tisdag 13 november 2007

En GPS är fortfarande omogen köp en annan julklapp!

En GPS som bara sitter i bilen kan ju vara ok. Den funkar för det mesta om du håller dig till större vägar eller i städer med mindre enkelriktningar. Fast ge dig ut på landet så vill den du skall köra på vägar som inte finns eller i städer får den dig att köra emot enkelriktningen. Detta speciellt om du köper någon av de billigare modellerna.

Fast vill du spendera 5000:- på en julklapp finns det bra GPS modeller. Se bara till de går att uppdatera enkelt. Att de är snabba på att hantera.

Fast lämnar du bilen och skall gå. Då kan din GPS få för sig att du skall gå på motorvägar. Idag saknas det GPS modeller som tydligt gör skillnad på gående och bilburna användare. Mitt råd är att vänta in tekniken om du vill ha en GPS att ha i handen när du är ute och går.

Lita sen inte blint på tekniken. En kartbok är aldrig fel och en bra backup då din GPS får tekniska problem.

Själv är jag inne på min femte GPS. Dock är jag inte nöjd med användargränssnitt och hur den fungerar alltid. Lund är en skräckstad för varje GPS och det är precis då man mest behöver en.

Glöm sen inte bort stöldrisken. Ta med dig GPSen när du lämnar bilen!

AB DN DN DN SDS SVD

2 kommentarer:

Daniel sa...

Jag tycker GPS är en ypperligt bra julklapp, för då kan man delta i geocaching, som är dunderroligt. Köpte själv en GPS enbart för det föremålet, och jag har inte ångrat mig en sekund. ;)

Anonym sa...

Apparaterna är ännu för dyra samt att kartorna kostar för mycket för att det skall bli en allemansgrej. Utvecklingen kommer väl ikapp inom 4 år antar jag.