torsdag 8 november 2007

Är(r)a för livet?

Varför inget namn på tatueringsstudion? Nu är ju alla tatuerare i Göteborg misstänkta, det är väl inte bra Aftonbladet?

Som förälder måste det vara en chock. Det kan jag förstå. Fast brukar man inte lära sina barn om vad som är rätt och fel? Detta kan ju inte klassas som rätt. Det blir en dyr och smärtsam läxa att bli av med den. Dock kanske det kan varna andra för att vara så impulsiv.

Man lär så länge man lever.

För övrigt så var det en hemskt ful tatuering.

Fast är där inte en på armen med? Var den godkänd av hans mamma? Var den gjord innan eller efter?


AB

46 kommentarer:

leffe sa...

Vafan! Jag blir förbannad, Grabben visste vad han gav sig in på.. han ville vara tuffare än sina polare. Klart att han tänkt på detta ett tag(inpuls grej MY ASS) o sedan när mamma ser det o börjar göra en stor grej av det så backar killen.. HAN har ju en gaddning sedan tidigare på armen??? vad menas med det???
Löjligt hela grejen.. ta dig i Kragen grabben och stå för vad du ville ha, Annars var draken grym lite mera färger så.. big up till tatueraren

Anonym sa...

2500 kr för en helrygg kan inte stämma. Tror han har dragit ytterligare en vals för sin kära mor.

Anonym sa...

Det är väl ingen som lär unga något nu för tiden? Dessutom är unga idioter.

Anonym sa...

Nofeartattoo.
Tycker det är lite knepigt att gnälla iom att han faktiskt redan är gaddad.
25oo är ju ett kap färglägg den så kommer han vara nöjd med en toppgaddning för resten av livet

Anonym sa...

Hm ... Nu tänker hon anmäla händelsen till Allmänna reklamationsnämnden.

Hm ... Niklas ville göra något häftigt. På tatueringsstudion i Göteborg ljög han om sin ålder och sa att han var över 18. Då får väl någon anmäla Niklas också springa omkring och ljuga är inge bra.

Anonym sa...

Vad spelar det för någon roll?
Det är inte olagligt att tatuera en minderårig, dessutom ljög han ju.

Det är väl helt och hållet upp till honom och ingen annan, han och hans morsa borde knipa igen sin käft och ta ansvar för sina handlingar istället för att skylla på Studion som uppfyllde hans önskan.

Erik sa...

Hej, hamna här efter jag läst på Aftonbladet.se. Ska jag vara ärlig så får faktiskt grabben ta lite ansvar själv. För att inte tala om mamman som så tårdrypande pratar om att tatueraren "ärrat" honom. I nästa andetag så verkar det ju inte värre än att det blir bra om hon bara får tillbaka pengarna. Förresten, hur är killen uppfostrad om han på impuls går och tatuerar en stor j-a drake på hela ryggen? Håller med om att misstag begåtts, men det största är nog i uppfostran, även fast de hade kollat leg så hade ju denna killen hamnat där förr eller senare. Jag menar man kan ju inte vara speciellt förvånad om man går till en tatuerarstudio, säger att man vill tatuera en stor drake på ryggen, betalar dem för detta och sen sätter sig ner i stolen. Å SEN HAR MAN EN STOR DRAKE PÅ RYGGEN OCH SKYLLER DETTA PÅ KILLEN/TJEJEN SOM GLÖMT/STRUNTAT ATT KOLLA LEG! Som sagt, det är viktigt att se sin egen roll i hur ens eget beteende påverkar saker som händer...

Kommer att tänka på "Pölsa" i filmen "Smala Sussie" när han säger: "Fan, jag har jämt sånt j-a oflyt!"

Anonym sa...

varför ska studion klandras? finns ingen lag som säger att man inte får gadda någon under 18. det är något sveriges tatuerare gemensamt kommit fram till. det är väll bara han som kan klandra sig själv om han ångrar sig.

Anonym sa...

Bra observationsförmåga kring tatueringen på armen. Håller med dig. Han har ju tatuerat sig förut. Någonstans finns ett egetansvar.

Christher sa...

Tycket det är rätt åt honom. Han valde själv att gå till tatueraren.

Se, hade han tänkt till lite så hade det aldrig hänt.

Så fort någon under 18 gör fel så får samhället/företaget lida för det, när det själva verket är föräldrarnas och barnets/tonåringens fel.

Visst tatueraren borde kollat upp hans ålder.

Anonym sa...

Killen har ju en till på armen, så vare sig den var godkänd av mamman eller inte så är han ändå 17 år. Han visste vad han gav sig in på. Jag tycker dock att tatueraren har ett ansvar att faktiskt kolla legitimation på ALLA som kan vara det minsta tveksamma och därför bör betala tillbaka kostnaden för arbetet. Men i övrigt så tycker jag nog faktiskt att det är dåligt att komma och gnälla efteråt. När fasen ska folk lära sig att ta ansvar för sina handlingar och faktiskt förstå att ALLT man gör ALLTID får konsekvenser på ett eller annat sätt.

Majja sa...

Han får väl för f*n skylla sig själv! Lätt för föräldrarna att anmäla det och vilja ha pengarna tillbaka. Han har ju som du skriver en tatuering på armen, vad är detta för sjuk historia att skriva om i tidningen, finns det inga bättre nyhetsvärden??

Han lär ju ha vetat vad han gjort, tror snarare att det är mamman tårar som fick honom att ångra sig och göra en grej av det. Som tur är finns ju "pojken" nu på bild så ingen vettig tatuerare kommer någonsin ge honom en tatuering igen., Skam för alla som gillar tatueringar och konsten.

Det är inte olagligt att tatuera sig om man är under 18. Föräldrarna borde skämmas för att dom uppfostrat sin son till att ljuga för att sedan kräva pengar tillbaka för att ungen gjort fel!

Anonym sa...

Men för helvete... lär ungen att ta konsekvenserna för sitt handlande! Skyll inte på tatueraren!!!

Markus sa...

Han var ju riktigt trög som gjorde den hemskt fula "draken"! Man tänker ju igenom en tatuering bra länge innan man bara spontant går och gör den? Jag har själv 2 st och jag har aldrig ångrat dem ännu, man VET när man gör det att den sitter fan där hela livet om man inte vill operera eller laserbehandla bort den.
Jag tycker att tatueringsstudierna inte bär något ansvar mot kundernas legitimation eller något sånt, men det är klart det är vettigt att ha en åldersgräns, jag tror dock mer på människans egna fria vilja och att låta alla ta mer eget ansvar för vad man gör.

Anonym sa...

Ärligt talat, grabben visst vad han gjorde annars hade han inte varit där, när skall föräldrar lära sig att det de, och inte samhället, som har det yttersta ansvaret för sina kids?

/Fred

Anonym sa...

haha jefla va löjligt , går inte att ångra ett konstverk. 2500 för en ryggtavla, den tattoostudion vill jag till

Anonym sa...

Vilken djävla looser... OM... Jag säger OM hans morsa kräver tillbaka pengarna så hoppas jag att det precis räcker till en vinkelslip och sen kan dom ju snyggt ta bort den själva..... Nääää, killen har minst en sen tidigare på armen, så det kan ju inte ha varit någon direkt chock för honom att den skulle sitta kvar hela livet. Ge kärringen ett limstift att suga på så hon e tyst!! Och grabben... Han kan dra sin lipvals och fara åt h****e!

Micke sa...

Men va f-n, snacka om skyll dig själv paagrafen....

Anonym sa...

Killen är ju enbart ett pre-tard om han ska skylla detta på tatueraren.
Är man 17år så SKA man ha lite vett i skallen, man kan tänka att detta kanske inte är en bra idé.

"De har ärrat honom" bah!
Bara bra att det var en riktig tatuerare som gjorde det år honom. Med tanke på hur killen verkar vara, så hade han säkert låtit en kompis göra det med en nål och bläck istället.
Och grinat ännu mer över det istället!

Anonym sa...

Vilken jävla tönt. Jag hade aldrig ställt upp på en bild även om jag hade en galen morsa. Låter inte 2500 rimligt iom att den bara är konturer?

Angelica sa...

Precis som många andra har sagt här idag, han hade redan en tatuering på armen. Han får helt enkelt stå sitt kast.

Anonym sa...

Nej, killen får skylla sig själv.. Är man 17 år så vet man att en tatuering kommer sitta där livet ut.
Man går inte och gör en ryggtavla "spontant"..!!
Som sagt, lagen tillåter att man tatuerar personer under 18 så jag tycker inte att man ska skylla på tatueringsstudion..

Jag har själv 2 st och ska göra fler, har inte ångrat mig för en sekund..Mina tatueringar är bland de bästa jag gjort *Ler*

Skyll dig själv grabben och lär av dina misstag..

Anonym sa...

äh, det låter mer som hans morsa som gått i taket och ångrar sig för honom, ingen kommentar från honom i artikeln liksom. Tror mer att moral mormor är inblandad i detta. Mycket välgjord tatuering förresten, skulle bli riktigt snygg med färg. Impuls tror jag inte heller att det skulle handla om, man gaddar INTE hela ryggen för 2500(ett jäkla kap förresten) helt på impuls!
Nä nä detta är bara en mamma som gått i taket enligt min mening.

Henrietta sa...

Som så många andra tycker... Mamma kanske borde bli arg på kära sonen istället för på tatueraren, det är ju trots allt ett eget val o ingen överraskning att tatueringen kommer att sitta där!

Mattias sa...

Måste bara hålla med andra här på bloggen...

GRABBEN HAR JU FÖR F-N EN TILL PÅ ARMEN!!!!

:)

Hur kan det komma sig att AB's reporter inte frågar om den??? Kan det vara att man inte vill krossa en pseudo-story direkt? Varför skriva om detta över huvud taget???

Ta ansvar för ditt eget liv, pojke lilla...

Anonym sa...

Bara cirkusfolk och tattare är tatuerade...

JMan sa...

Värst va synd det var om grabben då..... Han hade väll kunnat ångra sig lika mycket om han varit 19.
Jag har en gadd som ja ångrar, inte fan gnäller ja i aftonbladet för de...

Anonym sa...

VDen där mamman vet inte vad hon pratar om. Vem vet killen kanske hade mig sig ett falskleg till studion?

Han har en tatuering på armen med vem sa att den var okej att göra? 2500 kr för den tatueringen jag gjorde min tatuering och den gick på 4500 och det är en ranka som går från skuldran ner till naveln.

Säger bara såhär MAMMAN ska nog ta och prata med sin son innan hon går till tidningen tror han ljuger mer än vad han säger sanning.

Mia sa...

Anledning till att tatueringen ser ''ful'' ut är för att den är långt från färdig.

Han har bara betalat för första sittningen, de brukar kosta igenomsnitt 2500 kr varje gång.

En så stor sak kräver att man går tillbaka många gånger till tatueraren och sitter några timmar varje gång.

Förmodligen upptäckte grabben hur ont ett så stort arbete gör på ryggen och backade ur pga smärtan. Det händer. Och nu vägrar han erkänna det.

Anonym sa...

Måtte jag inte bli en sån morsa till mina två grabbar. Hela historien är ju sjukt pinsam och jag lider med killen i fråga. Förmodligen vågar han ingenting annat än att ställa upp på bilden i tidningen och "ljuga ihop" en storu som mamman sväljer med hull och hår.
Må vara att en 17-årig kille inte är särskilt mogen, men det kommer inte som en överaskning att en tatuering sitter där den sitter. Han var dessutom medveten om åldersgränsen eftersom han ljög om sin ålder.

Så en rätt igenom pinsam artikel som AB måste ha publicerat pga nyhetstorka. För vad vill de att artikeln ska förmedla? Alla tatueringsstudior i Gtb slarvar med id-koll? Eller?

Anonym sa...

Jag tror knappast killen fick en omedelbar tid heller som han kunde gå in o välja ut en drake o sätta sig direkt i stolen. Skulle inte tro det för de flesta tatuerare har en del väntetid så killen hade nog banne mig kunnat fundera både en o två gånger innan han hamnade där.bullshit bara.

Gabbie sa...

hej. Jag tyckert det är pojkens fel. Det är inte tatureraren. om pojken sa att han va 18 så tror ju tatureraren på honom.Han kanske ser äldre ut för sin ålder. jag tykcer att han får skylla sig & om han nu ångrar sig så får han stå för det. om han inte ville göra den så kan man ju gå där ifrån. dom tvingar en ju inte & stanna kvar. & innan man gör en tatuering så måste man prata en stund med personen som ska göra den & prata om hur den ska va, färg, storlek etc. så tid att tänk hade pojken nog innan han gjorde den!
& att tatueringen kostade 2500 kr? omöjligt. den måste ha kostat min 8000 kr eller mer. min bästa väns tatuering som är mycket mindre kostade 1000 kr så hela sannigen i det hela finns ej!

Anonym sa...

men vafan ... ja visst får han skylla sig själv om han inte tänkt igenom den riktigt osv osv ... tror dock att det är som mia säger, han tyckte det gjorde för ont så han pallar inte mer kanske. och resten kommer kosta ca 3000 om inte mer / sittning... sen verkar ju morsan tycka att det hjälper med att få 2500 kr tillbaka, puh... finns ju folk till allt...

jag har en själv på ryggen och vet hur snuskigt j*vla ont det gör...
tips från coachen: ta 2 starka värktabletter innan körning :)

annars måste jag säga att det var en bad ass tattoo som blir skitsnygg med färg. go 4 it !!

Anonym sa...

Angående att tatueringen skulle vara ful: Den är långtifrån färdig, bara konturerna är gjorda än så länge, han kommer få hosta upp kanske 15-20 000 kr till innan den är klar. Vilket är billigare än att lasra bort det som redan sitter. Ont som fan gör det också.

Anonym sa...

Om KIllen ville impa pa sina kompisar sa ar den effekten borta nu pga morsan! Mammagrisen grater sakert ocksa, och de tjejer han kommer att traffa (ok, han kanske ar homo, men det kvittar har) kommer att fa hora om snyfthistorien av killens kompisar. Japp. Markt for livet. Om han och morsan hade hallit k-ft skulle han sakert ha kunnat impa pa en och annan.

Anonym sa...

Jag har läst igenom alla komentarer och det käns så JÄVLA SKÖNTA ATT SE ATT DET FINS FOLK SOM INTE SVÄLJER ALLT BARA FÖR DET STÅR I TIDNINGEN!!!!
MVH
EN ANNAN
TATUERARE I GBG

Anonym sa...

Det kostar inte 7000:- per gång att lasra en tatuering.det kostar ca 1200 per gång.

Anonym sa...

Herregud unge! Om du bestämmer dig för att spela tuff inför dina kompisar får du stå för det du gjort o inte grina till mamma. Man gör inte en så stor drake om man inte själv vill ha den. Och du ska inte klandra studion för det, det var du som ljög och dom har inte gjort något olagligt. Tatueringen som du har på armen, grät mamma över den också och fick pengarna tillbaka?! Väx upp och ta ansvar för dina handlingar. O mamma, sluta hönsa o föresten, bryr du dig bara om pengar? Skulle du bry dig om att tatueringen sitter där skulle du kräft att dom skulle betala borttagningen, inte bara få pengarna tillbaka, sniket är vad det är. Du borde lära din son hur man uppför sig och att man inte ska ljuga istället.

Anonym sa...

Han hade planerat tatueringen. Han har skrivit på fragbite där han tidigare bad om hjälp med att hitta en drake till ryggen. Där skriver han även at than inte ångrar den och ska färglägga den när han blir 18 och det e mamma som vill anmäla. Med andra ord han gjorde nått han itne fick göra och mamman kan inte förstå att det e sonensfel så hon vill skylla på nån annan.

Anonym sa...

2500 för den?! no way! har själv en på armen som är 1/10 av den grabben har ... den kostade 700kr så lägg ner, den där lär kostat mycke mer. Ta ditt ansvar unge och sluta hönsas runt av din mamma!

Puff sa...

Orkar inte läsa tidigare kommentarer. Helt klart så har denna snubbe betalat mer än 2.500 sekiner. Helt klart så är tatueringen inte klar ännu. Helt klart så har denna yngling ljugit om sin ålder. Helt klart så har tatueringsstudion brustit i ansvar. Skuldbördan faller på den som tatuerat en minderårig. Denna tatuering kan bli riktigt snygg om den får färdigställas men så verkar inte bli fallet.

Anonym sa...

killen får väl stå för vad han gör. han är gammal nog för det.

jonatan sa...

tycker det är dåligt att försöka smutskasta tatueraren... tatuerarna i göteborg har ett bra rykte så jag tror inte ett smack på att det är deras "fel"... och inte tror jag på att det är för att få in lite extrapengar heller för dom har nog att göra så det räcker och blir över så dom behöver inte "skitna ner sig" på att göra en ryggtavla på en 17 åring för 2500:-... så lägg bara ner att skylla på tatueraren !!!
och som dom flesta redan har fattat så vet man vad man gör när man är 17 år så nog pratat om det...
jag har själv båda armarna tatuerade och en ryggtavla och jag måste nog säga att det är smart att han gjorde en ryggtavla istället för en liten pluttgaddning... blir alltid snyggare att göra stort.. lite skuggor bara så blir den ascool... sen om det ska vara färg eller inte är ju en smaksak, snygg kan den bli vare sig med eller utan färg...
men det var ju kul att aftonbladet fick nått spännande att skriva om iaf... grattis !!!

Milla .aka. SilverDrops sa...

Suck. Nu drar dom detta igen.. "Han har blivit ärrad".
NEJ, NEJ, NEJ! Han har blivit tatuerad på egen vilja, tror knappast tatueraren drog in honom i studion och sa "du får denna för 2500". Dessutom är 2500 väldigt väldigt billigt för en helryggstatuering. Själv har jag nu 4 st , varpå min första som jag gjorde när jag var 16 år . Men jag kommer aldrig ångra mig. Jag har inte ärrat mig själv, jag har förskönat min kropp (iaf enligt mig själv). Troligtvis backar han nu, då hans mor säger : "Men guud vad har du gjort", drar ihop någon billig historia och morsan går på det. Så j*vla pinsamt, rent ut sagt.
Skyll inte på tatueraren, det är enbart sonens fel och hans morsa överreagerar . Förövrigt är det en väldigt fin tatuering han har imo !

Anonym sa...

Hej Hallo!!!! Han har själv valt det. om man är så dum att man ljuger om sin ålder så.... håhå. han får själv ta konsekvenserna för vad han gjort. skall han ha bort tatueringen så får dom väl ta lån då. inte skall dom stämma någon här inte. ja... tatueraren kan ju göra det =).
Hans mamma borde nog ta reda på lite mer fakta innan hon börjar med sånt där. pojken ljuger för henne! VÄX UPP!!

Johan sa...

Om killen har frågat på Fragbite om tatueringen borde någon skärmdumpa det och skicka till ARN som ett inlägg.

Det här känns som att någon skulle reklamera en skönhetsoperation för att brösten blev för stora eller att huset blev fel färg efter målningen.