tisdag 13 november 2007

Partipiskan viner alltid, vad är nytt?

Karla López tycks inte ha vetat hur det fungerar i politiken. Ett parti kräver att alla håller samma tempo och går emot samma mål. När någon inte följer partiboken så blir de utstötta. Alla partier är toppstyrda. Det är en del i att ha ett land där vi väljer i första hand på partier och i andra hand på politiker. Hade vi haft riktiga personalval hade allt sett annorlunda ut.
Karla López trodde väl ändå inte att det skulle fungera på annat vis? Om så är fallet så bör man fråga sig hur miljöpartiet förbereder sina kandidater för livet som politiker. Karla López tycks ha fått lära sig den hårda vägen. Tror inte det mobbas mer i miljöpartiet än i socialdemokraterna eller kristdemokraterna. Utan det handlar mer om att det gäller att gå i takt. Så fungerar det demokratiska systemet i sverige.
Karla López borde kanske blivit politisk vilde. Då hade hon kunnat köra sina frågor utan att vara en del av miljöpartiet. Varför valde inte Karla López det?

AB DN SVD SVD

3 kommentarer:

Farmorgun sa...

Blir man illa behandlad tänker man inte klart. Självklart skulle hon valt att vara politisk vilde. Med Regeringsformen i ryggen är det bara ett parti som kan ha regler om att begränsa demokratiska fri- och rättigheter. Ynkligt att ledningen i partiet inte klarade av att förklara varför man infört regler som begränsar demokratin istället för att finna lösningen: Reservation till förmån för eget förslag - med full frihet att argumentera för det både nu och då.

karla sa...

Jag blev inte politisk vilde för då skulle jag känna mig som en hyklare. En politisk vilde har otroligt lite makt. Annars tror jag flera skulle välja att bli politiska vildar. Det ända positiva skulle vara att jag lättare skulle få media men då skulle jag bara hacka på andra men själv skulle jag inte ha möjlighet att påverka... Jag tror att jag skulle kunna åtstakomma mera utanför parlamentet än inom. Så är den nakna verkligheten. Karla

Farmorgun sa...

Om flera riksdagsmän stod upp för de demokratiska fri- och rättigheter som Regeringsformen stadgar - och blev vildar istället för att drabbas av politisk snuva eller finna sig i partipiskan - skulle partierna måhända förstå det tvivelaktiga i att köra över en förtroendevald, som vill följa sitt samvete. Men, om du gjort ett medvetet val utifrån din egen bedömning,respekterar jag det.