tisdag 23 oktober 2007

Helsingborg lilla Chicago?

En del av mina vänner i Helsingborg kallar sin stad för lilla Chicago. De tycker det händer mycket i kommunen och kör med det smeknamnet.

Hur man än ser på saken så är det en enorm kallblodighet att gå in på ett köpcenter med människor shoppande runt omkring och aptera en sprängladdning och spränga sig in i ett växlingskontor. Dock undrar jag om de kom över några pengar. Med största sannolikhet så var det mesta väl inlåst.

Samtidigt så tycks banker allt mindre syssla med utländska valutor. En god vän som behövde en större summa dollar fick snällt och vänligt bege sig till Forex för att få ut det. Så de mer säkra bankerna tycks flytta pengahanteringen ut ifrån bankerna och in i växlingskontoren. Det i sin tur leder till mer pengar på växlingskontoren.

Polisen hade nog kunnat finna rånarna om övervakningsbanden hade längre "bäst före"-datum. Idag spelas de över ganska snabbt så risken är minimal att finna dem på video omaskerade när de var där och rekade. Beväpnade väktare har jag sett i debatten, det tror jag inte alls på. Lika stor polistäthet i sverige som i New York skulle göra mycket. Dock har vi store pensionsavgångar och annat som gör att det blir tekniskt omöjligt att nå upp till rätt nivåer på kort sikt. Men inom 5-10 år bör vi vara på plats!

DN HD HD HD SDS SDS SVD

Inga kommentarer: