torsdag 8 november 2007

Gubbpakten för att tysta media

Fredrik Reinfeldts nya parhäst är äldre. En man. Ett som många skulle kalla för säkert kort. Dock är det en förvånansvärt trist utnämning. Jag undrar om inte Aftonbladet ångrar sin vendetta. Det gick för långt och nu har de ingen som vill tala med dem.
Fredrik Reinfeldt borde stanna upp och titta ordentligt på vad som hände med Ulrica Schenström. Hon drabbades av ett mediedrev som aldrig skulle ha skett om det vore en man. Hon var en stark kvinna med näst mest makt i landet. En snabb karriär och någon som en viss politisk kommentator på den stora skräptidningen inte tålde.
Fredrik Reinfeldt har säkert själv drukigt lika mycket vin och ändå varit i tjänst. Så konsumtionen av alkohol är bara ett svepskäl. Nej, fokus var på en puss. En puss som i många bloggar blev ett hångel och som vissa tidningsredaktioner underblåste. Nu är Fredrik Reinfeldt hårt sargad av en förlust som kommer plåga honom länge. Istället så kommer en som anlitat svarta tjänster in på posten. Är det klokt? Nej, knappast. Hade han haft lite kurage hade han övertalat Ulrica Schenström att återinträda som statssekreterare. Fast han fegar och vågar inte ta striden med media. Det trodde jag inte om Fredrik.

AB DAGEN DN HD SDS SVD SVD SVD SVD

1 kommentar:

Per-Erik sa...

Jag vet inte hur det egentligen är med "Gubbpakten" - är ju själv gubbe och kanske jag känner mig utpekad... Men du har alldeles rätt i att det var mediadrevet som inte visade några som helst gränser som utlöste krisen. Pussen eller 4 glas vin - Vadå? Jag håller med dig att Reinfeldt borde visat sig starkare och INTE falla till föga för tramsjournalister ute på ett mediadrev. Och tramset fortsätter - nu med svartjobb. Hur vore det med lite riktiga nyheter, för en gångs skull?