söndag 14 oktober 2007

Rödeby 10 års helvete

Familjen led i mer än 10 år av mobbing och unga runt omkring som levde livet som skulle klassas som yrkeskriminalitet.
Föräldrarna till dessa unga är de som borde ifrågasätta hur de agerat. Hur mycket tid har de umgåtts med sina barn? Vad för etik och moral har de lärt sina barn? Hur mycket kunskap om vad som är rätt och fel har föräldrarna lärt ut? Hur hade föräldrarna själv för uppfattning om andra människor?

För vi får inte glömma vilka strömningar som finns i rödeby med extrema åsikter.

Misshandlen i stockholm är inget nytt. Samma sak har skett under alla år. Att unga ryker ihop och slår och sparkar för mycket. Det är inget nytt samhällsfenomen. Att det tar så mycket mediautrymme beror på det skett i Stockholm och det fanns personer med en hel del inflytande kring offret. En stor fråga här med är dock samma, visste inte föräldrarna var deras barn var? Fanns det droger inblandat i det hela?

Hade det som hänt i Rödeby skett i Stockholm hade det på ledarsidor krävts att pappan skulle frias direkt för nödvärn och krav på att föräldrar inte skall låta sina barn vara ute utan uppsikt. 15 åringar skall vara hemma kring midnatt inte ute och bete sig som idioter mitt i natten.

Att dömma unga för brott är viktigt. De skall känna av att de gjort fel. Rabatt vid brott får aldrig förekomma, det skall plussas på helt enkelt.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17289410.asp

Inga kommentarer: