söndag 4 november 2007

Korkade hyresvärdar borde inte få ha hyresgäster

En del borde inte få jobba med människor. En del borde inte få vara hyresvärdar. MKB körde med sina pärmar och sin egen underrättelsetjänst. De privata skyller på att namnteckningar är på fel rad. Jösses säger jag bara!

Att bygga kundrelationer är en konst. En del blir rika på att kunna tala och förstå sina kunder och deras behov. Ingvar Kamprad är ett lysande exempel på någon som förstår kunden och ger dem vad de vill ha. IKEA hade inte varit så stora om de inte förstod kundrelationer.

Artiklen i sydsvenskan om Ulf Skärskog och Ali Kassem får mig att förstå att det finns många som borde lära sig en massa i relationer mellan företagare och kund. För sämre PR kan en företagare ju knappast få.

SDS

9 kommentarer:

Viola / Malmö sa...

Jag håller med. En relation till en hyresgäst från hyresvärdens sida kan t.ex. vara att hjälpa till att fylla i ett hyreskontrakt. Svensk eller inte svensk, det är inte alltid lätt med byråkrati och deras blanketter!

Jonas sa...

Jag måste bara säga att jag är helt på Ulfs sida. Ville Ali så gärna ha lägenheten så får han väl fixa tolkhjälp för att förstå svenskan i hyresavtalet han skall skriva på. Att hålla på och hatta så med ogitliga kontrakt kostar bara tid och pengar för en företagare och tid har man inte hur gått om som helst.

Nä, Stå på dig Ulf....

Anonym sa...

Ingvar Kamprad är ju ett lysande exempel. Han har likt många framgångsrika svenskar fått nog av Sverige och bor nu utomlands, i Schweiz.

Erik sa...

Det framgår ju ganska tydligt att det är ulf själv som är inne och kommenterar. Det går ju inte att vara så korkad att man försvarar en sån jubelidiot.

Anonym sa...

Om Ali inte är kapabel till att signera ett hyreskontrakt, trots två tillfällen, så får han skylla sig själv. Det var ju ett fantastiskt daltande. Personligen ser jag det som en indikation på att hyresgästen är en icke önskvärd sådan.

Det är oerhört provocerande att se hur Ali använder sin egen oförmåga och oförstånd som argument till att han visst är berättigad till denna lägenhet, än mer hur människor sympatiserar i detta. Vad är det för fel på er?

Anonym sa...

Ulf Skärskog är en typisk rasist som borde fått näringsförbud och fängelse för länge sedan! Förhoppningsvis är det slut på hans verksamhet efter det här.

Ingvar Kamprad är ett lysande exempel på en gammal fd nazist...

Anonym sa...

Ja, "artikeln" var så usel att jag fick skicka följande till Sydsvenskan:

Bästa Sydsvenskan,

Objektivt undersökande, en rent klinisk rationalitet, det är vad journalism skall handla om.

I er förskönande berättelse "Hyresvärd bröt löfte om större lägenhet" målar Olof Westerberg fram någon typ av sorgesga om Ali Kassem som i sin oförmåga att skriva på ett kontrakt mist en hyreslägenhet. Artikeln berättar om hur Ali plötsligt blivit överlycklig när han fått möjlighet att flytta in i en trea, framför allt då han snart ska bli pappa. Idyllen bryts dock av det faktum att Ali får ett samtal 4 dagar innan flytten, som informerar honom om att lägenhetsbytet inte är aktuellt längre, ty Ali har misslyckats en _andra_ gång med att skriva på kontraktet.

Hela berättelsen illustreras med en bild på en ledsen Ali Kassem. Förmodligen något Westerberg valt ur en bildserie om tjugo bilder, där den mest eländiga ansågs gå hand i hand med "nyhetsartikeln" .

Vad är detta för trams? En mer förskönande "nyhetsartikel" får man leta efter. Westerberg borde söka karriär som sagoförfattare framför journalist. Vilken relevans har det faktum att Ali ska få barn och bli sambo med det faktum att han inte kan skriva under ett kontrakt? Detta är ju uteslutande där för att tjäna snyftpoäng. Bilden kan jag gå med på, även om den också främst tjänar till att ge snyftpoäng. Jag efterlyser skärpning!

Med vänliga hälsningar
Medborgaren

Dieter sa...

Kan inte annat än att hålla med "Anonym" om att artikeln är vinklad och subjektiv. Det är meningen att man som läsare skall taga Alis sida här, mot den elake näringsidkaren som inte har oändligt tålamod med Ali och dennes oförmåga att ens sätta en namnteckning på rätt rad på ett papper.

Men det är klart, ingen skall ju behöva taga sitt individuella ansvar här i socialistsverige. Det är näringsidkarnas ansvar att ansvara för oss privatpersoner.

John32 sa...

Vi har ett stort problem med vissa grupperingar i Sverige som inte kommer in i samhället. En del av dem är rakt upp och ner lata och ovilliga att anpassa sig och lära sig hur man lever i Sverige (har haft fred och välstånd i 150 år så de bör ta efter).

Sydsvenskans dåliga journalistik gör det inte lättare för Ali eller Ulf. SDS lämnar mycket till fantasin och nu är Ali och hans familj bidragssnyltare och Ulf är rasist.

Är det svart eller vitt alltid för Sydsvenskan???

Ali bör få en chans till, alla lata flyktingar och invandrare bör ta sig i kragen och Ulf bör inte kallas rasist efter SDS dåliga artikel.

I övrigt så bör Sverige begränsa flyktingmottagningen kraftigt de närmsta 5 åren och skapa andrum samt utvärdera hur vi i framtiden ska ta emot och hjälpa människor i nöd. Kvantitet är sällan kvalitet.