tisdag 30 oktober 2007

Kulturmiljön förstörd, igen

Inte nog att öresundsbron skar sönder vårt vackra öresund, nu står där en massa saker som snurrar och skrämmer ut vår fina kulturmiljö. Undrar vad som hade hänt om de ifrån riksdagshuset hade haft så många vindkraftverk utanför fönstret!

När slätten är platt så syns vindkraftverken extremt långt. Att vår kulturmiljö betyder så lite för våra politiker känns skrämmande.

DN DN SDS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har svårt att förstå vad som är så hemskt med vindkraftverk. Själv är jag uppvuxen i en norrländsk kommun när pappersmassaindustrin historiskt varit oerhört viktig. Pappersbruken är inte vackra att se på och ibland luktar utsläppen illa. Vad jag menar är att det finns massor av andra saker som vi ute i landet drabbas av. Det är reningsverk, motorvägar, flygplatser. Vindkraftverk på behörigt avstånd är en bra mycket vackrare vy än vad många andra har.

Dessutom är väl varje litet steg för en bättre miljö ett steg i rätt riktning? Eller är det som med invandrare.. "de får gärna komma hit, men inte just till min kommun". Personligen gillar jag Tyskland med många vindkraftverk och jag tycker de är vackra att se på!

Ha en trevlig dag!

Byxorna Nere sa...

Anonym 11:15: Det finns inte så många ställen i landet där vindkraft syns så mycket som just på skånska sydvästkusten. Det ser hemskt ut.

De hade kunnat bygga vindkraftverken i industrihamnen i Malmö där det hade varit en mer naturlig del. Det hade blivit billigare att montera och en massa mer, men det är ingen som lyssnat på det örat.

Det finns andra problem, de som kör bil och plötsligt tittar en massa på vindkraftverken och kör av vägen. Så var det i Maglarp utanför Trelleborg. Det körde av en lastbil nästan varje vecka. När de sen rev vindkraftverket för det inte fanns ekonomi i det så försvann olyckorna.

Det finns andra grund ute i östersjön som hade lämpat sig mer. Fast då kanske det inte synts ifrån land hur duktiga vattenfall är. De kanske skulle skrota kolkraften först?

Anonym sa...

"steg i rätt riktning"... längden på detta steg är så ofantligt litet, minst sagt försummbart.
Varför är folk imponerade med tyskland och danmark med deras enorma kolkraftverk? Räknar man CO2/kWh ligger sverige mil före dom. Tacka kärnkraften för det

Byxorna Nere sa...

Anonym 12:21: Kan bara instämma. Kolkraften ifrån danmark skulle stängts ner innan barsebäck ens påtänktes.