torsdag 1 november 2007

I sverige höjer vi och i USA sänker de vad är rätt?

Att vi har börjat närma oss toppen på högkonjunkturen är ganska tydligt. Istället för att se till så farten håller i sig så höjer svenska riksbanken räntan. Istället för att låta den vara eller sänka den. De skyller på olika saker som alla betyder noll. Jag tycker vi skall göra som i USA och sänka räntan.

DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man borde döda den helt, lån och räntor bygger ju ändå på att man lånar/skapar "pengar" som inte finns (knappar in det i en dator på sin höjd), och dessutom har man mage att ta betalt för det i form av räntor. Det trycks alltså inte fler sedlar så det finns egentligen inget som backar valutan.

Skulle alla gå till sin bank samtidigt och vilja ha sina pengar i ren fysisk valuta så skulle banken bara i slutändan kunna stå där som ett fån och säga att dom inte har några pengar. Problemen med elektroniska pengar är många, det är banken som bestämmer om och när du kan handla, skulle t.ex hela elnätet i Sverige slås ut av naturkatastrof eller krig så skulle det förr eller senare inte gå att handla något, iaf inte utan fysisk valuta.

attblinagon.blogg.se sa...

ja, låt oss göra allt som usa gör för de visar ju att de kan allt som gör världen bättre. eller nåt...

Jonas sa...

Byxorna nere:
Olika länder har ju olika situation. Sverige vill dämpa och USA vill stimulera.

Anonym:
Sedlar är inte heller någon verklig tillgång. De kan rasa i värde.

Du har ju rätt i att ett strömavbrott i hela sverige gör att det inte kommer gå att handla. Men vi skulle ju ha akuta problem vid ett krig som slår ut hela elnätet oavsett om vi handlar med cash eller kort, inte sant?