fredag 26 oktober 2007

Upprop emot idiotiskt förslag!

Skönt det är fler än jag som reagerat kraftigt emot förslaget på särskilt boende för män som misshandlar. Ja, det hör ju direkt att det inte går ihop. Män som misshandlar skall låsas in. De skall inte vara ute i samhället. Hotar de, då skall de åter låsas in.
Dessvärre har vi i sverige inte samma effektivitet som i Kalifornien. Tre brott = livstidsfängelse. Det hade dock sparat en massa liv om vi tuffade till oss emot de kriminella! Åklagare och polis måste inse att de som misshandlas fruktar för sitt liv.

SDS SDS

6 kommentarer:

Mats sa...

Hoppas att detta upprop även gäller kvinnor som misshandlar sina män. Annars kommer detta upprop endast att ses som ytterligare ett angrepp på män från feminismen.

Men ni har tydligen inte läst artikeln ordentligt. Jag citerar: "Att män flyttar till de här lägenheterna fungerar när de inte fortsätter att hota och trakassera kvinnorna. Besöksförbud som gäller den egna lägenheten blir ytterst sällan aktuellt eftersom det krävs så allvarligt våld att mannen kan häktas."

Det gäller alltså inte de grova fallen.

Anonym sa...

Skönt att vi inte har samma höga kriminalitet som i Kalifornien!
Hönan eller ägget?

Anonym sa...

Håller helt med dej

Patrick sa...

Fängelse eller särskilt boende för män kan diskuteras, men poängen att ta tag i roten på problemet tycker jag är bra. Sen är många av dessa män säkert återfallsförbrytare, så där är en poäng med att rehabilitera dem för att skydda potentiella framtida offer. Kalifornien släpper mördare fria för att de är kändisar, men tjuvar låses in på livstid för att de stjält 3 ggr, så kanske inte världens bästa exempel.

Byxorna Nere sa...

Mats: All form av misshandel skall leda till fängelse. Allt annat är en miss i rättsapparaten.

Anonym 11.21: Malmö ligger inte alls långt ifrån Kalifornien i kriminalitet. Vi har den mest kriminella staden i sverige per invånare.

Patrick: Väldigt få hade begått tre brott om de visste vad påföljden skulle bli. Vid de två första vänderna i systemet så bör ju rehabiliteringen ha fungerat.

marianne sa...

jag stödjer de utsatta kvinnorna.
håller med om att det är ett idiotiskt förslag.


http://kartbarn.blogspot.com/2007/10/jag-stdjer-de-slagna-kvinnornas.html