måndag 5 november 2007

Diktatur inne, demokrati ute

USA skicka 10 miljarder dollar årligen till Pakistan. USA bör strypa den överföringen tills det är en demokrati på plats. En kärnvapennation med sådana oroligheter skrämmer säkert upp grannländer. Om ett kärnvapen krig skulle utbryta idag är jag övertygad om att det sker i den regionen i världen.
Som tur är finns det en hotline mellan Pakistan och Indien så de håller sig i skinnet.

Det är en ding ding värld.

AB DN DN DN DN HD SDS SDS SDS SVD SVD SVD

4 kommentarer:

Amir sa...

Hellre ordnad diktatur än kaotisk demokrati...det är just ordning Musharraf försöker skapa

Anton Holm sa...

Till amir:
Genom att gripa utbildade("upplysta")?

Erik sa...

Jag tror inte myglet som han står för när han inför undantagslagar och sätter konstituionen ur spel kan jämföras med dem där det egentligen i grunden är ett land styrt av extremister, och egentligen usa också. Vi har ju alltid våran kontrollmakt usa som kan hjälpa till om vi någon gång skulle få för oss att demokratin inte är det bästa för oss.
Demokrati är dock viktigt, och jag vill att pakistan ska ha det. Jag undrar dock vad vi ska göra åt extremismen.

Niklas sa...

Eh...jag trodde att det handlade om att Pakistan är talibanernas och Al-Qaidas starkaste bas? Och att vem som helst, som inte militären avsätter, är välkommen att leda landet, så länge inte islamisterna får makten? Själv skulle jag tycka att det vore lite synd om de fick makten och Al-Qaida fick tillgång till kärnvapen som de kan använda i terroristattacker mot Europas städer...