måndag 29 oktober 2007

Egypten rädda om klimatet

Undrar när vi i sverige kommer satsa på kärnkraften seriöst. Är det inte läge för det nu INNAN vi har en planet vi inte kan bo på? Skall andra länder vara bättre än vi på att rädda klimatet?

DN SDS

3 kommentarer:

Anonym sa...

I nuläget räknar man med att det finns brytbara urantillgångar som räcker 50 år, om man bryter i skyddade naturområden kanske man kan bryta uran i 80 år - priserna kommer därför att öka dramatsikt under de närmaste decennierna och ekonomin i framtida kärnkraft är ungefär lika med noll. Se tex artikel i Scientific American September 2006, där några amerikanska kärnkraftsförespråkare försöker föreslå möjliga vägar till lönsamhet, samt konkluderar att en sista generation kärnkraftsverk är möjlig, men nästan hopplös att få lönsam. Det är realiteten. Uranet tar slut långt före oljan. Kärnkraftens miljökostnader är i princip oändliga eftersom de inkluderar 100.000 år av bevakad avfallshantering. Kärnkraft är en död idé. Framtidens energi handlar om helt andra energikällor.
Kärnkraft var ett kort, idiotiskt experiment som kommer att kosta ohyggligt mycket mer än det inbringade.
Dags att gå vidare.
Kärnkraftslobbygrupperna lurar mänskligheten. Kärnkraften har ingen framtid alls. Den är redan meningslös. Uranpriset kommer som sagt att bli larvigt högt inom några decennier eftersom det redan är en bristvara som snart tar slut.
Lång näsa till kärnkraftsförespråkarna. Läs in er på fakta och börja använda hjärnan.
Vi behöver hållbara och möjliga energikällor i framtiden.

Byxorna Nere sa...

Anonym: För det första använd ett nick eller namn, tack!

Det råder nästan ingen forskning kring kärnkraften idag. Det gör att ingen forskar alls på att hantera det förbrukade uranet. Satsa tio procent av det som forskning kring förbränningsmotorer har fått så kommer en lösning skall du se.

Även om vi bara har uran för 30-40 år så ger det oss lika många år utan att olja, kol och gas skall värma upp våra hem eller ge oss el. Vi måste strypa all produktion av koldioxid omedelbart. Bilismen är det som är svårast att strypa snabbt.

Det finns idag INGET annat alternativ än kärnkraft, vindkraft och vattenkraft att ersätta olja, kol och gasen. Det är en droppe i havet att hantera kärnkraften, däremot så kommer vi inte kunna bo kvar på vår planet om 50 år om vi inte gör det enda vettiga.

Antikärnkraftslobbyn står och kramar oljeindustrin allt för mycket. Det är kanske inte så konstigt att oljeindustrin bidrar med så mycket pengar till antikärnkraftslobbyn.

Kärnkraften är ett måste om vi skall klara av att avveckla olja, kol och gasbehovet tillräckligt snabbt. All form av förbränning bidrar till växthuseffekten och den måste stoppas med alla medel.

Johan sa...

Anonym, uran kommer INTE ta slut om 50 år, inte heller om 500 år eller 5000 år.

http://gronarealisten.blogg.se/1192544880_fr_de_som_tror_vi_sna.html

http://gronarealisten.blogg.se/1183592430_intressant_iaktagelse.html

http://gronarealisten.blogg.se/1173555722_uran_och_dess_ondligh.html

Det är lite löjligt att påstå att andra inte är pålästa när du själv uppenbarligen inte läst på alls.