söndag 18 november 2007

Byt jobb Lagerbäck!

Det börjar bli en parodi. En parodi på hur ett bra fotbollslag skall skötas. Sverige har i grunden ett bra lag. Problemet är att ingen pekar med hela handen. Det gullas och fjäskas hela tiden kring landslaget. Ingen företagsledare skulle få sitta kvar med så många misslyckande i ryggen som Lagerbäck lyckats med. Seriöst, finns det någon som kan anse att lagerbäck är en stjärna? Att han skulle vara en av världens tio bästa tränare?

Nej, den svenska jantelagen gör att vi bara har ledare i det offentliga som är halvbra. Det funkar inte. Vi måste ha fler egon som inte är rädda att peka med hela handen och se till att vi vinner. En ledare skall inte vara vän med alla. En ledare skall leda och inte gulla med alla spelare. Än mindre skall det fjäskas emot de som bryter emot regler. En lagom person som Lagerbäck hör inte hemma som ledare för landslaget.

Visar ledarskap Lagerbäck och lämna över din plats till någon mer kompetent!

Vi har två chanser kvar. Dessvärre talar allt för vi inte kommer spela i EM. Inte med en ledning som inte kan motivera laget så att de är på hugget. Det är kört. Finito. The End. Slutet. Lagerbäck måste bytas ut.

AB AB AB AB AB DN DN DN DN DN DN SDS SVD SVD

13 kommentarer:

Ivana sa...

Det kanske är hemskt att säga det men med sådant spel förtjänar inte Sverige en plats i EM. De var fan pinsamma ikväll, hugga!

Anonym sa...

Allt talar för att vi går till EM. Det är bara att acceptera att vi ibland får stryk att Europas stora forbollsnationer. Och var har du fått det ifrån att Lagerbäck gullar??? Han är en ganska kärv person. Om det är en uppryckning i det svenska ledarskapet som behövs så är det snarare ute på planen vi behöver en ny Thern, en ny Brolin. Eller en Partik Andersson.

Byxorna Nere sa...

ivana: Vi är helt eniga. Det var korplagsnivå på matchen!

anonym 01:32: Vad talar för att vi går till EM? Knappast egna meriter.

Räkna på vad lagen är värda i pengar. Skulle svenska landslaget vara mycket sämre än Spanien?

Lagerbäck sätter regler. Spelare bryter emot reglerna. Fast sen glömmer han bort det lika snabbt igen. En ledare gullar inte. Han pekar med hela handen. En ledare inte kompis med de han är chef för.

Det kvittar vad för ledarskap vi har på planen. Har vi inget som påminner om ledarskap utanför plan på bänken så blir det bara skit.

Att titta på videofilmer och käka popcorn anser jag inte direkt gjorde att spelarna kunde sätta hårt emot Spanien.

Det har varit på tok för många förluster med tanke på hur många hundra miljoner som pumpats in i laget.

Det finns bara en som är ansvarig för laget. Lagerbäck.

Anonym sa...

Frågan är om vi ens har ett bra lag i grunden... Zlatan är en världsspelare, men resten platsar knappt i engelska andraligan.

Byxorna Nere sa...

anonym 01:42: Du har säkert en poäng där.

Årets allsvenskan var ju väldigt slätstruken. Inga som visade framfötter.

Fast jag ser ändå massa med brister i ledningen. När var Lagerbäck senast förbannad på laget öppet?

Markus sa...

Har ingen observerat hur många skott Sverige hade på mål!? Kan ni räkna till fler än noll så är ni duktiga.

Fega ur en till gång Lagerbäck och avgå!

Ivana sa...

Anonym: Tränaren har kanske inte ansvaret för allt men stämmningen sätter han. Och Sveriges stämmning? Passivt, fegt & långsamt. Bra där Lagerbäck haha!
Man kan sätta 100 Brolin på plan men om tränare vill ha ett lamt lag då kommer dessa 100 att spela förjävla dåligt.

Koma sa...

Jaa.. den där bloggkommentaren sa ju ungefär ingenting..

Kontenta:

Vi hade inte ett skott på mål under en hel sabla match (förutom Zlatans offside-försök).

Vi gör två (eller eventuellt tre) SJUKA försvarsmissar som blottlägger Isak, en kille som inte gjort en seriematch sen förra säsongen.. ingen man kan förvänta sig under av mao.

Slutsats: du hade kunnat peka med vad du vill idag - killarna var helt enkelt inte "up to the job". Är det Lagerbäckens fel? Mja, jag gillar honom inte, tycker han iofs är en seriecoach, men ingen slutspelscoach. MEN: Vi har helt enkelt inte bättre spelare. Allsvenskan motsvarar division 28 i Italien eller England. Visst, kul med publikdrag, men spelet följer tyvärr inte med. Killarna i Europa spelar knappt. Och SOM det syntes när Zlatan försökte lägga ett par bollar åt folk, men de hängde inte med vare sig i tempo eller tanke..

Vårt manskap räcker inte till i såna här sammanhang, förutom i enstaka matcher när laget som helhet överträffar sig själva. Vafan, har vi blivit till engelsmän helt plötsligt, som förväntar sig VM-guld till och med i EM-slutspel (om de nu ens kommer dit)??

Nåja, det var mina åsikter i whiskydimman iaf. Gonatt.

Hasse sa...

Byt jobb Lagerbäck, ja, ja.......

så kan man ju alltid säga,.....

Jag har själv sysslat med detta på ganska hög nivå i Sverige och vet vad man ska göra och inte göra, facit ser man först efter slutsignalen. Jag är väl inte någon större vän av vår ledning sätt att ta ut sitt lag och då främst med tanke på förnyelse och nytt kreaktivt tänkande. MEN; hitta en förbundskapten i Euorpa som har gått till fler VM- eller EM slutspel än L?

Förutsatt att vi tar en poäng nästa vecka och går till slutspel, är då Lagerbäck en vinnare eller förlorare?

Kanske inte med den vackraste fotbollen, men den slaget över 10 år den med Sveriges mått mätt den effektivaste..........

Anonym sa...

these games ae fixed anyway, anyone who saw italy beat scotland at hampden tonight can tell you it's a fact. niken and co wanted to see spain in the finals, lagerback is just another scapegoat in the list of bad characters.

come on,
israel beat russia in tel aviv, not really kosher, is it?

Anonym sa...

Anonym sa...
Hej
tycker att du har helt rätt. Vi spanjorer tycker om Zlatan, han kan spela fotboll och göra mål. Det visar han ju i Seria A varje vecka, men det beror ju på att i Inter så har han ju egentligen medspelare som både vågar och vet hur man spelar riktig fotboll.

Problemet med svensk fotboll är exakt det du beskriver i sån detalj att man kan bara nicka instämmande. Sverige tror att man ska spela fotboll på "svensk stil". Medans stora delar av fotbollsvärlden spelar fotboll på "latinsk stil". Faktum är att England också kan spela kortpassnings fotboll numera.

Om man summerar Sveriges landslag så kommer jag fram till följande:
Sverige har en världspelare (Zlatan) resten platsar i divion 1 i Spanien om man tittar vilka färdigheter varje spelar har individuellt: dvs dribbla, skjuta, spelsinne, ta emot boll, pass, mod etc. Grunderna som varje spelare i hela världen ska kunna. Vi måste komma ihåg att fotboll inte är friidrott, dvs det är inte viktigt hur många meter du springer i en match, vilket svenskarna verkar tro. Det handlar mer om hur du springer dina meter i en match och var på planen du rör dig.

Det ironisk i detta är att Sverige har mycket talang i alla invandrare som spelar i Sverige men som aldrig verkar få komma fram till landslagspel, titta på Norge, dom har börjat ta in spelare med annan etnisk bakgrund än typisk norsk. Kanske det är vägen för Sverige?, eller kanske det är bättre att inte anmäla sig till stora mästerskap då svenskarna åtminstone kan sluta skämma ut sig med sin "vikingafotboll" som inte funkar.

Anonym sa...

Sluta gnäll på Lagerbäck. Jag ser ingen som säger att Spaniens coach var så himla bra, och gjorde så att de spelade ut Sverige?

Face it, vi har Zlatan, Erik Edman och till viss del Kim Källström som håller hög internationell klass.

Ljungberg ser tyvärr ut att vara på väg utför. Rosenberg - hallå? Håller han ens allsvensk klass? Allbäck såg också trött ut. Daniel Andersson ok, men inte mer. Anders Svensson - han är bra mot Malta och liknande lag. Chippen - gonatt, dålig touch på bollen, matchotränad. Han är också en lirare som funkar mot blåbär. Mellberg - kan du sluta med pastejerna? Zlatan måste ju vara tokig på karln. Zlatan förresten, man ser ju att han är bra, några fina grejer, men han får ju aldrig chansen att utmana i fart. Petter Hansson ok, men var befann sig han och Mellberg vid 1-0? Isak gör väl inga fel, men tycker ändå det är märkligt att han får stå.

Näe, vi är inte bättre idag. Vi har inget i slutspel att göra för tillfället. Och vi har väl sällan det. Mittfältet är för svagt. Det var väl 94, då vi hade ett bra mittfält med Thern, Schwarz & Brolin. Tänk på det, alla de stora lagen har duktiga mittfält.

Anonym sa...

Men om sverige nu är så bra i fotboll varför är vi då tvungna att lämna biljetten till Em i ett annat lands händer.
Jag kommer ihåg i Vm:et som var förra sommaren när sverige åkte ut mot Tyskland, och det var stora rubriker om att sverige hade förlorat med 2-0 och sånt skit.
Ett av dom måel i den matchen var för att Lagerbäck ropade på två spelare och började prata med dom när tyskland hande bollen på svensk plan halva.
Jag tycker inte lagerbäck ska avgå men jag fattar inte varför han fortfarade kvar.