tisdag 6 november 2007

Facebook och sociala nätverk här för att stanna

Det är ingen tillfällig hype. Det är det viktigaste att konstatera. Det är något som kommer finnas kvar i många år. Det och andra sociala nätverk är en del av den nya webben. Låt oss kalla det för webrevolution 3.0.

I de sociala nätverken kopplar de andra medieresurserna in sig med egna applikationer. Dock kommer Google med sitt svar efter att de inte fick en chans att köpa in sig i Facebook. Så kanske facebook kommer att bli mindre populärt så försvinner det inte.

Det jag ogillar med Facebook är att Microsoft är en av ägarna. Det och att folk skickar inbjudningar till en massa skitsaker som inte intresserar mig. Fast jag är väluppfostrad och är både pirat och spöke.

Affärsmodeller för facebook är kanske mer avancerade för företag så att se en snabb avkastning är inte lika lätt. Fast Facebook har blivit en ny kanal för nya affärer. Vi får se när staten skaffar en ambassad på facebook precis som i second life.

AB AB AB DN DN DN DN SDS SDS SDS SDS SDS SVD SVD

1 kommentar:

Peter sa...

Killen på AB verkar ju lite Uusman... var inte internet en fluga också?
:)

Bloggandet? Mobiltelefonen? Så länge det tillfredsställer ett behov för många så komer det att fortsätta, sen om det heter Facebook, Google, Second Life, Messenger...