fredag 9 november 2007

Glöm bara inte vuxenansvaret!

Vad gjorde Din son/dotter igår? Talades Ni vid?
Fungerar Era regler hemma? Har barnen hum om etik och moral? Vet de skillnaden på rätt och fel? Har de en demokratisk grundsyn? Anser de att alla människor har lika värde?

Det finns så mycket att tänka på som förälder. Fast gör man inte det så kan barnen bli monster. Monster som jagar och mobbar en hel familj. När sen familjen använder sin nödvärnsrätt så kan det gå långt. Liv kan gå åt spillo. Familjen som jagades av monstren mår fortfarande inte bra. Pappan sitter häktad för han försvarade sin familj. Familjen utsätts fortfarande för trakasserier och hot samt skadegörelse. Vad säger det om "lugnet".

Polisen, socialen och skolan har sin del i det hela, men ansvaret vilar alltid på föräldrarna i första hand.

AB SDS SVD

8 kommentarer:

BefriaMedia sa...

Rodeby familjen fortsatter att bli utsatt for mordhot och andra groteska hotelser. Sverige ar ett land utan rattstrygghet dar polis, domstol, aklagare, sociala, skolor och andra myndigheter inte klara sitt jobb. Den trygghet som vissa politiker pratar om finns inte i Sverige. Rodeby familjen kanske undrar varfor dom betalt varldens hogsta skatter i alla ar, vad har det hjalp, vart har skattepengarna gatt till? Sverige upplever ingen forbattring med tiden, det blir bara samre varje ar, det blir otryggare, mer brottslighet, brutalare vald, levnadsstandarden gar ner och skatterna gar upp. Rodebyligan gar fria och fortsatter terrorisera samhallet.

Olof Pettersson sa...

Sverige är ett land jag älskade, ett land i vilket jag föddes, ett land i vilket jag önskade begravas i min fädernes jord... Tyvärr blev detta land våldtaget av slapphetens och dekadensens makt... Jag skäms att ungdomen i detta land släppts lös utan riktlinjer, utan regler och utan mål... Föräldrar är veka och vågar inte fostra... Tyvärr får vi resultat i trgaedier likt dessa.

Jag är glad att jag nu utvandrat och slipper leva blad flata svenskar som inte vågar vara föräldrar!

Anonym sa...

Man måste väl kunna kräva mer av en vuxen (50år) än en bunt ungar! Det är tragiskt att killen inte ens hinner bli myndig!

Byxorna Nere sa...

anonym 20:32: Jag tror ingen i samma sits skulle gjort något annat än att försvara sig. Risken hade ju varit en ihjälslagen 50-åring istället. Inga omyndiga skall vara ute och drälla mitt i natten. Massa med tonåringar med träpåkar kan döda många. Nödvärnsrätten skall användas förnuftigt och i det här fallet är det solklart. Tonåringarna var på en privat tomt mitt i natten. De var beväpnade. De var flera emot en ensam pappa. Självklart så försvarade han sig.
Föräldrarna till tonåringarna skulle jag säga det var vållande till deras barns olycka. Stränga regler och kunskap om etik, moral och sunt förnuft så hade de alla varit oskadade och familjen fått lugn och ro.

Anonym sa...

Värsta straffet får föräldrarna och anhöriga till pojken. Att man tidigare inte brytt vad barnet gjort och uppfört sig får man äta upp nu.

Hoppas att familjefadern går fri.

Anonym sa...

Jag kan inte förstå att denna familjefader fortfarande sitter häktad, han gjorde vad vilken förälder som helst skulle ha gjort, han försvarade sin familj. Att inte föräldrarna till dessa ungdomar tar mer ansvar för det inträffade är skrämmande...

CECILIA sa...

KAN INTE FÖRSTÅ VARFÖR MANNEN INTE SKA FÅ NÅGOT STRAFF SJÄLVKLART SKA HAN STRAFFAS HAN HAR DÖDAT ETT BARN OCH SKADAT ETT ANNAT BARN JAG FÖRSVARAR INTE MOBBNINGEN ELLER TRAKASSERINGARNA SOM FAMILJEN FÅTT UTSTÅ MEN HAN VAR EN VUXEN MAN MED VAPENLICENS HAN VET VAR SOM HÄNDER OM MAN TRYCKER AV OCH SIKTA PÅ NÅGON MAN FÅR INTE DÖMA NÅGON TILL DÖDEN BARA FÖR ATT MAN ÄR ARG ELLER FRUSTRERAD VI HAR INTE DÖDSSTRAFF I SVERIGE MÅNGA TYCKER ATT UNGDOMARNA ÄR LIGISTER DOM HÄR UNGDOMARNA ÅKTE INTE UPP TILL GÅRDEN BARA FÖR ATT JÄVLAS EN KALL BLÅSIG NATT DOM BLEV UPPKALLADE TILL GÅRDEN AV NÅGON I FAMILJEN SJÄLVKLART KÖRDE KILLARNA UPP SEXTONÅRINGEN HADE TIDIGARE UNDER KVÄLLEN BLIVIT MISSHANDLAD AV SVÄRSONEN I FAMILJEN SÅ SJÄLVKLART KÖRDE HAN DIT HAN VILLE BARA FÖRSVARA SIN HEDER DET ÄR JU SÅ VI MÄNNISKOR FUNGERA MEN DÅ MÅSTE DEN SOM ÄR VUXEN I EN SÅDAN HÄR SITUATION KUNNA HANTERA DET HÄR OCH INTE GÅ UT MED ETT SKJUTVAPEN OCH SKJUTA MOT DOM HUR DET SLUTADE DEN NATTEN VET HELA SVERIGE JAG KÄNNER VERKLIGEN FÖR SIMONS FÖRÄLDRAR SOM MISTE SIN SON DEN NATTEN TÄNKER PÅ ER FRÅN EN SOM OCKSÅ HAR TONÅRINGAR

Byxorna Nere sa...

Cecilia: För det första. Det finns små och stora bokstäver. Börja ny mening med stor bokstav och sen små bokstäver.
För det andra så använd punkt. Då är det lättare att läsa ut var varje mening börjar och slutar.

Att du inte förstår kanske hänger samman med den brist som jag började påtala.

Det var inget "barn". Det var en tonåring som hotade att döda. De var ett helt gäng tonåringar som alla ville döda 50-åringen. De kom mitt i natten. De var beväpnade med påkar och andra tillhyggen. De var på privat mark. De hotade verbalt och gick och rykte i husets dörrar. De hade inget där att göra.

De visste precis vad som skulle kunna hända. Annars hade de inte varit beväpnande.

I sverige har vi en nödvärnsrätt. Den ger oss alla rätt att bruka så mycket våld som nöden kräver. Hade han inte försvarat sig så hade det varit en död 50-åring istället.

En 16 årig superkriminell individ har ingen heder. Han hade bara föräldrar som sket i att följa sin plikt. De borde spärras in för bristande föräldrarskap.

Jag känner att dessa föräldrar som inte kunde ta hand om sina barn verkligen borde mista all rätt att vara en del av samhället. De bör aldrig få uppfostra barn. För det klarade de inte av.

50 åringen gjorde helt rätt. Han skall frisläppas och stämma skiten ur dessa ligisters föräldrar. För 10 år av mobbing, hot och vandalism är inte ok.

Alla som har barn skall tänka till. Se till att ha regler. Låt inte era ungar vara ute och ränna på nätterna. Se till att de vet vad som är rätt och fel. Dessa föräldrar skulle aldrig fått uppfostra barn. De vara inte kompetenta till det.

Så du får nog verkligen tänka om Cecilia. Nästa gång kanske ett gäng av tonåringar försöker slå ihjäl dig. Skall du då låta dem göra det eller du vill försvara dig? För det är ju såååå synd om tonåringar som inte får slå ihjäl folk till höger och vänster.