söndag 18 november 2007

Både stark och svag bevisning

Det skrämmer mig att IT-delen i polisens arbete tycks vara mindre väl genomfört. Fanns det inga loggar ifrån offrens datorer med IP-nummer ifrån Atheer Al Suhairy? Varför lät polisen inte någon av offren se till att koppla upp sig så de fick IP-nummret ifrån "Alexandra"?

Problemet som finns är att grooming inte är förbjudet i sverige. De som driver olika sidor på nätet har med en tendens att inte ta sitt ansvar. Fler och tydliga varningar. Fler administratörer som jobbar i det fördolda som kan upptäcka individer som inte är på sidorna med rätt motiv.

Vuxna kan bli lurade på nätet, vad kan då inte barn bli?

Det är tur att Atheer Al Suhairy åkte fast. Hur många till hade han inte kunnat skada? Dock tror jag inte Atheer Al Suhairy är ensam om att göra så på nätet. Det finns säkert många andra. Det är bara att de inte blivit avslöjade ännu.

SDS SDS SDS

1 kommentar:

Staffan sa...

I artikeln som det refereras till står följande citat:
"Det går inte att ha två chattar igång från samma dator och skicka text med bara några sekunders mellanrum, säger Louise."

Detta får stå helt oemotsagt, när det är (ursäkta uttrycket) en barnlek att vara inloggad remote på två olika datorer och därmed kunna ha två 'identiteter' igång samtidigt.
Skrämmande att flickan uppenbarligen inte informerats om denna möjlighet!