lördag 3 november 2007

Norrlänningar en belastning?

Det är det som många säger, ju mer söderut man bor ju mer seriös i sitt arbete. Undrar om företagare i stockholmsregionen förstår det och flyttar ner mer till skåne. Här nere har vi varit ockuperade och fått försvara oss ifrån ockupationsmakter, slåss mer i krig och kämpat. Skåningar är av det rätta virket helt enkelt.
Under de år jag jobbade i Stockholm upplevde jag det som om många hellre ville gå på krogen än jobba över. I Malmö är tvärtom. De flesta jobbar över och ser sig som en del i teamet. Undrar hur det kan vara så.
Jag tror just att det blir mörkare ju mer norrut man beger sig spelar in. Hur muntert är det med mörker dygnet runt?

DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att generalisera så är ju SJUKT.

Ett visst ett mått av regionellt,kullturellt inflytande finns ju, men om man vänder på det så får man ju fram att ingen jobbar i Norr för att överheten alltid har plundrat naturtillgångarna och därför finns det inget "behov" till att bidra.

Byxorna Nere sa...

Anonym 12:34: Det gäller att provocera lite för att få en debatt! ;-)

Fast jag tror sjukfrånvaron i norr beror på brist på ljus på vintern. Måste själv åka söderut mitt i vintern för att må bra.

Däremot så upplever jag att i Stockholm är det med supande som gäller än i Malmö. Fredagsöl. Afterwork mitt i veckan mm.