tisdag 23 oktober 2007

67% ökad vinst, rätt företag går bra

Det är en ny tid ny. Företag som inte har framtiden för sig går dåligt, medans bolag med bra framtidsutsikter går bra.

Apple är ett av de bolagen som går som raket. De tar marknadsandelar och växer på alla fronter. De växer inom musik, datorer och telefoni. Allt de ger sig in i sågas först av massmedia, sen visar de att de snor åt sig marknadsandelar som ingen skulle kunna gissa.

Apple har varit klara med sin strategi. Ett nya operativsystem, bästa datorerna, smartaste telefonen, bästa musikupplevelsen ifråga om både spelare och försäljning av enskilda låtar. De har lyckats med. Steve Jobs gled in för 10 år sedan och förändrade allt. De har gått ifrån klarhet till klarhet.

Google och Apple har framtiden framför sig. Bolag som sakta och säkert faller utför är bolag som Microsoft, Yahoo, IBM och SAP. De hänger helt enkelt inte med.

Sorgebarnet Ericsson känns inte alls roligt just nu. Delar kommer säkert köpas upp, men mobiltelefonin känns som samma sak som fanns för flera år sedan. De springer i cirklar som inte leder i mål. Ganska skrämmande om jag skall vara ärlig. Nokia hissas till skyarna men deras mobiltelefoner är med skrämmande antika, speciellt i jämförelse med Apples iPhone.

Grattis Apple, ni är vinnarna och kommer växa enormt de närmsta åren!

DN DN DN DN DN EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA EKONOMINYHETERNA SDS SDS

Inga kommentarer: