lördag 3 november 2007

Flipp eller flopp?

Att skapa ett Kina i sverige, ja hur kan det funka? En kinesisk enklav i sverige. Lockar det?

Fast satsar man 300 miljoner så måste det ju finnas en väl genomtänkt plan på det hela eller? För mig känns det mycket underligt. Det känns inte direkt lockande. Nåja, jag tycker 90% norr om Hallandsåsen är trist så det krävs något unikt för att locka mig.

Att platsen skall ha unika energier, ja det låter aningen skumt.

Skall du åka dit?

DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är bra - många kinesiska turister kan tänka besöka Älvkarleby.

Optimist/världen krymper

Lina sa...

FLIPPP! Jag ser verkligen fram emot att åka dit enkom för att se härligheten. Det är så fantastiskt osvenskt och olagom att man bara måste jubla!

Jessica sa...

Garanterat kommer det bli en flopp när svenskarna inser att det faktiskt är det kinesiska kommunistpartiet som ligger bakom projektet. Vilken "vanlig" kines har råd med något dylikt???

Snart visar det sig att Kina inte är så långt borta som vi kanske tidigare trott.

Välkomnar vi kommunistisk diktatur även i Sverige, alltså?

Det kanske verkar charmigt med sådana här extrema projekt i sverige. Men under tiden arbetet pågått har byggherren notoriskt ignorerat våra svenska regler och lagar. Är det bra?

Vill du se något mer som är osvenskt och lagom kan du åka till arbetslägren och fängelserna i Kina där alla samvetsfångar genomlider varenda minut under tortyr, medan partiets övriga arbetare är ute i världen och lägger till för vidare framsteg i den "dolda nya" krigsformen. Den som sker under leenden och snabba, extrema affärer.

Få se vad som händer när någon av dessa (inklud. även Kalmar-projektet) byggherrrar får motstånd. Är de fortfarande lika trevliga då?

NiC sa...

Visst, det är häftigt att se. MEN inte värt att åka om man inte har vägarna förbi eller bor nära...

"Kimmi" sa...

De e hårdrock!
Bara dom inte bygger nya Kina i Trelleborg...typ.