lördag 1 december 2007

Telenor och 3G versionen av apples iPhone

Redan den 10 november kunde vi berätta om 3G versionen av Apples iPhone. Det i samband att vi fick det bekräftat att Telenor kommer bli operatör.

Nu så talar Randall Stephenson ifrån AT&T om 3G versionen av iPhonen som kommer nästa år.

Det ryktas om att Apple har fått tag på en 3G krets som drar nästan ingen ström alls i förhållande till de kretsar som finns idag. Apple skall med ha förhandlat till sig ett halvårs exklusivitet på dessa kretsar.

Tisdagen den 15 januari 2008 kl 19 svensk tid så presenterar Steve Jobs den nya iPhonen.

Vad vi fått bekräftat ifrån flera olika källor är 3G, fler applikationer, spel samt bättre batteritid. Ett ännu bättre grafikkort kommer även i iPhone 2.0.
Vad vi även har hört talas om är MMS, applikationsshop genom iTunes för telefonen. Även spel kommer säljas den vägen.
En outsider är GPS och ännu tightare integration med Google Maps. Även lokala kartor kommer finnas med POI enligt en av våra uppgiftslämnare.

Det ryktas även om att Apple skall ha en iPhone Pro samt en iPhone Nano. Pro modellen skulle innehålla mjukvara för att köra direkt emot Microsoft Exchange. Även andra rena företagsapplikationer lär följa med som GTD och enklare CRM.
Nanon blir mindre, tunnare och ännu mer barebone. Formfaktorn är viktigast här.

Hur sant de här senaste ryktena om Pro och Nano modeller av apples iPhone vet vi inte.

AB AB DN DN HD HD SDS SDS

4 kommentarer:

Anonym sa...

det blir nog ingen iphone i sverige på ett tag!! eller???

Bollman sa...

Jahapp, så mycket för dina källor. Inte ett smack av det som du påstod var bombsäkert föll in. Undras varför jag inte är förvånad?

Alla dessa samtal du gjort till Telenor, helt i onöden. Rätt uppenbart att de bara ljugit dig rakt upp i ansiktet för att "få en kund" utan att egentligen ceta ett skit.

Sen ska du nog passa dig för att dra för stora växlar på någonting du hör om iPhonen. Alla vill vara med och sola sig i iPhone-glansen men få (läs inga utom Apple) vet vad som är på gång...

Anonym sa...

kom väl ingen 3G modell som du var så säker på?! Kul om du kunde presentera dina källor, med tanke på att inget är klart om vilken av operatörerna Telenor eller Telia som ska få sälja den!

Byxorna Nere sa...

Anonym 19.28: Jo, den är på gång, fast det lär vara bråket mellan AT&T och Apple som stör.

Bollman: Du som är så kunnig om Apple har väl inte missat bråket mellan AT&T och Apple?
Så länge AT&T och Apple inte är överrens så lär ju inte den nya 3G modellen komma ut. För det har det ju talats om nu i ett antal veckor sedan AT&Ts chef gick ut och sa att 3G iPhone kommer under första kvartalet.
Att det inte kom i Steve Jobs keynote är många förvånade över. Fast det är ju inte första gången han ändrar sitt keynote in i det sista. För du trodde väl med att de nya Mac Pro skulle komma under keynoten. Det kom ju inte en sak till detta året, eller hur?

Anonym 22:32: Det är klart det blir Telenor. Det är bara att själva telefonen skall visas upp och Apples största partner AT&T skall få tummen ur. De vill ju förhandla om avtalet med, så det drar ut det hela. Att införa nya tekniska lösningar i nätet mm tar tid. Så det har varit klart sedan i höstas.