måndag 12 november 2007

Se framtiden i vitöga!

Greenpeace kan sin sak. De har varit smarta nog att sätta ihop bilder som visar hur det kan se ut om 63 år i Spanien. Det finns inget bättre sätt att kommunicera på än att visa med bilder vad som sker. Det är detta vi har framför oss. Vi måste agera. Vi måste agera nu. Vi kan inte vänta. Vår planet håller på att gå under.

De kommande generationerna kommer ha ett mindre helvete att se fram emot. Vill vi att våra barn skall ha det?

På väldigt kort sikt måste fossila bränslen bort. El måste produceras utan utsläpp ifrån förbränning. Kärnkraften är den enda energikällan som på kort sikt kan se till att vi slipper se olje och kolkraftverk. Det är på denna punkten jag inte håller med Greenpeace. Förnybar energi innebär utsläpp som gynnar växthuseffekten. Det funkar inte idag att tala om etanol och annat.

AB

10 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt skrämmande bilder. Att dem har gjorts av greenpeace kanske inte direkt är det mest objektiva. Men visst kanske är det denna framtid som väntar oss. Hur som helst är det skönt att somrarna i Sverige kommer bli ett par grader varmare, då kanske mina barnbarn slipper åka ner till dem ödelagda stränderna på spaniens solkust.

Anonym sa...

Du bloggar dynga enbart för att synas.

Greenpeace är som tidigare sagt ej objektiva och bilderna skall tas med en nypa eller varför inte ta dem för vad det är .. konst :)

Byxorna Nere sa...

anonym 20:11: Hade jag bloggat för att synas så hade jag bloggat om tjejmode. Det är de bloggarna som har alla besökarna. Så jag förstår inte hur du ens kom på tanken!

Jag bloggar om det som är intressant!

Klimathotet är ett faktum. Fast många blundar för det. Du med?

Anonym sa...

"Greenpeace kan sin sak"
Källa på det ?

Anonym sa...

Tror själv att allt går i vågor. Ibland kommer temperaturen öka, ibland minska. Vi har hört det förut, t.ex. när jag var liten skulle öknarna i Afrika sprida sig över hela jorden med en rasande fart. Har inte märkt så mycket ännu. Skogsdöden skulle härja fritt i hela Europa. Visst finns det lokala problem, men inte alls av den dignitet man pratade om då.
Menar inte att man ska blunda för miljöproblemen, men det känns som att man återigen blåser upp saker bortom rimliga gränser, vilket gör att man förlorar förtroendet. Känns som att det sk klimathotet är något som är inne just nu. Snart glöms det bort, och det kommer något annat vi kan oroa oss för. Naturen har sin gång, arter kommer och arter går. Så har det alltid varit, och så kommer det att vara. Det måste vi inse, vi kan inte rädda alla arter, eller stoppa naturen krafter. Även om naturen gör det obekvämt för oss. Vi får anpassa oss.

Anonym sa...

Det förstoras upp alldeles för mycket. Klimatet har gått upp och ner sen begynnelsen. Ren skrämselpropaganda!
// Anonymous

Anonym sa...

Varför då inte se det riktiga problemet, koldioxiden har ökat med 35% i atmosfären medans den lika potentiala växthusgasen metan har ökar 300%. Nu kan man ju undra vilken av dem som är viktigast att minska ner på?

Byxorna Nere sa...

Anonym 20:43: Finns det någon annan miljöorganisation som är lika bra på att hantera media?

Anonym 22:23: Läs FNs klimatrapport så kommer du ändra uppfattning. Jag gjorde det. Det går extremt fort nu.

Anonym 00:40: Så du tror att mänsklig påverkan inte spelar in?

Anonym 06:17: Koldioxiden enligt forskarna.

Anonym sa...

Så, du klipper en artikel och säger vad du tycker om den.

Men du missar ju viktigaste frågan: Vad gör DU för att bidra ?

"Vi måste agera nu" - Hur agerar du och vem menas med vi och vad ska göras?

Svaren på detta vore mer instressant.

Mvh,

Byxorna Nere sa...

anonym 14:31: Om du läst min blogg så gör jag följande.

• Åker kollektivt eller går
• Köpt utsläppsrätter som jag inte ens naggar i kanten på
• Köper närproducerad mat. Köttet kommer ifrån en gård utanför malmö. Brödet ifrån ett bageri som får sitt mjöl ifrån de lokala bönderna. Listan kan göras lång.
• Äger ingen bil

Det enda som jag ännu inte kan lösa effektiv är när jag måste åka till USA. Dock åker jag till New York med flyg och sen blir det tåg för det mesta.