söndag 4 november 2007

Nödvärnsrätt och föräldraransvar

Som förälder finns det ett enormt ansvar att se till att ens barn rör sig i rätt kretsar och inte dras med i kriminella gäng. Som förälder så skall vi utbilda våra barn i etik och moral.

Som förälder så har vi ett ansvar att skydda vår familj. Vi skall se till så våra barn mår bra och inte mobbas. Vi skall se till så de kan vara säkra på stan.

Som förälder skall vi skydda vår familj ifrån kriminella. Om det mitt i natten dyker upp flertal personer med träpåkar och hotar vår familj. Då måste vi agera om inte polisen gör det.

En ensam medelålders man emot 5-6 unga tonåringar med påkar brukar sluta med en död medelålders man. Denna gången försvarade sig mannen emot mobben och såg till att freda sig själv och sin familj. Han agerade utifrån den nödvärnsrätt vi medborgare kan luta oss emot i en situation av kris och hot.

DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN DN SDS SDS SDS SDS SDS SDS SDS SDS SDS SVD SVD SVD SVD SVD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina ord, jag håller fullständigt med dig. Var är föräldrarna till dessa barn? Vem lär dem vart gränsen går i hur man beter sig i samhället och emot andra? Att ta hand om tonåringar är inte en lätt match alla gånger, men det är ingen annan än föräldern som har det huvudsakliga ansvaret för sin tonåring. Sluta förlita er på att samhället skall gå in och agera föräldrasubstitut. Socialtjänsten kan bara göra insatser till en viss gräns, det här handlar om något helt annat. Jag jobbar inom Kriminalvården, bl a med programverksamhet där vi försöker genom kognitiva påverkansprogram få våra klienter att förändra beteenden som lett till att de begått brott. Oerhört ofta kommer det fram att de saknat någon hemifrån som sätter gränser, som slår näven i bordet, som markerar när man beter sig illa, men som också kan agera som en god förebild. När vi får dem till oss så är det också givetvis svårare att grundigt få dem att ändra sitt beteende. Samhället bör gå in med starkare stödresurser redan på BVC-stadiet, kurser där föräldrarna lär sig hantera trotsåldrar och tonårstider. Där man kan bli stärkt i sin roll som förälder och barnuppfostrare på ett konstruktivt och bra sätt.

Anonym sa...

Väldigt tragiskt för alla inblandade. En pojke är död för att poliser och föräldrar inte gjort sitt jobb. Frågan är om pappan som sköt hade provat att ta kontakt med offrets föräldrar innan? Det kanske hade fungerat bättre än de slappa poliserna?