tisdag 4 december 2007

Aftonbladets smygfotografering var välplanerad

Anders Pihlblad gjorde ett stort misstag. Han skulle ifrån dag ett berätta att han hade en fast relation. Då hade det här envisa påståendet att det var ett hångel dött ut ifrån dag ett. Då hade affärens bränsle varit borta. Då hade inte allt annat dött ut och det inte hade blivit en affär.

Han skulle med tydligare berättat att sällskapet var fyra personer i början och att de åt mat med. Då hade notans slutsumma inte inneburit att folket på Aftonbladet suttit och räknat ut antal glas vin den notan skulle ha blivit på två personer. Det innebar att det såg ut som ett fylleslag för många människor.

Det var inte bara Anders Pihlblad som begick misstag. Ulrica Schenström borde klart berättat att hon har jour alla årets dagar året om. Samt att hon skötte sina uppgifter så som hon skulle. Det skulle hon gjort direkt då frågan dök upp.

Fast mest faller allt tillbaka på Fredrik Reinfeldt som inte försvarade sin statssekreterare hela vägen. Att han föll för massmediadrevet säger mer om att han har en svag ställning i regeringen. Hans tre kamrater, partiledarna för de andra borgerliga partierna, högg honom i ryggen tidigt. Nu kan detta vara det som gör att de inte vinner nästa val.

Den stora förloraren är svenska folket. Ifrån att ha haft en statssekreterare som matchat vår ganska slätstrukna statsminister, så har vi nu fått en lika trist och tråkig person som statssekreterare.

Vad vi vet idag så var Aftonbladets smygfotografering slutet på flera månaders spaningsarbete. En ren vendetta i ordets rätta bemärkelse ifrån förbannade journalister. Det finns bloggare som kopplar ihop LO och Socialdemokraterna i hela denna vendetta, men så långt kan jag inte gå. Det saknas bevis för det.

SVD

1 kommentar:

Ripp sa...

Jag instämmer helt med innehållet men önskar att resonemanget togs ett steg till. Vad är det egentligen som händer när ett drev av denna typ sätter iväg? Ibland verkar det som drevjournalisternas makt inte ligger i deras roll som förmedlare utan att de t o m kan strunta i "folkets" åsikter. I fallet Lars Danielsson blev läsarna så trötta på drevet att de inte orkade tycka sämre om honom när det kom fram nya fakta som talade till hans nackdel. Drevet tjatade sönder sina åhörare.