tisdag 23 oktober 2007

Svarta inkomster ok, bara du "glömmer bort" dem?

Se så, nu vet vi vad som gäller. Högsta domstolens representant visar vägen. Glöm bort det, missar sen skatteverket inkomsten så blir det full pott. "Glömma bort" kanske blir riktigt inne.

DN

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker du har en lite väl vidd tolkning av det som hänt. Det är inte okej, och nu straffas han för det. Människor kan faktiskt begå misstag.

Byxorna Nere sa...

För det första fyll i ett nick eller namn så det blir tydligare vem man skall svara! ok? :)

Jag tycker det är kul att även person på så höga poster kan fela. Hade jag felat på det viset så hade skattemyndigheten sköntaxerat mig för ett par år tillbaka i tiden för de tror jag hade fått liknande inkomster tidigare.

Anonym sa...

Det hade Skatteverket inte alls gjort om det inte funnits någon särsklid grund för det.

Byxorna Nere sa...

John J: Det trodde jag med tills min goda vän hamnade i den sitsen. Företaget han jobbat för betalade ut ersättning och skulle skatta för det. Det skedde inte under två år. Han blev sköntaxerad fem år tillbaka i tiden. Det fanns inga skäl alls. Skatteverket ser skillnad på folk och folk.

Anonym sa...

Det är väl klart att han inte riskerar sitt anseende som en av Sveriges mest ansedda och välbetalda domare för så här små pangar. Han står ju dessutom rak i ryggen och tar emot det skattepålägg han tilldömts. Varför vill du misstänkliggöra honom? Dessutom verkar dina kunskaper om hur skatteverket arbetar begränsade.

Anonym sa...

Om du tänker efter så är det ner logiskt att utgå ifrån att det faktiskt handlade om ett misstag, inte sant? Vad är egentligen skatten på 40 000? Låt oss säga för arguments skull att han faktiskt skulle ha varit tvungen att betala 100% skatt på det, då innebär det ett inkomstbortfall på 40 000. Hade han åkt dit för att ta emot svarta pengar så skulle han riskerat ett inkomstbortfall på ca 3,5 miljoner om året.

Så, seriöst, det är rätt dumt att tro att han skulle försöka dölja en så liten struntsumma.

Byxorna Nere sa...

Jon: Min gode vän har processat emot skatteverket så jag anser jag har god insyn i hur det fungerar!

wysiwyg: Visst, det kan vara ett misstag, men ändå så är det många personer på höga ställningar som fifflar. Den som har mycket vill ha mer! ;-)

Anonym sa...

"Visst, det kan vara ett misstag, men ändå så är det många personer på höga ställningar som fifflar."

Källa på det? Låter som fullkomligt skitsnack, av samma kaliber som att alla invandrare är bidragstjuvar eller att alla med rakat hår är rasister.

Om du inte har några belägg för dina uttalanden så fundera på om du ska uttala dig alls. Det låter bara jävligt korkat.

Anonym sa...

TRAMS!
Jag känner igen nyhetstorka när jag ser det!

Byxorna Nere sa...

Mohammed: Jag kan inte avslöja det, då avslöjar jag vem jag är. Men jag vet de med betydligt mer i lön och på högre ställning som har en hel svart ekonomi runt sin person.
Barnflickan betalas svart, städhjälpen betalas svart, snickare betalas svart, trädgårdsarbetarna betalas svart samt läkaren. Sen tar de in svarta pengar för konsulting och rådgivning.

Tycker snarare det låter naivt att tro att inte fusket finns i alla samhällsklasser och inom alla yrken. Finns inte någon yrkesgrupp som är förskonad. Se bara på snattande poliser!

Anonym sa...

Ditt första inlägg:
Visst, det kan vara ett misstag, men ändå så är det många personer på höga ställningar som fifflar.

Ditt andra inlägg:
Tycker snarare det låter naivt att tro att inte fusket finns i alla samhällsklasser och inom alla yrken.

Det där är helt olika saker. I första inlägget får du det att låta som att folk som är i höga ställningar fifflar mer än andra. I andra inlägget säger du att alla fifflar. Hur ska du ha det?

Anonym sa...

Ett justiteråd eller regeringsråd tjänar antagligen lika mycket som ett statsråd, dvs. mellan 90 000 till 100 000 kr/månad eller mellan 1 080 000 till 1 200 000 kr/år. Sannolikheten är väl stor att övriga inkomster kommer från olika privata arvoden.

Byxorna Nere sa...

Mohammed: Läs om länstyrelsen i Malmö. Sådant fiffel som skett där skulle aldrig någon i lägre position syssla med. De som kan fiffla gör det och ju högre upp ju mer osårbar tror folk de är.

Se på Skandia affären!