fredag 9 november 2007

Allt får man cancer av!

Det handlar en massa om hur man utför en studie och vad som studeras. Matintag är en enkel del att studera och utifrån det dra slutsatser. Fast det är ju att lura sig själv att tro att kosten är den enda faktorn.

Andra saker som miljö, arvsanlag och hur hälsosam man är spelar in. Fast det blir mycket svårare att studera det utan att röra till det.

För hur förklaras det annars att de som lever precis så som är rätt får cancer? Var finns logiken? Finns det någon logik? Cancer är mer komplext än vad vi stoppar i oss.

AB SDS SVD SVD

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, fast man kan ju minska och öka risken för cancersjukdomar.

Det är ju enkelt att slå ifrån sig kostråd samt andra råd och säga "min morfar både söp och rökte och han blev ändå 97 år".

Om man nu har arvsanlag som gör att man har större risk för viss cancer så vet man sällan om det och då borde varje människa använda sig av försiktighetsprincipen.

Det är ett mänskligt lotteri men det går att öka och minska risken för vissa sjukdomar.

Josef sa...

Jag tycker det är logiskt.. Allt som hänt matmässigt sen människan blev bofast är egentligen onaturligt.

Michael Boman sa...

Senaste nytt! Det finns en stor koppling mellan "luft" och cancer. Så gott som samtliga kända cancer fall har in-andats syre, kväve och andra ämnen vi har i den lösningen vi kallar "luft".

Jag tror att man skall äta måttligt av allt, men vi vet alledes för lite om cancer för att i dagsläget kunna peka ut vad som orsakar det. Jag tänker äta som vanligt i fortsättning, fast iofs så äter jag inte så himmla mycket rött kött redan nu.

Anonym sa...

Jag "tvingas äta" på TV-Restaurangen varje dag för det är svårt med alternativ vid Jägersro. Den här restaurangen har varit jättebra tidigare men nu har en ny kock tillträtt. Han älskar sitt stekbord och steker, panerar, stuvar och friterar allt han kan. Fett och onyttigt är det och inte gott heller. Jag skriver detta för att belysa att det är jättesvårt att styra över sina kostvanor i ett stressat yrkesliv. Att i det perspektivet diskutera cancer och rött kött känns hopplöst! Ska bli underbart när vi flyttar ner till Västra hamnen med ett större utbud att välja när det gäller lunchen.