tisdag 23 oktober 2007

Brittiskt perspektiv inte alltid rätt

Som en sann brittisk försvarare så ser Doris Lessing världen ifrån sin synvinkel. IRA var mindre bra för storbritannien, men det var aldrig i klass med 11 september. Storbritanniens förhållande med IRA berodde helt på deras eget agerande. Hur många IRA medlemmar har brittiska underrättelsetjänsten torterat och kindnappat? Ja, där slår de USA med hästlängder. Fast det glömmer Doris bort.

SVD

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sån tur, då, att du har det svenska, allomfattande perspektivet. Det korrekta.

Anonym sa...

Typisk hatfeminist.

Byxorna Nere sa...

kalle kex: Nej, men jag tror det är få som anser att IRA är i klass med 11 september. Idiotisk politik som först på nordirland har ju bara byggt på våldet.

Anonym: För det första välj ett nick eller ett namn, lättare att svara då.

För det andra. Du läser inte min blogg märker jag. Jag är så feministisk jag kan bli. Så du tycks ju inte alls ha koll.

Anonym sa...

Oj hon tycker inte om diktaturer eller powertrippade makthavare, det är speciellt..
Nobelpristagare i all ära men hon låter väldigt lik en common sur-kärring. Fråga henne omvänt om det är något hon verkligen tycker OM, svaret är med största sannolikhet ingenting.

Anonym sa...

hon hatar, hatar mycket, denna Doris

Anonym sa...

Jag tycker om Doris Lessings frispråkighet (i hennes ålder får man ju ha det)!
Jag tycker inte att man kan jämföra 9/11 med IRAs dåd, det är två helt olika saker. Under IRAs tid så pågick ett långdraget terroristkrig. 9/11 däremot var ett enstacka stort attentat som shockade hela amerika (och resten av världen) vilket gjorde att det kändes enorm "stort".

Ang. IRA var deras eget "fel"... så 9/11 var INTE amerikas politiks fel? Amerika har på gott och ont gett sig in i leken redan länge sen och "rotat" i andra länders öde över hela världen. Tyvärr så är Amerikas politik lika skyldig till terrorismen i amerika som Englands var för IRAs verk.

Byxorna Nere sa...

Anonym 18:15: George Bush gick till val på löften med USA först på agendan. Han vill ha en isolerande politik med minimal utrikespolitik. Hade Al Quida låtit bli USA så är jag helt övertygad om att Irakkriget hade inte blivit av, än mindre kriget i afghanistan.

Bill Clinton hade ju däremot skickat robotar både hit och dit och i mina ögon skadat USAs anseende i flera länder.
USA har gjort mycket dumt, men IRA konflikten tycker jag är så illa skött av storbritanien att man kan fråga sig om de ville ha fred alls.

Anonym sa...

Det skulle lika gärna kunna handla om personalen i en livsmedelsaffär, bittra gamla kärringar är alla lika. Att hon råkar vara en sinnessjuk femenist gör inte saken mycket bättre.

Kontemplerande kille sa...

Älskar när vänsterns USA-hatare kommer med "det är ju egentligen deras eget fel". Därefter försöker de moraliskt rättfärdiga det.

När det egentligen handlar om att de är bittra över att Sovjet förlorade kalla kriget. Men det går inte att säga rakt ut, så istället kommer diverse klyschor som de hört andra använda, t.ex. "brott mot de mänskliga rättigheterna" osv.

Alla dessa klyschor flyger dock ut genom fönstret när de börjar tala om det underbara Kuba, då är mänskliga rättigheter ett helt okänt begrepp.

Anonym sa...

Jag sag zeitgeistmovie.com/
haromdagen.

Efter den har jag borjat fundera mycket pa 9-11.

Ta en titt och fundera lite.
Läs sedan Lessing artikeln igen.
Den syns ur ett annat perspektiv da.
Klartsynt tant.

Peter