onsdag 5 december 2007

Datumfusket gamla nyheter, har skett de senaste 10 åren minst!

Janne Josefsson vågar äntligen ta tag i något som sker i nästan alla butiker runt om i vårt land. Ändrad datummärkning på färskvaror så som kött. Det finns en anledning till att jag går till en riktig köttaffär och köper mina egna råvaror för att göra köttfärs. Inte bara för att få rätt kött, det är med en fråga om att veta att färsen är nymald.

Detta köttfusk har jag hört talas om i över 10 år. Så det är inget nytt. Köttet är dyrt och det är svårt att avgöra åtgången. Förstår bara inte varför det dröjt tills nu innan någon tog tag i det hela. Kanske detta får fler att gå till en riktig kötthandlare som kan sin sak?


AB AB AB

7 kommentarer:

Thompa sa...

10 år det räcker inte! Detta har förekommit i alla år. Jag lovar att även om du går till en riktig "köttbutik" så kanske färsen du får är nymald, men vad vet du om bitarna som mals!? Häng inte ut en aktör på marknaden det blir fel. ICA har inget ansvar i detta. Det är handlarens ansvar att se till att varor som säljs är riktiga. ICA går ju i spetsen för konsument packat kött. Om sen butiker packar om detta så kan man ju inte lägga över skulden på ICA. Kolla Lidl som kör soppor och avfall tillsammans med färskvaror. fusk finns överallt men snälla häng de skyldiga, inte hela ICA eller alla ICA butiker!!

Anonym sa...

"Nästan alla butiker"? Vad är det för information du sitter på? Hur vet du detta?

Byxorna Nere sa...

anonym 20:08: Fick en varning av en som jobbade som livsmedelsinspektör för 10 år sedan att prover på färs han hade tagit inte kunde bestå av nymalen färs.

Thompa: Jag maler själv för det mesta, men jag känner de som jobbar i min köttbutik. Det kostar på tok för mycket, men jag vet det är kött av högsta klass.

Patrik Weibull sa...

Eftersom det visat sig att butiker av detta slag nonchalerar gällande lagstiftning så fordras fler möjligheter till insyn i mathanteringen av oberoende parter.
Om en oberoende kontroll påvisar misshantering - utfärda varning. Har inget hänt vid nästa kontroll, stäng butiken med omedelbar verkan.

Anonym sa...

Detta sker även på andra platser. Jag slutade handla på ICA Bomben i Hökarängen efter det att man dels sålt långt utgången ost och dels en rostfilé som dagen efter hade mögel trots kylskåp.Jag undrar hur många diarrér och svåra sjukdomar som har sin förklaring här. Kanske även människoliv, eftersom gamla och svaga inte klarar svår salmonella.

Anonym sa...

En klasskamrat pryade i en livsmedelsbutik för ca 20 år sedan... Redan då märkte de om kött som gått ut... Det var dock inte ICA, utan Vivo.

Mikael Sjödin sa...

Varför inte låta bli att köpa kött helt och hållet? Det finns ju ingen anledning att köpa det.