej om att det är föräldrarnas ansvar att fostra sina barn och inte i första hand skolans. Tror problemet ligger i dom här barnens trygghet och hämm förhållanden. Tror att om man vill ådstakomma en regäll förändring så moste man förändra
hämmförhållanderna för dom här barnen.

Mike sa...

Håller med, unga människor formas genom sitt umgänge. Så har det alltid varit. En stor del beror på uppfostran i hemmet. Ges det en dålig uppfostran från början så är man redan "sned" från starten, man kommer upp i åldern och vågar göra saker själv. Slår sig ihop med kamrater och man har ingen kontroll över vad som är rätt eller fel. Det är viktigt att föräldrar vet vad deras barn sysslar med. Att göra ett sammarbeta mellan familjer och skolor skulle nog kräva en del men det skulle nog ge bättre resultat.