onsdag 31 oktober 2007

Journalisternas vendetta ledd av Aftonbladet!

Jakten har börjat, vilken journalist kan koka mest soppa på en spik. Alla vill hämnas på Ulrica Schenström. För en gång var hon den öppna och talförda presschefen för moderaterna som berättade det som journalisterna ville ha till den nya rollen som den tysta statssekreteraren. Journalisterna var rasande. Nu var det hon som styrde när och hur de skulle ha information. Jag kommer fortsätta att analysera journalisternas hämdmotiv längre ner.

Jag anser fortfarande att en puss bara är en puss. Idag pussas det så som det kramades för 10-15 år sedan. Det är inte intimt på samma sätt 2007 utan ett sätt att hälsa på. Vi talar sen inte Gudrun Schyman nivåer på alkoholintaget nu, utan någon som kan hantera alkohol. Så bara för att massmedia och en del rödgröna bloggare tror att alla som tar några glas vin kissar mitt i en fullsatt biograf får nog tänka om. De flesta kan dricka fler glas vin och klarar sig bra ändå.

Att vara kvinna med makt i sverige är inte lätt. Lägg sen till att vara den femte mest inflytelserika personen inom svensk politik så blir det värre. Dessa rödgröna män som är en del av jakten visar sin jämställda syn. Hade de hanterat detta på samma sätt om det var en man? Hur kan det komma sig att bilder förr på manliga politiker och kvinnliga journalister aldrig hamnade i pressen? Kan det bero på förhållande mellan S och media? Skulle aftonbladet ha jagat en socialdemokratisk kvinnlig statssekreterare med teleobjektiv i ett halvår? Eller är det helt enkelt så att hämden är det som varit drivkraften.

En massa röda journalister vill ju vara den som fäller den borgerliga regeringen. Fast det är ju en storm i ett vattenglas ifrån början till slut. Politiker och journalister umgås. Även politiker och proffsbloggare umgås. Fast en hel del saknar väl den tiden då de styrde och ställde vad det gällde att få information ifrån Ulrica Schenström. Förr var Ulrica Schenström alltid tillgänglig och berättade det som journalisterna ville ha. I sin nya roll hoppades journalisterna att det skulle bli som innan. Bara lyfta luren och få bekräftelse eller dementier. För Ulrica Schenström var den mest sociala och samarbetsvilliga pressekreteraren hos de svenska partierna. Hon visste hur hon skulle hantera pressen. Nu är Ulrica Schenström statssekreterare och då är tillgängligheten inte lika hög. De tidningar som saknar bra kontaktnät inom den borgerliga regeringen, läs aftonbladet, känner de måste hämnas. Kanske inte uttalat hämnas, men de gör det ändå. Speciellt då deras enda kontakt inom M varit Ulrica Schenström så stod de ensamma utan nyheter.

Sossarna har ju ett antal affärer som den röda massmedian inte skriver om. För det är ju inte som Göran Persson som samtidigt som han var gift var otrogen med sin blivande fru Anitra Steen och samtidigt utnämnde henne till generaldirektör. Det är ju inte som vissa andra ministrar som var otrogen med en Miljardär som fick statsbidrag och sen blev hemmafru. Skall jag fortsätta? Listan kan göras mycket lång. Skall vi sen ta upp alla ministrar som hånglat upp både den ena och andra reportern och vid vissa konferenser hamnat i samma säng som dem.

Anders Pihlblad borde nog fundera på om någon någonsin vill tala med honom igen. För att springa rundor och berätta att en annan vuxen person är "glad i hatten" känns väldigt dumt. Vad andra gör och i vilket tillstånd de är skall man hålla tyst om. Det är upp till varje person att själv berätta det. Fast här är det TV4 ledningen som försöker sopa saker under mattan. De har väl beordrat honom att tala ut. De hotar väl med att byta ut honom nu när de rekryterat politikerbloggen.

Aftonbladet, eller pravda som vissa kallar den, springer ju S ärenden då de känner för det. I ett halvår, ja ni läste rätt, så har de legat efter och spanat på statssekreteraren Ulrika Schenström enligt fler oberoende källor. Det som de lyckas få fram är en puss på krogen med en politisk reporter. Hallå, är det allt under ett halvår? Varför inte erkänna att det är en vendetta? Så sluta upp med denna tramsiga journalistik. Erkänn att det hela är en vendetta för att de förlorat sin viktigaste kanal in i M, Ulrica Schenström. Spelet är över. Journalistkåren sluter dessvärre upp och låter oss vanligt dödliga tro det handlar om en puss och alkohol när det istället rör sig om att en pressekreterare byter jobb och de får finna nya kontaktnät inom moderaterna.

Fredrik Reinfeldt är i en svår situation. Han kan inte lägga korten på bordet och förklara varför journalisterna beter sig som de gör. Hur skulle det se ut om han gjorde det?

AB AB AB AB DN DN DN DN EXP EXP SDS SDS SDS SVD SVD SVD SVD SVD SVD SVD SVD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på dig Schenström. Ignorera detta fullständigt och låt Reinfeldt försvara sig a la Göran Persson.

Anonym sa...

R behöver inte försvara sig. Ignorera
Aftonbladets trams, det är bästa sättet att reta upp socialisterna. De är inte bättre själva.

noctivagus sa...

Det hela är sjukt. Storm i ett vattenglas. Men mona skäms inte att klaga. Hon kastar ett stenblock av bibliska proportioner i sitt glashus.

Fredrik sa...

Det här är den största smörja jag läst på länge, då syftar jag på ditt blogg inlägg. För det första så kan jag hålla med om att en puss eller två ändå kan kännas rätt okej. Men hon hade jour och drack sig berusad! När hon hade jour, som sagt. Det är helt åt helvete. Hon borde inte ha druckit en droppe samtidigt som hade jour, och därmed var ansvarig för - hur jobbigt du än må tycka att det här är att höra - rikets säkerhet. Jag försvarar inte vad flera Sossar har gjort, inte alls. Jag tycker det har vart åt helvete. För det här handlar INTE om vilket politisk färg, det här handlar om att hon agerade oansvarigt helt enkelt. Sen att Reinfeldt inte lägger korten på bordet gör mig än mer förbannad. Han ger ju lätt intrycket av att han inte har så bra koll.

Nu kommer du börja motargumentera mig med diverse skandaler (ja skandaler, det håller jag med om!) som sossarna bär ansvar för och att de inte är ett dugg bättre. Men då frågar jag dig, vad spelar det för roll vad Sossarna HAR gjort? Jag vill påminna mig att de fick lika mycket kritik som den sittande regeringen får nu. Och det du säger är ju på en sexårings nivå. Ungefär som att "ja, men det var de som började!". Jag tycker absolut inte - som du verkar tycka - att Sossarnas alla otroligt debila skandaler på något sätt rättfärdigar det som nu hänt. Ungefär som att det här inte betyder något, bara för att Sossarna har haft skandaler. Jag tycker man ska bli upprörd över att en statssekreterare som har jour dricker sig berusad, samtidigt som hon har ansvar för rikets säkerhet, oavsett vilket block man själv tillhör.

Sen att Sossarna går ut nu och kritiserar regeringen är ju kanske lite motsägelsefullt, men de har ju helt rätt i sin kritik, vare sig de har gjort liknande själva innan.

Men jag gissar på att du fortfarande anser att det är okej att en person som har jour (och därmed ansvar) dricker sig berusad, jag menar Sossarna gjorde ju fel under deras tid i makten... Jag säger då det.

"Någon har snott min bil, nu får jag gå och sno en bil bara för det, jag menar det var ju en annan som snodde min först"....

Byxorna Nere sa...

Fredrik: Vad jag sett, har varit offline någon timme, så har ingen sagt att hon var en del av jourenheten. Vi får komma ihåg med att de är mer än en i det gänget som har jour.

Vad jag förstår så har Reinfeldt och Schenström haft kontakt varje dag ca 25 gånger i snitt. Så jag har av bekanta i riksdagen hört att det helt klart stämmer. Om man talas vid så ofta så har man nog bra koll på varandra.

Samtidigt vet vi inte hur mycket alkohol som respektive person förbrukade. Det har inte heller kommit fram under hur lång tid de drack. Det finns ingen direkt uppgift hur påverkade de var. "Glad i hatten" vet jag många blir efter ett glas vin. Andra kräver en flaska vodka.

Beronde på nivå av alkohol så förbättras ju beslutsfattandet fram till en viss nivå innan det blir sämre. De som är vana att röra sig socialt där mycket alkohol konsumeras vet vad de själv tåler och hur de blir. Efter flera år av representation vet jag att en halv flaska vin gjorde mig ingen skillnad under en kväll. Jag har även jobbat på ett företag som var tvungna att kalla in ledningen mitt under en midsommarafton. Alkohol halten var hög min red ut stormen med bravur. Så alkohol och berusning skall sättas i rätt samband. Vi talar ju inte om bilkörning eller att köra en båt.

Ingen skadades av vad som skedde. Däremot äventyras sveriges säkerhet om uppgifterna blir offentliga. Det finns bättre saker att lyfta hemligstämplen på, tsunamibanden är ett exempel.

Om nu alkohol är ett sådant stort problem, varför finns det inte alkolås vid voteringarna i riksdagen? ;-)