söndag 4 november 2007

En stid på håret om vem som blir president

Hillary Clinton och Rudy Giuliani kommer säkert slåss om presidentskapet. En del tror att Rudy Giuliani är chanslös just för han är republikan och det är demokraternas tur att vinna valet. Jag vill påstå att det kommer bli jämt. Rudy Giuliani är stark på östkusten och i traditionellt starka demokratiska delstater.

Bush har redan börjat bana vägen genom att snart lägga ner Guantánamolägret. Guantánamolägret är viktigt att få bort och det är enkelt att avsluta. Insatserna i Irak kommer däremot vara värre. I den frågan är redan Rudy Giuliani kritisk. Så han har inga band till insatsen i Irak. Hillary Clinton har det dock värre. Hon har röstat för ett par förslag om insatserna i Irak, så för någon som ogillar kriget i Irak så är Rudy Giuliani mer på deras sida.

SVD
DN

2 kommentarer:

Zäta sa...

hänger det på håret så kanske Donald Trump skulle ge sig in i politiken ;-)

Anonym sa...

Kolla in republikanen Ron Paul, han är den enda av kandidaterna som vill dra tillbaka alla amerikanska soldater från mellanöstern, korea, europa etc. Hillary är ju för att attackera iran, och röstade FÖR irak-kriget! Precis som rudy guiliani.