måndag 5 november 2007

De finns i sverige med

Salvatore Lo Piccolo är gripen. Maffians nya överhuvud kunde inte undkomma rättvisan längre. 20 år jagade den Italienska polisen honom och hans son. Costa nostra maffian kan man nästan kalla för ett kooperativ med en vd i toppen.
Den Italienska maffian har förgreningar runt om i hela världen. Även i lilla sverige. Det italienska rättsväsendet har drabbats av stora förluster i sin kamp emot maffian. Läcker har förekommit och duktiga åklagare har fått offra sina liv.

AB DN DN DN SDS SVD

9 kommentarer:

Martin sa...

Jag tvivlar inte på att italienska maffian kan ha förgreningar i Sverige, men finns det något tydligt konkret exempel på det?

Sedan undrar jag om någon vet hur banden ser ut mellan Sicilens och Neapels maffior. Är de vänner? Fiender? Eller är det exakt samma maffia?

Anonym sa...

i sverige kallas iof maffian för Byggnads eller liknande, de använder samma konsept: betala oss för en "försäkring" (som kan köpas för en billigare penning och med bättre erbjudanden hos försäkringsbolagen) eller hamna i bojkott och förlora kunder...

Anonym sa...

^ Har vi ett tydligt exampel på någon som inte vet vad han talar om.

Vist har och använder facken ibland stridsåtgärder som inte verkar stå i proption till konflikten, MEN det är enormt stor skilldnat på att skicka någon som hotar med misshandel och vandalisering.

Byxorna Nere sa...

martin: Jag minns några artiklar om svensk förgrening till skåne. Har dock inte funnit något online ännu.

Det är väl två olika sorters maffia. De är om jag läst rätt inte vänner, men de undviker konflikter om de kan.

Skall googla mer i kväll.

Någon som vet mer, lämna en kommentar.

Anonym sa...

Visst finns det maffia-liknande organisationer i Sverige, men det är folk från Balkan (forna Jugoslavien), inte italienare, som är marknadsledande här. Google på t ex Arkan, så hittar du en del.

I Göteborg har vi Hells Angels (svenskar), OG (=Original Gangsters, folk från förorten), Bandidos (mångkulturella med både förortsgrabbar och svenskar) och Naser-ligan (tidigare känd som Alban-ligan). Inga italienare.

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=293878

Martin sa...

Det har alldeles nyss kommit ut en bok om maffian skriven av en svensk som jag tror umgicks med maffian för att kunna skriva boken. TV4:s nyhetsmorgon hade en pratstund med författaren häromveckan.

Boken heter Camorra och handlar troligen om Neapels maffia. Vid närmare eftertanke är det väl så att Cosa Nostra är namnet på Siciliens maffia och Camorra är namnet på den napolitanska maffian.

Anonym sa...

Det står i DN: "greps i två helt möblerade villor nära havet"
Vadå, sprang han från den ena villan till den andra eller hur gick det till?

sophie sa...

ett cooperativ md en vd på toppen var ett kanske missvisande försök till liknelse. den italienska maffian driver den italienska politiken indirekt sedan andra världskrigets slut. dvs att den driver det italienska samhället.

Anonym sa...

För den som är intresserad kan jag rekommendera boken "Cosa Nostra-Historien om den sicilianska maffian", av John Dickie.