måndag 12 november 2007

Du luras! Minutpriserna oväsentliga för operatörerna

Det som det handlar om är att få så mycket betalt ifrån varje kund varje månad. Att det bakas in subventionerade telefoner i priset är inget nytt. Att bygga in olika former av potter och annat som går att ringa upp ökar intäkten per kund.
Det är intäkten per kund som avgör hur bra ett bolag går räknat per kund. 3 anses vara det bolag som går bäst för varje kund betalar mest per månad. Men det innebär inte bolaget går med plus. Fast nyckelvärdet i branschen handlar ju bara om vad varje kund betalar i snitt.
Telenor ligger lite efter 3 på det området. De är hack i häl. När de snart kommer sälja iPhonen ifrån Apple lär de säkert gå om.
Telia har halva intäkten per kund i jämförelse med 3. De ligger en bra bit efter både Telenor och 3. På jumboplats finns tele 2/comviq där det är riktigt usla siffror. Deras nya 19 öre per minut kampanj kommer säkert ändra det hela. Att låsas fast under massa med månader och betala en stor pott tjänar operatören på. Det ökar deras nyckeltal på summan per kund.

Så bli inte lurade. Se hur mycket ni ringer och bind er inte till någon operatör!

AB

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle jag inte binda mig till någon operatör någonsin?

Exempel:
Vi leker med tanken att jag har ett kontantkort, som jag laddar på med ca 200 kr / månad. Detta har jag gjort sen jag köpte min mobil för 9 år sedan. Samtidigt börjar min tegelsten från 98 kännas lite väl sliten, så jag funderar på att köpa en mobil, någonstans i 2-3 tusen kronors klassen.

Säg mig då varför jag inte ska teckna ett abonemang, fins flera olika, tele2/telenor/tre har liknande, tex tele2:

Jag betalar 199kr/månad, ringer och smsar för allt, enda fasta kostanden är 99kr i anslutningsavgift.

Detta ger en subvention på 2300kr i tb, ink moms ut till kund betyder det att en kund kan ta en mobil för ca 3000 kr.

Det enda jag behöver göra är att binda mig i 18 månader, vilket jag inte bryr mig om, för ringa måste jag endå göra, och jag trivs med just det bolaget jag har.

Kan inte se någon logik i det du skriver.

Enkel matematik, hade jag laddat på mitt kontantkort som vanligt, hade jag betalat 3600 kr till bolaget, och inte fått något tillbaka. Med abonemanget betalar jag in 3700 kr, men dom ger mig en subvetion på 2300 kr ex moms.

Du bör nog tänka om, och japp alla bolag känar pengar på sina kunder, det är inget fel i det, så börj det vara annars så skulle det inte finnas några operatörer kvar.

Anonym sa...

Just i fallet Tele2 Snackis för 19öre minuten så har du fel.
Du kan inte få förhöjd månadsavgift vid 12 eller 24 månaders bindning. Endast obundet Snackis kan få förhöjd avgift.
Snackis 24mån ÄR verkligen ett helt oslagbart abonnemang. 19öre/minut till alla, alltid. 99:- i månaden som du får ringa upp. 69öre i öppningsavgift och visst, minutdebitering, men so what. 19öre mer eller mindre om du passerar minuten med 5 sekunder...

Byxorna Nere sa...

anonym 02:41: Det blir ofta billigare att inte binda sig vid en operatör, utan byta abonnemangsform ofta. Under 24 månader har minutavgiften halverats under de senaste åren. Bättre vara obunden. Köpa en telefon kontant och sen byta till den operatör som är billigast just nu utan långa bindningstider.

Operatören vill ha kunder länge allt för att öka sitt eget resultat gentemot akiteägarna.

anonym 08:47: Har du verkligen räknat på det? Det finns andra abonnemang som kan passa dig bättre. Att titta sig blind på minutpriset är ganska korkat. Ringer du korta samtal så talar vi om minutpris på runt en krona. Det är inte billigt!