måndag 12 november 2007

Maskande eller pausande? En jäkla skillnad!

Det görs en jämförelse mellan tjänstemän och de som jobbar tex på lager. Att det maskas mer bland tjänstemän. Ok, det är kanske lite logiskt om man bara snabbt mäter tiden på jobbet.

Fast hur många tjänstemän tar inte jobbet med sig hem. Läser rapporter på tåget eller sitter och funderar ut hur saker skall lösas på fritiden. Jobbet slutar inte för tjänstemän då de lämnar kontoret. Det hänger med. Hela tiden. Dag ut. Dag in. Året om.

Att under en hel dag maska bort 90 minuter av 8 timmars arbetsdag. Är det mycket? Nä. Jag skulle inte säga det är mycket. Det är små pauser. Att tänka intensivt på en enda uppgift utan pauser är förödande för produktiviteten. Som egenföretagare med anställda så är det viktigaste att de har ett liv utanför jobbet för det första. För det andra så är småpauser ok. Kan de lösa det de skall inom budgeterad tid och med bra resultat är jag nöjd.

Så tramsa inte till det och kalla det för maskande. Det går inte att maska. Det är en myt. Vi har resultat att leva upp till.

AB AB AB SDS SDS

3 kommentarer:

Ida sa...

Bra skrivet! Ser man till och lösa sina uppgifter på ett bra sätt inom tid så gör det inget om man läser aftonbladet efter morgonfikan. Jag har alltid jobbet med mig hem efter 16:30!

Byxorna Nere sa...

ida: Fast det blir ingen story om man vinklar det ifrån den synpunkten att alla skall lösa sina uppgifter.

Mina gamla kollegor gör ofta en höna av en fjäder. Lite kul att både aftonbladet och sydsvenskan kommer med samma vinkel!

Anonym sa...

Om man har skillz får man jobbet gjort på 4 timmar och har 4 timamars surfande och "maskande" över!