tisdag 6 november 2007

Stillbilder? Kanske inte hans största kännetecken!

Vad jag vet så är det väl ovanligt med stillbilder ifrån denna "medieman"? Hur kom de fram till att kalla honom för "medieman"? Sydsvenskan hade en annan vinkling då plastikkirurgen var på tapeten. Då gick de ut med namn och bild innan rättegången. Varför inte denna gången sydsvenskan?
Ett par "kollegor" har redan dementerat att de är den anklagade. Dock tycks den anklagades hemsida helt ligga nere i skrivande stund.

Det står bara:
Directory Listing Denied
This Virtual Directory does not allow contents to be listed.


Trist att kollegor till mannen anklagas.

Denna medieman lär ju leva med skyddad identitet om man skall tro ryktena på nätet. Hans journalistiska arbete rör sig kring att i huvudsak bevaka blåljusmyndigheterna. Sydsvenskan tillhör vad jag vet inte en av kunderna utan det är mer TV4, SVT och andra som sysslar med rörlig bild.

Mannen har länge lagt upp omaskerade filmer på misstänkta brottslingar på sin hemsida där man lätt kunnat identifiera dessa individer. Många har hyllat hans metoder i kampen emot brottsligheten. Vissa har sett honom som en kämpe för lag och rätt. Nu är han själv på andra sidan. Ingen med videokamera som kunde varit på plats då polisen slog till?

SDS SDS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ju en möjlighet att det är någon vill hämnas på mediemannen efter att ha fått sitt gripande upplagt på mediemannens webbplats. Det går snabbt att smutsa ner hans rykte så att han får svårt att arbeta bredvid polisen. Det krävs inga fällande domar för det. Men det är ju givetvis också möjligt att han är skyldig och då tycker jag du har helt rätt i att anonymitet för just denne man är löjligt. Smaka på egen medecin osv.

Byxorna Nere sa...

anonym: Ja, det är klart. Dock så tycks inte sydsvenskan och annan media hanterar en plastikkirurg på samma sätt, vilket jag tycker är fel. När något har vunnit laga kraft, då kan man släppa namn och bild. Inte innan.

När det gäller mediemannen så väljer jag att inte berätta vem det är just för vi vet inte hur det är med fallet. Det som står på Flashback är kanske inte vidare smickrande och om allt stämmer där så är det ju graverande.

Dock har denna medieman filmat och lagt ut personer på nätet omaskerade. I ett av de senaste klippen så hörs namnet på personen som gripits med. Det anser jag inte är ok.

Det finns säkert många som vill sätta dit honom. Det är jag helt övertygad om. Fast på polisens uttalanden så låter det ju som om bevisen är starka. Att jobba som blåljusjournalist kräver ju inte att personen är ostraffad, så han kan säkert återgå att jobba med det igen. Det finns ju bevis på det på andra håll i landet. Dock kanske det finns färre som vill köpa filmerna i framtiden.

Vi får se hur det hela slutar.